CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Újabb ígéretekből, blöffökből sem épülnek utak, hidak Csepelen

2018. augusztus 07. 05:59 - csú

gubacsi_hid-777_1.pngRozsda marja, nem ragyog. Csepeliek hitegetésével akarják fényezni, de a kerület lakói naponta kénytelenek szembesülni a  valósággal, a kiszolgált, zsúfolt Gubacsi híddal

Nemrég Útfejlesztések milliárdokból címmel írás jelent meg a 21. kerületi fideszes városvezetők hivatalos szócsövében, a Csepeli Hírmondóban. Már a cikk első mondatából kiderült, hogy „a kerület önkormányzata 2011 óta kiemelten kezeli az út-és csatornaépítési programot….Csepelen közel 16 kilométer önkormányzati út is épült vagy újult meg.”

Ez a hét év alatt elkészült fejlesztés a szilárd útburkolat nélküli csepeli utak hosszának 29,6 %-át teszi ki. Átlagban ~ 2,3 km évente! Borbély Lénárd 2014-ben polgármesterré választása előtt, 2014. szeptember 18-án, a Királyerdei Művelődési Házban tartott lakossági fórumon viszont ezt ígérte:

„Folytatják az út-, csatorna- és járdaépítéseket. Kormányzati segítséggel minden utat leaszfaltoznak, és kiépítik a csapadékvíz-csatorna rendszert. Teljes egészében elkészül a gerincút az EU, a kormány és a főváros támogatásával, így már a kerület összes belső lakónegyede megszabadulhat az átmenő gépkocsiforgalomtól. Felújítják és 2x2 sávosra bővítik a Gubacsi hidat, hogy csúcsidőben is gyorsabb legyen az áthaladás rajta. Gyalogos és kerékpár hidat építenek a Kis-Duna fölé, a mai „csőhíd” helyén.”

Az ígéretből semmi sem lett. Most azt ígéri, hogy a következő öt évben 4,5 mdFt + 1,7 mdFt-ot, összesen 6,2 milliárdot fordítanak fejlesztésekre.

Ha ez valóban megvalósulna, akkor is további ötéves ciklusokra van szükség a polgármester 2014-es ígéretének megvalósítására.

Ráadásul az idei választások előtt a Németh Szilárd által meghirdetett Weiss Manfréd Tervről kiderült, hogy csak blöff, így azóta már a Gubacsi híd sem téma.

Úgy tűnik, s ezt nem először kell leírnunk, Borbély úr ígéretei sem „gránitszilárdságúak.” De Németh Szilárd utcájában legalább októberig elkészül a szilárd útburkolat, az esővíz-elvezető csatorna.

Megnyugodtunk. Hogy a többi közel negyven kilométer mikor készül el, arra talán jövőre, az önkormányzati választás évében biztos kapunk újabb ígéretet.

V-A

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9914158791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.08.07. 22:42:14

Borbély Lénárd ígéretei valóban nem "gránitszilárdságúak", hanem "némethszilárdságúak"!
süti beállítások módosítása