CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd veszélyben van!

2018. május 17. 05:59 - csú

nemeth_szilard_a_dagadt_rezsiripacs_1.PNGCsepelen kinek ne dagasztaná a büszkeség a keblét, ha meghallja, honvédelmi államtitkár lesz Németh Szilárdból, Csepel volt polgármesteréből, honatyájából, a Fidesz alelnökéből, a birkózószövetség elnökéből… (stb).

Az örömbe csak akkor vegyül némi üröm – és tudjuk ez elegendő ahhoz, hogy akár egy hektó örömet is megkeserítsen – amikor egyes rosszindulatú vagy éppen jóindulatú (?) személyek emlékezni kezdenek. Felidézik, hogy Orbán egyszer, még talán 2015-ben, a díszszázad előtt vonultában, a mikrofonba belebeszélve, jól hallhatóan azt mondta a meglepett arcot vágó vezérkari főnöknek: "nem szeretem a pocakos tábornokokat".

A kedveskedő, bájos, humoros megjegyzés Benkő Tibort, az akkori vezérkari főnököt, a mostani honvédelmi tárcavezetőt érintette. Benkő Tibor azóta

nagyot változott és váltott. Parlamenti meghallgatásán mindenki érzékelte, három év alatt szemlátomást  lefogyott, és most – Orbán kegyelméből, a fideszes képviselők asszisztálása mellett ‑ honvédelmi miniszter lesz belőle. Bár az uniformist öltönyre cseréli (leszerelését kérte Áder János köztársasági elnöktől), fegyelmezett katonához méltón tudomásul vette, hogy az állami stallung mellé kísérőként megkapja Németh Szilárdot államtitkárnak. Benkő Tibor arcáról e bejelentés hallatán semmit sem lehetett leolvasni, de azt nagyon.

Orbán azóta még nem tartott díszszemlét az államtitkárok felett, ezért nem tudjuk, változott-e évekkel ezelőtti véleménye a korpulens (testes, molett, kövér) honvédségi vezérekről. Ez a hallgatás aggaszt bennünket. Harctér nélkül is veszélybe kerülhet Németh Szilárd?

A Csepeli Hírmondóban világhírnevet szerzett főzőcskés receptjei a választási kampány időszakában és azon kívül is a kilók gyors, egyszerű gyarapításáról szóltak. Abban bízunk, hogy Németh Szilárd – mint oly sokszor az elmúlt három évtizedben – megérti az idők és főként Orbán szavát. Reméljük, az önkormányzatinak álcázott csepeli pártlapban a következő számtól változatos, fogyókúrás receptekkel varázsolja el a publikumot és – az alkatilag hozzá mind jobban hasonlító,  hozzá méltó főnökét.

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6613954102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása