CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bunkózás Kövér Lászlótól, válasz és egy Ady-vers felidézése Csepelről

2018. május 14. 05:59 - csú

kover_laszlo_zord.jpg„Intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen,… bal bunkó” lettem, no, nem egyedül, hanem 2,96 millió magyarral együtt. Legalábbis Kövér László, Magyarország parlamentjének frissen megválasztott elnöke szerint, aki az MTI-ben megjelent interjújában mondta ezt, rólam, rólunk; mindannyiunkról, mindazokról, akik nem a Fideszre szavaztak. https://444.hu/2018/05/12/kover-aki-ellenzeki-az-intellektualisan-ures-moralisan-ertekelhetetlen 

Az „úr”, a kisebbség, 2,82 millió szavazópolgár által támogatott Fidesz listás képviselője, Orbán vezér leghűségesebb barátja, akiből pártja ismét házelnököt csinált a parlamentben. A házelnök úr azután ragadtatta el magát ezekre a szavakra, miután Orbán istentiszteletet tartott a parlamentben, pedig az alaptörvény szerint, „állam és a vallási közösségek különváltan működnek.” Azután, hogy a főnök azt is mondta, hogy a 3/3, tehát az ellenzék miniszterelnöke is kíván lenni.

Mindez a ház elnökét nem érdekelte. Simán belém rúgott, illetve a hozzám hasonlóan nem a Fideszre szavazó többségbe. A

bal bunkókba. Akik még azért is felelősök, hogy „a magyarok nem vállaltak több gyereket az elmúlt két kormányzati ciklus alatt”. Felháborító mondatait azzal folytatta, hogy „szerinte nem a kormánynak kell a megosztottság felszámolása érdekében gesztusokat tennie”. http://mandiner.hu/cikk/20180512_kover_laszlo_az_ellenzek_ures_es_moralisan_ertekelhetetlen

Így beszél az ország harmadik közjogi méltósága, aki az ország házában működő parlament elnöke, aki mindig is saját pártja és nem az ország polgárainak érdekét képviselte. Politikai bölcsesség nélküli, arrogáns, kirekesztő, a társadalom megosztottságát tovább erősítő mondatai azt a korábban is meglévő hitet erősítik bennem, hogy alkalmatlan a parlamenti elnök szerepére. A nem illiberális, sőt kereszténydemokrata országokban az ilyen mondatok utáni politikai botrány, a tömegek felháborodása elsöpri az ilyen, magukból kivetkőző vezetőket.

Magyarország azonban mára már Orbán hűbérbirtoka, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének fogja. A társadalom ellenzéki erői, a civil szervezetek, s az emberek, az „intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen, bal bunkók”  az ilyen és ehhez hasonló mondatokra már nem is reagálnak.

Folytatódik a lassú beletörődés időszaka. Kövér ezt tudja, azért merte/meri odavetni minősíthetetlen mondatait. A vakbuzgó hívők  tapsolnak. Orbán pontosan ezt akarta. Mi meg csak nézünk, mint a moziban. Sokan inkább már elmentek vagy elmennek az országból.

Adyval szólva: „Csönd van, mintha nem is rezzennénk

A száz éves költői diagnózis most is torokszorítóan pontos.

A vers legendás – akkor kétszeresen is megvalósult – víziója, folytatása így hangzik:

„S rohanunk a forradalomba”.

Rohanunk?

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9013916452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása