CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Jedlikben ötmilliárdból uszodára nem futja, mert drága, de lesz helyette kápolna

2018. július 27. 05:59 - csú

borbely_lenard_imadkozik_nemeth_szilard_ministral.PNGBorbély Lénárd és Németh Szilárd lelki gyakorlatot tart a Jedlikes fórumon. Közöttük a pogácsa és a buborékmentes ásványvíz. A buborékot az ígéreteikre tartalékolták...

Az áprilisi választás előtt hatalmas kampány részeként hirdették, hogy Németh Szilárdnak köszönhetően (ki másnak?) ötmilliárd forintból újítják fel Csepelen a Jedlik Ányos Gimnáziumot. A jótevő vereséget szenvedett a választásnál, de katapultálták, honvédelmi államtitkár lett, a projektet a hallgatás fedte be. Nem rég aztán izgalmas hír érkezett a városvezetőktől:  „Ülésezett az egyeztető fórum az új Jedlikről”  Ott volt Borbély Lénárd  polgármester, ott volt az újdonsült honvédelmi alfőnök, aki egyébként is mindenhez ért. De ne kekeckedjünk, mert öt milliárdból rengeteg dologra futja! A szócső ezt részletesen be is mutatja.

A beszámoló szerint „A fórum tagjai csaknem ötven javaslatot, észrevételt, kérést terjesztettek elő a beruházással kapcsolatban, amelyeket megvizsgáltak és lehetőség szerint figyelembe vesznek a tervezés során – mondta Reznicsek Zoltán építészeti tanácsadó” Ez már csaknem a totális demokrácia – természetesen a csepeli lehetőségek szerint. Ezek bizony szűkösek. Ezt a következőkből is láthatjuk.

Bár senki sem kérte, de bejelentették:

uszoda nem lesz. Lesz viszont kápolna. Részleges, csonka  indoklást is adtak: az uszoda drága. A kápolna árviszonyairól viszont semmit sem tudhattunk meg. Ez valamiért kimaradt az egyeztető fórum krónikájából. Sebaj, egyszer majd csak meggyónják vagy megtudjuk a titok feloldozása után.

Nekünk csak néhány megjegyzésünk van a Csepeli Hírmondóból is megismert fejleményekhez

> kíváncsiak lennénk mi a teljes tantestület véleménye a fejlesztés egészéről, annak egyes területeiről. Az egyeztető fórum, mintha elfedné s tanárok, a szülői munkaközösség és a szülők véleményét, amely ismereteink szerint korántsem egyhangú, sőt egyes piaci és utcai megnyilatkozásaik szerint ők is sokallják az öt milliárdot. Többségük nem ért egyet a kápolnával sem, mert tapasztalataik szerint egyrészt kevés diák jár hittanra, másrészt az iskolától pár száz méteren belül elérhető a baptista, református, evangélikus, katolikus templom is.

> „A kápolna „nem megoszt, hanem összeköt” olvasható a Csepeli Hírmondó cikkében. Az iskola értékét, az itt tanuló diákok későbbi értékrendjét mégis a tanári testület egészének szakmai, pedagógusi és emberi értékei és eredményei adják, és fogják adni. A korábban itt végzettek Muki bácsira, Kövesi Sándornéra, Hegyi Balázsra,  Nelli nénire, Fodor Marika nénire, s az általuk tanított és megszerettetett tantárgyakra, képviselt értékekre emlékeznek, míg a jövő diákjai is a következő pedagógus nemzedék  kiválóságaira fognak először emlékezni. Együtt jelentették és jelentik a jövőben is a Jedliket. Ettől lesz és lehet európai színvonalú Csepel egyetlen gimnáziuma.

V-A

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8914142229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Báthory Ödönke 2018.07.27. 08:51:44

Ki az a Németszilárd, hogy mindenhol ott nyüzsög Csepelen?

Tarjányi László 2018.07.27. 22:15:46

Aztán mitől nagyhírű a Jedlik Gimnázium? Csak a 88. a középiskolák rangsorában!

Az viszont lehet hogy attól lesz nagyhírű, hogy az 5 Milliárdból mennyit fognak ellopni! A fényképen Borbély összetett kézzel, Németh meg összekulcsolt kézzel imádkozik, persze magukban, mert csukva van a szájuk! Azért imádkoznak hogy a tanácsadó bizottság ne jöjjön rá az átverésre! A végén még testületileg lemondanának! Én a helyükben ezt tenném! A becsület drága dolog, én bizony nem adnám oda egy pártcsinovnyik szavára!

Tarjányi László 2018.07.27. 22:18:35

@Báthory Ödönke: Who the fucking hell is Szilard Nemeth? (Deutsch Tompi után szabadon)
süti beállítások módosítása