CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli arcátlanság álszent papolással, lepelbe burkolva

2018. június 25. 05:59 - csú

borbely_lenardnai_is_sikerult_ingyen_krumplit_szerezni_1.jpgRendszeres segély helyett évente egyszer öt kiló krumplit és öt kiló almát kínál Borbély Lénárd polgármester, persze azt is csak lakcímkártya ellenében...

Örvendetes, hogy a csepeli önkormányzat segítséget nyújt azoknak a családoknak, amelyeknél első osztályba készülő gyermek van, még akkor is, ha ezt Borbély Lénárd polgármester arra használja, hogy reklámozza magát. 

Az viszont felháborító, hogy a kerületvezetők elhallgatják: a családokra, a csepeli emberek szociális gondjainak enyhítésére egyre kevesebbet fordít az önkormányzat fideszes vezérkara, miközben álszent módon arról papolnak, hogy az idei év egyik fő feladata a családok segítése.

Az önkormányzat hírportálján, a csepel.hu-n fellelhető testületi ülések költségvetési előterjesztéseinek alapján: az ellátottak pénzbeli juttatásaira

2010-ben 639,7 mFt volt betervezve, még 2018-ban már csak 194,2 mFt, ami a nyolc évvel ezelőtti összegnek csak 30,3 %-a!!

Az úgynevezett átmeneti segélyekre (átmeneti és temetési segélyekre) 2018-ban 33 mFt-ot terveztek, ami a 2010-es tervnek csak 42,8 %-a. Az idei évre jóváhagyott rendszeres szociális pénzbeli juttatások aránya pedig nem éri el a 2010-es összeg 29 %-át! Erről a csepeliek szinte semmit sem tudhatnak. A több tízmillióért kiadott és terjesztett fideszes közlöny, a Csepeli Hírmondó (CSH) ugyanis csak azt írja meg, amit a fideszes városvezetés fontosnak tart.

A nehéz helyzetben élő csepeliek arcátlan megrövidítésének közlése a fideszes városvezetőknek nem fontos. Valószínűleg közelebb járunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, Csepel fideszes vezetői el akarják titkolni ezt az óriás mértékű megvonást. A CSH egyébként még az olvasók 2014 óta többször felvetett kérdéseit sem merik feltenni. Például:

miért szűnt meg a méltányossági közgyógyellátás?

V.A.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3214061587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.06.26. 00:14:32

Bozgor lesz Tarlós utóda! Ehhez előbb új polgármestert kell állítani Csepelre, erre kell az új helyi választási bizottság, előrehozott választáson kell polgármestert választani, hogy a már bejáratott polgármester eséllyel indulhasson a 2019-es választáson! Bozgort meg fel kell építeni főpolgármester-jelöltnek, mert erre egy működő csepeli polgármesternek nincs esélye! Tetszenek ismerni, a csúcson kell abbahagyni! A csúcson pedig az van, aki még nem bukott meg választáson! Németh Szilárd akárhogy kapaszkodik, már kétszer megbukott Csepelen! Ő már csak úgy léphet feljebb, ha Orbán megboldogul vagy megboldogítják! Neki már csak két lehetősége van, vagy valamilyen módon feljebb lép (magyar Iliescu), vagy portás lesz a birkózó centrumában!
süti beállítások módosítása