CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Beszélnek egymással?

2018. július 20. 02:34 - csú

babakocsival_1.PNGOrbán Viktor a nagy nyilvánosság előtt bejelentette, hogy megállapodást akar kötni a magyar nőkkel, hogy több gyerek szülessen.

Az első reagálások, amik eljuthattak volna hozzá, a politika kiszámíthatóságát, a hosszútávú tervezés lehetőségét emelték ki mint szükséges, de nem elégséges feltételt, mert még sok minden más is kell a szülési kedv feléledéséhez.

Erre jön Varga Mihály pénzügyminiszter a 2019-es költségvetéssel, ahol

olyan cafatéria módosításokat javasol, melyek helyből 10 százalékkal visszavetik a családok jövedelmét, megdrágítják a pályakezdők diákhitel visszafizetési költségét. Már csak hab a tortán, hogy a lakásvásárlások kedvezményes áfáját is eltörlik.

Aki ezt látja, komolyan elgondolkozhat, vajon hogy lehet itt akár 3 évre is tervezni, pedig gyermekvállalás esetén ennél sokkal hosszabb távon kellene biztosan ismerni a jövendő gazdasági körülményeket. Úgy látszik, a miniszterelnök nem beszél a kormányával, vagy a kormánya nem beszél a miniszterelnökkel, de ami a jövő évi költségvetés tervezetéből látszik, aszerint nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. Olyanoknak, akik csak az igen/nem, a barát/ellenség árnyalatokat ismerik, igen nehéz lehet egy cizellált, a gyermekvállalási korban lévő réteget hatékonyan támogató jogszabály és adótörvény csomagot elkészíteni.

Ábrahám Zoltán 

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9414119557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása