CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi van dr. Szabó Szabolcs döntésének a hátterében? Mit mérlegelt?

2018. április 29. 05:59 - csú

osszefogas-logo-szabolcs_jon.PNGSzabolcs tényleg jött! A 2014-es társakkal: jött, látott, győzöttszabo_szabolcs_az_lmp-frakcioval.jpg Szabolcs ment - a 2018-as LMP-frakcióhoz: győzött, látott, jött és ...?

Vége a találgatásnak. A találgatók telitalálattal győztek. Dr. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár április 8-án Németh Szilárd Fidesz-alelnökkel szemben megválasztott országgyűlési képviselője, az Együtt politikusa kiterítette lapjait, s a nyilvánosság elé állt. Közös fotón láthattuk, hogy a parlamentbe be nem jutott párt egyetlen képviselőjeként nem függetlenként, hanem az LMP frakció tagjaként vág neki az újabb négyéves országgyűlési ciklusnak. Döntése  megdöbbenést, egyetértést, ellenzést, jelentős  vitát és igen nagy indulatokat váltott ki választóiból és a közélet iránt érdeklődő emberekből. Személyes döntését Szabó Szabolcs saját Facebook oldalán április 27-én így indokolta:

A mai nappal meghoztam életem egyik legnehezebb döntését, miután az Együttből egyedül jutottam be az országgyűlésbe, és mérlegelnem kellett, hogy

független képviselőként, vagy a képviselői munka hatékonyságát jobban garantáló frakcióhoz tartozó képviselőként dolgozom tovább. Természetesen sok barátom, támogatóm, politikustársam véleményét kikértem az elmúlt napokban.

Az volt az egyszerűbb döntés, hogy képviselőcsoporthoz kell csatlakoznom annak érdekében, hogy még eredményesebben képviseljem szavazóimat, és rendszerváltó alternatívát.

A képviselőcsoporthoz csatlakozást leginkább befolyásoló szempont pedig - a körzetben lezajlott visszalépések körüli hozzáállás mellett - az volt, hogy melyik párt áll legközelebb az Együtt karakteréhez, annak politikai céljaihoz, és értékrendjéhez, és melyik párt vallja magáénak a hitelesen hazai politikai élet megújításának, és ehhez egy új ellenzéki alternatíva, egy új pólus kiépítésének szükségességét.

Mindent mérlegelve döntöttem úgy döntöttem, hogy az LMP frakció tagjaként végzem a továbbiakban képviselői munkámat.

Az ellenzéki politizálás megújításában hívő, baloldali értékeket valló politikusként, továbbra is választókerületemet, Csepelt és Soroksárt fogom képviselni, függetlenül attól, hogy az itt élők közül ki milyen értékeket vall.

Az elmúlt 4 éves munkámra büszke vagyok, ezt visszaigazolta a választási eredmény, mely mögött különböző – egymással vitában is álló - pártállású, meggyőződésű emberek bizalma, szavazata áll, nem véletlenül, mert akik rám szavaztak, tudták, hogy a rendszer leváltásának az esélyét a rám leadott szavazatokkal segítik.

Szeretnék mindenkit biztosítani arról, hogy ebben a körzetben olyan munkát fogok végezni, ami garantálja, hogy a soron következő megmérettetésen, legyen az bármikor is, nyugodt szívvel, és a fideszes kihívót biztosan legyőző eséllyel állok majd választóim elé.

Forrás: Szabó Szabolcs Facebook oldala

csukd_be_magad_utan_az_ajtot.jpgA csatlakozás feltétele? A csepeli képviselő frakcióvezetőjének, Szél Bernadettnek a  kérése határozott és rögzített. Szabó Szabolcs teljesíti?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4513878356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása