CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kitől fél Csepel polgármestere? Leleplezett számjáték az utakkal!

2018. július 02. 05:59 - csú

jedlik_gimi_3.PNGMi történt? Leálltak a Jedlik Ányos Gimnázium öt milliárdos fejlesztéséről szóló tájékoztatással, amely a választások előtt több lapszámban is kiemelt helyet kapott

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 28-án megjelent 19. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Az eső félév utolsó számába  sem fértek bele a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek: az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémák;  növekvő közlekedési feszültségek; a környezetszennyeződés kérdései; a szociális feszültségek; a csepeli  közélet aktuális eseményei; a hónapok óta megválaszolatlan kérdések. Például a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd  felújítása, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezés, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan ügyek, a Weiss Manfréd Terv léte vagy nem léte. Abba maradt a Jedlik öt milliárdos fejlesztéséről szóló tájékoztatás, amely a választások előtt több lapszámban is kiemelt helyet kapott. Nehogy a csepeliek még rá is kérdezzenek, vagy véleményük is legyen a témában, netán még kritikát fogalmazzanak meg, esetleg javaslatot tegyenek az önkormányzati vezetésnek. Isten ments! Még válaszolni is kellene. Sőt! Még

talán változást is akarnának életükben, iskolájukban, munkahelyükön, a kerületben, a társadalomban.

Már csak két oldalt kapott a napi politika. Most is a sorosozás, Magyarország szuverenitásának kérdésköre, Orbán Viktorral, és az emlékezetes beszédeket felolvasó Németh Szilárd a fő téma. Ő és hívei úgy néz ki, végleg megnyugodhatnak: a kötcsei mesterszakács a CSH-ban is visszakapta játékszerét, az „Így főzök én” nevű rovatot.

Véleményünk a cikkekről:

1) Négyszer a Nagykörút: ennyi új út épült Csepelen

„Csepelen 2011-2017 között 15,65 km út épült. Ez az Üllői út teljes hosszát vagy a Nagykörút hosszának négyszeresét tenné ki.” – olvasható a cikk elején. Ezzel szemben, a lap február 15-i, 6. számában, a nem létező Weiss Manfréd Tervben 12 km-t írtak, s hozzátették, hogy a következő években „a csepeli útépítések teljeskörűvé válnak: további 65 km burkolatlan vagy leromlott állagú utca kap új szilárd burkolatot, járdát és esővíz-elvezetést a kerületben.” Nem az a lényeges, hogy akkor most melyik szám az igaz, hanem, ha ebben az ütemben folytatják, akkor talán 2050-re fejeződik be a csepeli útépítés. Addig azonban legalább kétszer újra kell kezdeni az eddig felújított utak felújítását. Lehet, hogy nem sportra, kézilabdacsarnokokra, birkózócsarnokra, fedettpályás atlétikai központra, a fővárosi tulajdonban lévő, Csepel által veszteségesen működtetett strand fejlesztésére, a Jedlikben kápolna építésére kellene százmilliókat költeni. Arról nem is beszélve, hogy 2010-hez képest, 2017 év végére ~ 810 millió forintot vontak ki a szociális és egészségügyi ágazatból. Az sem mindegy, milyen fejlesztési célok alapján dől el, mikor melyik utcát kell felújítani. Nem biztos, hogy a kerület közlekedési gondjai, földúthálózata függvényében Németh Szilárd utcája, a Sügér u. szilárd burkolattal való ellátása, csapadékvíz-elvezetése és járdaépítése napjaink legfontosabb feladata.

2) Új építésű társasházak a kerületben: az önkormányzat keresi a megoldást

Érthetetlen. Most keresik a megoldást? Eddig mit csináltak? A „kormány előtt lévő”, több százmilliárdos Weisz Manfréd Terv „készítésekor” sem foglalkoztak a lakásgondok enyhítésének lehetőségeivel, új építésű lakások tervezésével? Igaz, mint korábban már kiderült: a Weiss Manfréd Terv csak választási kacsa volt. Mégis biztosak vagyunk benne, hogy a jövő évi önkormányzati választások előtt Borbély úr, Németh Szilárddal a háta mögött, bejelenti: Németh és a kormány segítségével, 2022-ig, itt és itt fognak önkormányzati lakásokat építeni. Úgy legyen.

3) Tanévzáró a Katona iskolában

Júniusban Borbély úr eljutott két hajókirándulásra, találkozott a volt Csepel Művek dolgozóinak egy csoportjával, ott volt a Kalózhajós játszótér újra nyitásán, meglátogatta, 4 napos programmal a lengyel testvérvárost, megjelent a szurkolói Arénában, a labdarugó VB megnyitása alkalmából, a III. Székely-magyar utánpótlástornán, elment, 3 napra a Fidesz tusnádfürdői programjára, beszédet mondott a Gördeszkapark avató ünnepségén – de egyetlen iskolai tanévzáró ünnepségen való részvételre nem volt ideje. A Katonába is Ábel Attilát küldte.

Legalább a Kölcseybe elmehetett volna, ahol állítólag az iskolaigazgató bejelentette, szeptembertől új igazgatója lesz Csepel egyik legjobb iskolájának. Az elmúlt évek hasonló példái alapján egyértelműnek tűnik: a polgármester fél a pedagógusoktól, a nyílt konfliktusoktól. Csak a testületi üléseken, övéi között érzi jól magát. Minderről viszont egy sort sem írt a Cepeli Hírmondó. Vajon miért nem?

4) Stop Soros!

    Orbán: minden eszköz rendelkezésre áll az ország megvédéséhez

    Az ország legértékesebb vagyona a szuverenitása

    „Közös kötelesség a katonahősökről való megemlékezés”

    Kiállítás a Szent István csatahajóról

A lap Magyarország rovata most is tömény politika, a sorosozásra, az ország szuverenitására, védelmére és természetesen Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettesre, államtitkárra kihegyezve. Az államtitkár a számára kijelölt fontos témákban, a katonahősökre és a Szent István csatahajóra való emlékezés kérdésében felolvasott szövegével kapott ismét helyet a CSH-ban. Hiába, a lap nem tud és nem is akar „szabadulni” a politikai nyomástól, változatlanul kiszolgálja fideszes gazdáit. 

Ezt bizonyítja, hogy Németh Szilárdnak is visszaadták a választások előtt elindított „Így főzök én” rovatát, amiben az államtitkár most paprikás krumpli receptjével ámíthatta el híveit.

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Június:

Baleset és torlódás volt a II. Rákóczi Ferenc út és az Erdősor u. kereszteződésénél.

Beszakadt az út és csőtörés volt az Erdősor u. és az Arany J. u. kereszteződésében.

20-22.

A Csepeli DAC 4 fiatal atlétája sikerrel szerepelt a lengyelországi Lowicz-ban rendezett Nemzetközi Gyermek Atlétikai Játékokon.

20-VII.3.

Megindult az évi, szokásos lomtalanítási akció a kerületben, s július elején fejeződik be.

21.

A Csepeli Mentőalapítvány újabb adománya került átadásra, ezúttal az I. sz. Bókay Gyermekklinikának vásároltak egy betegőrző monitort.

24.

Pesterzsébetről, Csepelről és környező településekről elhurcolt zsidókra emlékeztek Csepelen, a Nefelejcs utcai izraelita temetőben.

A BKV és a MÁVHÉV tájékoztatása szerint hétfőtől műszaki problémák miatt tízpercenként közlekedik a csepeli HÉV.

Szent Iván éji tűzugrás volt, csepeli néptáncosok közreműködésével, a Szent Imre téren.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4614086675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.07.05. 14:52:07

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása