CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Élhető országot érdemelnénk a felcsúti szellemvasút helyett

2018. július 17. 00:21 - csú

konok_peter-2.jpgKonok Péter: Sokszor látom leírva, hallom beszélgetésekben, hogy "megérdemli, aki ezekre szavazott". 

Ugyan már! Ez tipikus áldozathibáztatás. 

Egyrészt, ugye, nem csak azok kapják ezt a rémrendszert, akik a Fideszre szavaztak, hanem mindenki. Másrészt, hogy érdemelné meg bárki, hogy nap mint nap meglopják, megalázzák, hülyének nézik és azzá teszik, kiröhögik? 
Hogy beleegyezett? És? A nő, akit rendszeresen megver a pasija, de vele marad, mert szereti - megérdemli? A kutya, aki minden nap farkcsóválva, reménykedve és viháncolva köszönti a gazdáját, aki belerúg és láncon tartja - megérdemli?

Az ember, akit körmönfont csalók becsapnak, az öregasszony, aki kifizeti az ál-díjbeszedőt, a hívő, aki az örök élet ígéretéért cserébe lemond a valódi életéről, a drogos, aki azt hiszi, repülni tud, és

kiveti magát az ablakon, a lány, aki megörült, mikor buliba hívták, és megerőszakolva ébred reggel részeg álmából, a gyerek, aki elhiszi a bácsinak, hogy nem fog fájni, és kap utána cukorkát - ők mind megérdemlik? Aki hülye, haljon meg? 

De hát valamiképpen mind hülyék vagyunk. És aki nem a Fideszre szavazott? Aki arra az "ellenzékre" szavazott, amelyik a NER rendszerének egyik legfontosabb része, a látszatot fenntartó díszítmény, jó pénzért vett demokratikus mazsola a diktatúra penészes kalácsában, amit kenyér helyett ajánlanak? Aki bőszen számolgatta, hogy "taktikailag" hogyan lehet megerősíteni a fasisztákat, mert "az ellenségem ellensége a szövetségesem"? Vagy aki - mint én, mint sokan - nem szavazott, mert nem hajlandó részt venni ebben az álságos politikai cirkuszban? Mind megérdemeljük ezt a rendszert? És a gyerekeink is? 

Mert a Fidesz éppen ezt mondja, sőt így is gondolja. Hogy mindenki megérdemli őket, és ezért ők mindent megérdemelnek. Hogy nekik, a rendszerből sápot húzóknak, a játékmestereknek minden kijár. Minden az övék, a bazár bezárt, rien ne va plus, senki többet harmadszor. 

Hogy ők mit érdemelnének, más kérdés. Tényleges életfogytiglant teljes vagyonelkobzással, hogy a jog keretein belül maradjunk. De most nem róluk van szó. 

SENKI nem érdemel ilyen országot. Sem az, akit ezek butítottak el, sem az, akinek azok beszéltek lyukat a hasába, és az sem, aki látta, mi folyik itt (ráadásul mindenki azt hiszi, látja). Sem a migránsoktól rettegő, ablakából leselkedő falusi nénike, sem a Gyurcsány szavait habzsoló, máig is harcoló vérmes DK-s, sem az egészet cinikus vállrándítással néző belpesti értelmiségi, sem a borsodi cigány, akinek háromezer forintért vették a szavazatát - egyik bevett, ócska sztereotípia sem, és még kevésbé a valódi emberek. 

Mind egy valódi, működőképes, élhető országot érdemelnénk e helyett a felcsúti szellemvasút helyett. És ez egyáltalán nem arról szól, hogy ki kire-mire szavazott.

Forrás: Konok Péter Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5914107853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása