CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kell az örömöt megkeseríteni egy hazugsággal Csillagtelepen?

2018. július 28. 05:43 - csú

csillagtelepi_hazak_2.PNGKi ne örülne Csillagtelepen annak, hogy 1,7 milliárd forint európai uniós támogatásból komplex szociális rehabilitációs program indul. A fejlesztések nagyobb része jövőre kezdődik. Erről a tényről már többször beszélt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. Legutóbb ismét a Csepeli Hírmondóban. Ez rendben is volna, miért ne ismételnénk többször a jó hírt, de mi szükség van az örömöt ürömmel megkeseríteni. Ezt teszi Csepel első polgára, amikor hazudik. Az uniós projekt tényszerű ismertetése után ugyanis feltétlen szükségét érzi annak, hogy – mint oly sokszor, úgy most is – betegesen, mániákusan visszafelé rugdosson, mutogasson.

Úgy gondolta, már senki sem emlékszik a tíz évvel ezelőtti eseményekre.

Borbély úr állítása, miszerint „a városrész 2007-2008 környékén indult meg a lejtőn, amikor a IX. kerület Csepel szocialista vezetésével együttműködve 37 problémás életű családot költöztetett a városrészbe”, ‑ hazugság. Bizonyítékul a

Fidesz által 2010-ben megszüntetett Csepel Újság 2008. augusztus 15-én megjelent számában közölt alábbi írásból idézünk:  

„A csepeliek rovására fejleszt Ferencváros?

A csepeli önkormányzat vezetõit a XXI. kerületi Szent László út 111. szám alatti négyemeletes épület közös képviselõi értesítették a példátlan esetrõl. Elmondták: a Ferencvárosi Önkormányzat (egy Lenhossék utcai épületének bontása miatt) megvásárolt egy 52 négyzetméteres lakást a csepeli épületben, s oda – elõzetes tájékoztatás nélkül – beköltöztetett egy tizenegy tagú ferencvárosi családot: ezzel megszûnt a 33 évnyi nyugalom a csepeli házban. A lakók július 7-ei tiltakozása alapján – még ugyanazon a napon – Demszky Gábor fõpolgármesterrel és Gegesy Ferenccel, a IX. kerület polgármesterével egyidejûleg a Fõvárosi Közgyûlés frakcióvezetõi (Tarlós István – FIDESZ MPSZ, Bagdy Gábor József – KDNP, Hock Zoltán – MDF, Steiner Pál – MSZP, és John Emese Orsolya – SZDSZ) a következõ levelet kapták (a szabadságát töltõ Tóth Mihály polgármester nevében eljáró) Orosz Ferenc alpolgármestertõl: „Kerületünk vezetése örömmel fogadja azokat a híreket, melyek a fõváros bármely részében fejlesztésrõl szólnak. Ez így van a IX. kerületi Lenhossék utca 15. szám alatti szanálással is. Eddig a jó hír. Azt viszont nem tudjuk elfogadni, ha a IX. kerület gyakorlata szerint folytatja bármelyik kerület ez irányú munkáját.(…). Nem értünk egyet azzal, hogy bármely kerület „mások rovására” rendezi szanálási gondjait. (…) Kérjük a fenti gyakorlat megszüntetését, a konkrét döntés felülvizsgálatát”.

Miként az idézett cikkből, és persze a fellelhető dokumentumokból is látható Csepel tíz évvel ezelőtti vezetői semmiféle együttműködésben nem voltak a ferencvárosi vezérkarral, amikor a IX. kerületi problémás családoknak a 21. kerületben vásároltak lakásokat a szabadpiacon. Éppen ellenkezőleg!

Nekünk ezek után csak egy kérdésünk van. Borbély Lénárd mikor és hol áll meg a lejtőn, ahova – többek között – nótórius hazugságaival saját magát zárta be.

V-A

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7514126205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása