CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bejelentés nélkül hagyta abba Németh Szilárd a csepeli főzőcskét

2018. június 04. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) május 31-én megjelent 17. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

utesvaltas_csepeli_kix_box.PNGVége az országgyűlési választásoknak, elkezdődött a 2019. évi önkormányzati választási kampány. A Csepeli Hírmondó legújabb száma már ennek jegyében készült.

Már most tudjuk, bár még be sem nyújtották a pályázatot, hogy jövőre kész lesz az új napközis tábor; szupermarket és modern posta épül Királyerdőben. Eközben Borbély úr, szerteágazó feladatai mellett is, odafigyel a csepeliek véleményére pl. a 148-as busz végállomás ügyében; feltesz egy álkérdést, miszerint épüljenek-e új társasházak Csepelen.  Arra is van ideje, hogy levélben válaszoljon, egy a kerület fejlesztésétől ámuló-bámuló csepeli lakos kérdésére; ingyenes, vendéglátást is biztosító családi hajókirándulásokat szervezzen; a gyermeknapi rendezvényen túl saját gyereknapot tartson a polgármesteri hivatalban – napjainkban ez dívik fideszes politikusok körében. Majd a „Csepelről szóló” kicx-box világkupán fényképeszkedik, ingyenes sóterápiát hirdet, lakcímkártya és nyugdíjas igazolvány ellenében.

Micsoda kampánykezdés!? Még a végén a csepeliek az eddig megközelíthetetlen irodájában is felkereshetik a polgármestert, ügyes-bajos dolgaikkal, lakcímkártya felmutatása után, ha vállalják a közös szelfizést, a polgármester facebook oldalán való megjelenést, és

van pár jó szavuk a polgármesterről. Erre a skandalumra, mármint az irodai beszélgetésre, valószínűleg csak végszükség esetén, a kampány végén, 2019 szeptemberében kerülhet sor, ha egyáltalán lesz önkormányzati választás, s vesztésre áll a polgármesterjelölt úr.

Emellett a rendkívüli szellemi erőfeszítésekkel, feszültségekkel teli teendők, komoly felkészülést igénylő programok mellett, arra már nem volt ereje a polgármesternek, talán a halaszthatatlan „vezetői értekezlet” és „vezetői egyeztetések” miatt, hogy részt vegyen a csepeli „cigány költő, író, pedagógus, a magyarországi cigány közélet egyik legismertebb alakja”, Choli Daróczi József május 24-i csepeli temetésén.  Viszont az előző két hétben volt rá ideje, hogy meglátogassa a Felcsúti Arénát, részt vegyen az Állatkertben egy park átadó ünnepségén, kiállításon, óvodások pünkösdi királynéjárásán, vagy éppen sportlétesítményi fejlesztésekről tárgyaljon. (https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2018/05.31/T4.pdf )

Ez utóbbiról viszont nem kaptunk semmilyen tájékoztatást, sem a csepel.hu-n, sem a CSH-ban.

Szomorúan állapítjuk meg azt is, hogy Németh Szilárdnak, honvédelmi államtitkárként, már nincs ideje főzögetni, ugyanis ebben a számban már nem olvashattuk receptrovatának újabb gyöngyszemét. Nem is tudjuk, mit főznek a hét végén a csepeli fideszesek, a párt hívei.  Lehet, hogy lassan át kell állniuk egy honvédségi gulyáságyú „termékeire”, amelyet Németh államtitkári beilleszkedése után, maga a csepeliek nagy megmentője fog a CSH-ban népszerűsíteni?   

Mindemellett most sem fértek bele a lapba a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek: az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémák; a növekvő közlekedési feszültségek; a környezetszennyeződés kérdései; a szociális feszültségek; a csepeli  közélet aktuális eseményei; a hónapok óta megválaszolatlan kérdések, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd  felújítása, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezés, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan ügyek. Nehogy a csepeliek még rá is kérdezzenek, vagy véleményük is legyen a témában, netán még kritikát fogalmazzanak meg, esetleg javaslatot tegyenek az önkormányzati vezetésnek. Isten ments! Még válaszolni is kellene. Sőt! Még talán változást is akarnának életükben, iskolájukban, munkahelyükön, a kerületben, a társadalomban.

Véleményünk a cikkekről:

1) Látványterv: ilyen lesz a napközis tábor

„A Tér_Köz pályázat keretében a kerület támogatást nyert el a terület fejlesztésére” – olvasható a cikkben. Mi viszont a képviselő-testület május 31-i ülésének témával foglalkozó előterjesztését is olvastuk. Ebben az olvasható, hogy a pályázatot 2018. július 4-ig kell benyújtani, amit a testület jóváhagyott. A cikk szerzői már most tudták, hogy valamikor elnyerjük a pályázatot, pedig még be sem adták. A CSH-nak már a jövő is megvan.

2) Új szupermarket, modern posta Királyerdőben

A szerző nélküli írásból nem derült ki, hogy van-e nyertese a pályázatnak. Vajon miért nem? Lehet, hogy valamiért nem merték megírni? Nem tudjuk, de nagyon kíváncsian várjuk az „eredményhirdetést”, amiből talán megtudjuk végre: volt pályázó. Nyertes is, s már csak azért kelljen szurkolnunk, hogy a 2019-es önkormányzati választás előtt Borbély úr át is adhassa, természetesen a mellette lévő iskola gyermekeinek közreműködésével.  Olyan cuki lesz.

3) Németh Szilárd államtitkárként dolgozik tovább

    Megduplázódik a honvédelmi költségvetés

    Emlékezés a hősökre

Az előző számban a hírt ezzel a címmel közölték: „Honvédelmi miniszterhelyettesként dolgozhat tovább Németh Szilárd”. A kormány.hu szerint Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkárként a parlamenti államtitkárságot vezeti.

Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy Németh nem éppen katonai karriert futott be. Napközis nevelőként kezdte, majd a Tanítóképző Főiskola könyvtár-tanítói szakának elvégzése után igazgatóhelyettessé nevezték ki. Közoktatás-vezetői és környezetpedagógusi szakképzésben is részt vett. Volt könyvtáros, egy évig iskolaigazgató is – a csepeli szocik javaslatára. A MÁV személyügyi főosztályán a szervezési osztályt is vezette, majd a VITUKI szakági igazgatója lett. Négy évig, 2010-2014 között polgármesterkedett. Ezt követően kétszer elbukta az országgyűlési képviselő választást, csak pártlistáról lett képviselő. Ám a helyi kudarcok ellenére, sokra jutott: birkózó szövetségi elnök, s pártjában is nagyon fontos ember, pártfunkcionárius, pártalelnök lett. 

Valószínűleg e nagyívű, a katonaságtól jól elkülönült pályát is figyelembe vette Orbán, amikor a parlament honvédelmi bizottsága elnökének, most meg honvédelmi államtitkárnak kinevezte. Nem kellett értenie a honvédséghez, az a szakemberek, jelenleg éppen a miniszter dolga. Németh viszont Orbán leghűbb emberei közé tartozik, már akkor is imát szervezett Orbánért, amikor a mostani új kinevezettek még sehol nem voltak. Ez lehetett a döntő ok. Németh rajta tartja majd a szemét mindenen és mindenkin. Orbán hűbéreseként, Orbánt szolgálja. Tudja a feladatát.  Mi meg csak sejtjük.

Mint ahogy azt is, hogy Németh bármit is csinál, nyilatkozik, „dolgozik” majd államtitkárként, azt a Csepeli Hírmondó, bár nem feladata, közölni fogja. Már el is indult a lapban az államtitkári kampány:

> Németh nyilatkozott is az M1-en, miszerint 2024-re(!) megduplázódik a honvédelmi költségvetés, sőt fegyvert is fogunk gyártani. Ez utóbbiról Orbán már 2010-ben is beszélt a parlamentben, azóta sem történt előrelépés. Most hat évről szól az újabb ígéret.

> Németh első államtitkári beszédének is emléket állít a CSH. Friss államtitkárként az erdélyi Lövétén adhatta át a Maglód által adományozott országzászlót. A Hírmondó meg idézett ottani avató beszédjéből, s két képet is megszereztek, hogy tudjuk: a csepeli koszorúzás után még Lövétén is dolgozott az államtitkár úr.

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Május:

  1. Halott férfit találtak Csepelen a Görgei Artúr téren. A hajléktalan férfi ügyében, mivel az idegenkezűséget eddig nem tudták kizárni, a rendőrség bűnügyi szakértői vizsgálják a haláleset körülményeit.
  2. Életének 90. évében, eltemették Drucker Tibort, a Csepeli Munkásotthon egykori igazgatóját, az Illés zenekert útjára indító FMH legendás igazgatóját, a magyar könyves szakma kimagasló személyiségét – a Kozma utcai Zsidó Temetőben.
  3. Lakossági fórumot tartott a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése a művelődési intézmény helyzetéről. Javasolt cikkek:

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/25/biztonsagot_a_munkasotthonnak_nyugalmat_a_kozonsegenek

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/29/kivereztetes_ellen_veratomlesztes_a_tamogatok_tarsasagatol

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/30/hogyan_akarja_megfojtani_a_csepeli_munkasotthont_a_fidesz-hatalom

25-27.  Ritkábban járt a csepeli HÉV, mert műszaki hiba miatt több szerelvényt kivontak a forgalomból.

  1. Katasztrófavédelmi gyermeknapot tartottak a csepeli tűzoltó-parancsnokságon.
  2. Több mint egy milliárdos felújítást hajtott végre a Csepel Pláza. A beruházás eredményeképp több új bérlő nyújt korszerű szolgáltatást a betérő csepeliek részére.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2514020064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.06.04. 22:37:06

Németh Szilárdnak mindössze annyi köze van a honvédséghez, hogy az édesapja nyilván még legénykorában a kiskunfélegyházi Honvéd Sport Egyesületben volt ökölvívó. Valószínűleg katonaként. Azért vagyok kénytelen valószínűlegezni, mert Németh annyit közölt az apjáról hogy Félegyházán öklözött. Beszédes hajdani csepeli szomszédai szerint a 9 nm-es gyermekkori lakás után a panelt a honvédségtől kapták, úgy mint mások abban a lépcsőházban! Ezek szerint ezért utálja a komcsikat, hogy későn adták nekik a lakást! Meg nyilván ezért kellett ingyen zsíroskenyeret kérnie a Rákóczi úti pecsenyesütőtől éveken keresztül (Bangóné Borbély Ildikó mondta a parlamentben hogy Németh Szilárd ismeri azt a kisfiút)! Véletlenül sem azért mert valamiért nem sikerült beosztani a két szülő havi keresetét! De most szívni fog a honvédség, Orbán is megmondta, elégtételt vesznek!

Ami Borbélyt illeti, nyugodtan költi a 300 milliót a Daru-dombra, meg számolatlanul a hajókirándulásokra. Az meg sem fordul a fejében, hogy kiugorjon Németh Szilárd zsebéből s 30 milliót adjon működési támogatásként a Csepeli Munkásotthonnak! Pedig az önkormányzati feladatokat lát el, s a többi csepeli művelődési háztól eltérően nem kap önkormányzati támogatást! Borbélynak meg sem fordul a fejében, netán jópontokat szerezne a Munkásotthon látogatóinál, ha az ő művelődésüket is támogatná! Minek, Borbély olyan biztos benne, hogy az ő szavazataik nélkül is nyerni fog 2019-ben! Németh is biztos volt a sikerben, a kampányra elköltött tízmilliók mégis kevésnek bizonyultak, másodszor is óriásit bukott Csepelen!

Borbély nyilván kiveszi valamelyik Szent Imre téri pavilont krumpliárusításra, ha ennyire nem törődik a népszerűséggel! Nyilván már unja, hogy Németh Szilárd bábjaként kell polgármesterkednie! Mennyivel jobb lesz önálló zöldségesként boldogulni! Ha jó árut tart jó áron, még a baloldaliak is nála fognak vásárolni! A három kislánya is boldog lesz, apuka senkinek nem lesz a szolgája! Ki hallott már olyat, hogy valaki a kétharmad birtokában a háromharmadot kívánja szolgálni (Orbán mondta)? Borbély úr ilyen eszetlenséget nem tesz, jobb az egy biztos pont, Németh Szilárd szolgálata, mint megfelelni a 75 ezer csepeli lakosnak, korra, nemre, vallásra, képzettségre tekintet nélkül! Miért kövesse ő Pásztor Bélát, a veresegyházi polgármestert, aki immár 53 éve szolgálja lakóhelyét, mindenki megelégedésére!
süti beállítások módosítása