CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mikor kér bocsánatot a saját magát leleplező Németh Szilárd?

2018. április 13. 05:34 - csú

nemeth_szilard_az_alvo_ugynok.jpgAlszik még rá egyet (kettőt, hármat...) ? Álmában Kövér László csenget egy kicsit...

A képmutatás csimborasszója Németh Szilárdnak, a Magyar Nemzet megszűnése kapcsán készült interjúban elhangzott kijelentése, miszerint „a politikának nem az a dolga, hogy a média életében keverjen-kavarjon.” https://444.hu/2018/04/11/nemeth-szilard-a-politikanak-nem-az-a-dolga-hogy-media-eleteben-keverjen-kavarjon

Ezzel szemben a Fidesz alaposan belekevert-belekavart a médiába. Nyolc év alatt maga alá gyűrte a megyei lapokat, a köztévét, a TV2-t, stb., stb., Ugyanezt csinálta Németh Szilárd Csepelen a helyi, önkormányzati médiával.

A helyiek előtt ugyanis ismeretes, hogy 2010-es hatalomra kerülését követő 9. napon, az irányítása alatt működő fideszes többségű képviselő-testület, az alakuló ülésén megszüntette a Csepel újságot, valamennyi munkatársát kirúgta. Később új lapot hozott létre, a Csepeli Hírmondót. A lapból fokozatosan pártlapot csinált, egyre kevesebb teret adva a másképp gondolkodóknak a csepeli ellenzéknek. Németh négy éve mégis elbukott a 2014-es országgyűlési választásokon. akkor is, ugyanúgy mint most, vigaszágon,  csak a fideszes listáról került be a parlamentbe. Utóda

folytatta médiapolitikáját, amely eredményeként a lap idén jutott el a „csúcsra”: 2018. január 1-től, időszakosan, hetente megjelenő fideszes választási pártlappá alakult, amelyben rendszeressé vált Németh tisztességtelen ajnározása, az ellenzék lejáratása. A csepeli kritikus olvasók és a csepeli ellenzék után végül már a Kúria is elítélte a Csepeli Hírmondót, mert túlzásba vitte Németh képviselő-jelölti támogatását, a lap készítői nem biztosították az ellenzék részére az egyenlő feltéteket, és 1,3 millió forintra büntette a kiadót.

Véleményem szerint a Csepeli Hírmondó ilyen mértékű átpolitizálása is hozzájárult Németh idei újabb vereségéhez, a képviselőválasztási verseny elvesztéséhez. Most már Csepelen és Soroksáron sem kapott többséget, csak újabb pofont a választópolgároktól: ismét csak listáról lett országgyűlési képviselő.

Mintha mi sem történt volna, Borbély Lénárd, Ábel Attila tájékoztatásért felelős alpolgármester, s maga Németh sem kért elnézést az olvasóktól a CSH-ra kirótt büntetés miatt. Utóbbi most meg eljátssza az ártatlant: „a politikának nem az a dolga…” – mondja. Holott polgármesterré történt 2010-es megválasztását követő nyolc évben végig ezt csinálta, pártja alelnökeként meg támogatta és támogatja a magyar média függetlenségének felszámolását.

Egyébként az interjú utolsó mondatával Németh lerántja a leplet saját magáról, fentiekben idézett mondatának komolyságáról. Úgy látja, hogy ha a „Magyar Nemzet visszatér a tradícióhoz, akkor az újság sorsa valamilyen formában meg fog oldódni.”  Tehát, ha a lap megfelel a hatalom, a Fidesz politikai irányvonalának, még meg is jelenhet valamikor.

Erre szokták azt mondani, kutyából nem lesz szalonna. Németh, második veresége ellenére, maradt, ami volt, pártkatona. Pártkatona, aki csak a vezért szolgálja.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7913831170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása