CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd recepttel főz, de Borbély Lénárd ígérgetéssel kavar

2018. május 22. 05:59 - csú

A csepeliek véleménye nem számít a CSH-nak

vida_es_abel_egyutt_-777-feliratos_1.pngFerenc Jóska császár legjobb csepeli tanítványai írják Csepelről: Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyunk elégedve…

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) május 17-én megjelent 16. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, listás képviselője, a legutóbbi lapszám óta tovább vigasztalódhatott: április 8-i veresége ellenére államtitkárként a honvédelmi tárca miniszterhelyettese lett. A Csepeli Hírmondó RECEPT rovatában továbbra is írogathat, foglalkozhat gyomrával, hasával. Főzögethet kedvére. Eljátszhatja a nagy séfet, bár lehet, hosszabb távú cél fűti – bizonyítani akar. Ha már szégyent hozott vezére fejére, csepeli párttársaira, s másodszor is elbukott Csepelen és Soroksáron, a legújabb hírek szerint most a hadsereg főszakácsaként, a gulyáságyúk szakértőjeként vigaszágon még befuthat, s Orbán őszi kötcsei piknikén talán mégis ő főzheti az erdélyi csorbát.

A CSH új számában csökkent a direkt politikai írások száma. Ismét előtérbe kerültek a csepelieknek szóló ígérgetések,

fejlesztések, felújítások, és folytatódott a pozitív eseményeket ismertető sorozat.

Ami ugyanakkor elgondolkodtató,  most sem tartották fontosnak, hogy az április 26-i, összesen 41 napirendet tárgyaló képviselő-testületi ülésről egy sort is írjanak. Ennyire sem veszik komolyan saját maguk által kitűzött céljukat, „az újság célja az önkormányzat tevékenységének ismertetésé”-t saját olvasótáborukat, a csepelieket. Így arról sem kellett írniuk természetesen, hogy az Önkormányzat gazdasági társaságainak vezetői, a testületi döntés után, milliós prémiumokat vehettek fel. Még félreértenék a csepeliek. Csakúgy, mint a Minszki Partizánszkij Kerülettel, testületi döntés nélkül kötött együttműködési megállapodást, Dr. Tenk András tanácsnok leváltását, csak azért, mert „Lehet Más a Politika”.

Nem fértek bele a lapba a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek sem: az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémák; a növekvő közlekedési zavarok; a szociális feszültségek; a csepeli  közélet aktuális eseményei; a hónapok óta megválaszolatlan kérdések, például a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd  felújítása, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezés, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan ügyek. Nehogy a csepeliek még rá is kérdezzenek, vagy véleményük is legyen a témában, netán még kritikát fogalmazzanak meg, esetleg javaslatot tegyenek az önkormányzati vezetésnek. Isten ments! Még válaszolni is kellene. Sőt! Még talán változást is akarnának életükben, iskolájukban, munkahelyükön, a kerületben, a társadalomban.

Véleményünk a cikkekről:

1) Folytatják a fejlesztéseket: utak, parkolók, közösségi terek

A kerület vezetésének fényezését folytatják. Az előző számban például ezzel a címmel: Fejlesztések Csepelen: utak, sportpályák, játszótér. A két cikk közötti különbségben nem a tartalom (most „új tervek” is beharangozásra kerültek), a lényeg, hanem ami kimaradt. Kihagyták Németh Szilárdot, illetve a zöld keretben közölt „Tervezett idei fejlesztések” címszó alatt legutóbb 7 téma szerepelt, most 18. Valószínűleg, az egyre jobban közelgő, jövő évi önkormányzati választások miatt, már Borbély Lénárdot kell dicsőíteni és rájöttek, hogy Borbély ismételt „eladásához” több hőstettre lesz szükség.

Érdekesség azonban, hogy a 15. számban a fejlesztési célok között megjelölt egyik legfontosabb kérdés, a „4,5 milliárdos útépítési fejlesztési program az út, járda és csapadékvíz-csatorna építésének ötéves kerületi fejlesztésére”, valamiért most kimaradt. Lehet, hogy már nincs is az idei tervek között?  A jövő évi önkormányzati választások miatt csak olyan szerepelhetett a lapban megnevezett fejlesztések között, amit 2019-ben, a polgármesterjelölt majd át tud adni? Talán ezért sem írnak semmit Németh Szilárd választási ígéretéről, a Weiss Manfréd Terv megvalósításának helyzetéről, az ötmilliárdos birkózócsarnokról, a Szent István útra tervezett új élelmiszeráruházról, vagy a szintén Németh által gründolt, Jedlik gimnázium 5 milliárdos fejlesztéséről, amiből állítólag kiderült, hogy az uszoda már nem fér bele a hatalmas összegbe, csak a kápolna? 

A kék keretben közölt olvasói levél viszont azt sejteti, hogy Borbély választási csodafegyvere az „új társasházak” építése lesz?

2) A nyitás óta sokan látogatják a csepeli strandot

A csepeli strandot az önkormányzat vezetése a sikersztorik között tartja számon. Bár a legutóbbi számban már írtak a témáról, Csepeli Strand: új csúszdák, röplabdapálya címmel, most valamiért fontosnak tartották a téma további „ragozását”. A szerző, „cs” írásából újból kiderült, kétszer is leírták, hogy a „strandfürdő több mint 220 millió forintból újult meg az év első felében”, csak az nem tudható, hogy mennyi az strandfürdő által „megtermelt” éves veszteség. Vajon miért nem? Nem fér bele a kötelezőbe?  

3) Megalakult az új Országgyűlés

    Honvédelmi miniszterhelyettesként dolgozhat tovább Németh Szilárd

A szűkszavú tájékoztatás az eskütételre és körülményeire korlátozódott, így nem szólt arról pl., hogy elfogadták a választási szervek munkájáról szóló beszámolóit, a bizottsági struktúrát. A Nemzeti Választási Bizottság elnökének beszámolóját 134 igennel, 45 nemmel, míg a Nemzeti Választási Iroda elnökének beszámolóját 134 igen és 51 nem szavazattal fogadták el. Arról sem írtak, hogy az NVI elnöke ismét szorgalmazta néhány törvénycikk módosítását. Az meg számunkra már természetes, hogy az Ábel Attila alpolgármester közvetlen irányítása, kézi vezérlése alatti lapban nem jelenhetett meg egy sor sem, hogy az alakulás időszakában civilek tüntettek a Kossuth téren a parlament megalakulása és az új kormány ellen.

Ami pedig Németh Szilárd új miniszterhelyettesi pozícióját illeti, az alábbi, blogunkon korábban megjelent három írást ajánljuk olvasóink figyelmébe:

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/13/hova_dugja_orban_nemeth_szilardot

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/16/allj_be_berci_katonanak_mert_ha_nem_akkor_majd_besoroznak#more13944600

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/17/nemeth_szilard_veszelyben_van#more13954102

4) Szabó Szabolcs miatt telt be a pohár Schiffernél

Hiába, Szabó Szabolcsot, Csepel, Németh Szilárd ellenében megválasztott országgyűlési képviselőjét a további négy évben is „rugdosni” kell a lapban, mert miatta vesztette el Németh Szilárd, kétszer is, az egyéni képviselőjelöltségért folytatott harcát. A témát külsős újságíróra bízták. TK vállalta, aki képes mindenkibe belerúgni, ha Németh Szilárd érdeke úgy kívánja.

5) Nyári napközis tábor: idén új helyszínen

Nem hazudtolták meg magukat a lap szerkesztői: csak nem merték megírni, hogy az új helyszínt Németh Szilárd birkózócsarnokának építése miatt kellett kitűzni, illetve, hogy az új helyszínen a kijelölt két általános iskolában, tehát nem a Kis-Duna partján, jóval többet is kell a szülőknek fizetni gyermekeik táboroztatásáért. Két cikket ajánlunk olvasóink figyelmébe, kiemelve, hogy a tavalyi évhez képest 49-52 % közötti áremelés nem igazolja azon ígéreteket, amelyek Németh választási kampányában a családok megsegítéséről szóltak.

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/15/a_csepeli_varosvezetok_atverik_a_csepeli_gyerekeket_es_szuleiket_a_nyari_napkozis_taborral_nemeth_sz

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/16/dragabb_lesz_kizar_es_elkulonit_a_csepeli_nyari_napkozis_tabor

A durva áremelést nem menti az sem, hogy az önkormányzat „hamarosan új napközis tábort épít a visszavásárolt régi helyén”.

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Május:

3.

Dr. Fazekas László képeiből nyílt kiállítás a Csepeli Munkásotthon kiállítótermében, a Galéria21-ben.

5.

Barka Emese, csepeli birkózó technikai tussal szerzett bronzérmet az oroszországi birkózó Európa-bajnokságon, Kaszpijszkban.

8.

Halász Imre írót, költőt, egykori kiemelkedő csepeli újságírót köszöntötték, 80. születésnapja alkalmából a Csepeli Munkásotthon Olvasó Munkás Klubjában.

4.

A tűzoltók védőszentjének napján a polgármester elismeréseket adott át a kerületért kiemelkedő munkát végző tűzoltóknak.

7.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a csepeli Kossuth Lajos Szakgimnázium és az Aeroplex Kft., a repülőgépiparban tapasztalható szakemberhiány enyhítése érdekében.

Csepeli dohányboltos nyerte Magyarország első szakállszépségversenyét.

9.

A II. világháború áldozataira emlékeztek Csepelen, a Szent Imre téri II. világháborús emlékműnél. Koszorút helyeztek el az önkormányzat, a Fidesz és az MSZP önkormányzati frakciójának képviselői.

Új, Dacia Duster típusú gépkocsit adományozott az önkormányzat a kerületi Közterület-felügyeletnek.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10013985056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.05.22. 07:40:13

Az uszoda kimarad a Jedlik felújításból, a felújítás felügyelő bizottság tagjai elszégyellték magukat, hogy fedett uszoda legyen, miközben Csepel adófizető lakossága kénytelen egy sátoruszodával beérni!

A útépítés meg azért halt el ígéretként, mert Németh Szilárd pályája már lefelé ível, több pénzt már nem kap! Szilárd, tartsd a jó irányt, az első pártodét, az SZDSZ-ét!
süti beállítások módosítása