CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel ilyen gazdag? Rendkívüli pazarlás rendkívüli kt-ülésen, rendkívül zűrös háttérrel?

2018. augusztus 21. 05:59 - csú

penzcsapbol_csepelen_omlik_a_penz-777.pngNyitott közpénzcsapból folyik a lé a 21.kerületi önkormányzatnál, de mire? Emlékmű egy Csepelhez nem köthető bárónak, új focipálya ráadásként, kézilabda-csanokról zárt ajtók mögött. Miért volt olyan sűrgős a képviselők rendkívüli összerántása?

Ma délután öt órakor rendkívüli ülést tart a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. A meghívóban, tegnap 17óráig mindössze 3 napirend (ebből egyet zárt ülésen tárgyalnak) szerepelt. Az előterjesztésekkel kapcsolatban az alábbi, közérdeklődésre számot tartó kérdéseink vannak, amelyekre – reméljük –, válaszokat is kapunk a testülettől, illetve az önkormányzat vezetőitől:

Napirend-tervezet 1. pontja: (163. sz. előterjesztés)

Javaslat köztéri emlékmű állításáról Budapest, XXI. kerület Daru-dombon (hrsz: 208261/3)

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Ki és miért kezdeményezte a II. világháború előtti időszak egyik meghatározó revizionista személyisége, a Csepelhez nem köthető Báró Dr. Urmánczy Nándor emlékművének felállítását a Daru-dombon?

2) A polgármester által jegyzett javaslatban nem szerepel semmilyen összeg, azaz nincs megjelölve az emlékmű várható megvalósítási költsége. Miért nem? Lehet, hogy a határ a csillagos ég, vagy amit a művész és a kivitelező nem szégyell? Netán már meg is állapodtak a – a testületi döntés előtt – a tervezővel és a kivitelezővel?

3) A javaslatban nem szerepel a

pályázati kiírásra való utalás sem.  Miért nem?

4) A javaslatról – a törvényre hivatkozva – a testület dönthet, az azonban hiányzik Borbély úr előterjesztéséből, hogy a műalkotás művészi értékét szakvélemény alapján kell meghatározni. Ezek szerint se pályázat, se szakvélemény, pedig, a törvény szerint e két feltétel kell a testület döntéséhez. A jegyző szerint így is törvényes az előterjesztés?

Napirend-tervezet 2. pontja: (164. sz. előterjesztés)

Javaslat ingatlan ingyenes használatba vételére és sportpálya építésére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Mi szükség van újabb nagyméretű labdarúgópályára, a hozzá tartozó infrastruktúrára, egy 360 milliós(!?) beruházásra, ha az utánpótlással foglalkozó, a pályát majd működtető egyesület (CSUSE) ilyen irányú feltételei jelenleg is biztosítottak, a Csepel SC területén, a Nagy Imre ÁMK és az iskolák tornacsarnokaiban?

Ráadásul jelenleg több csepeli sportszervezet is foglalkozik labdarúgó utánpótlásneveléssel, s több műfüves labdarugó pálya épült a kerületben az elmúlt években. A lakosság átlagos életkora nő, a gyerekek száma csökken. Ez sem indokolja a fejlesztést. Miért szorgalmazza mégis az önkormányzat egy nem önkormányzati feladat ilyen mértékű felvállalását?

2) Borbély úr 08.03-án, a testületi döntés előtt, együttműködési megállapodástat kötött az MLSZ-szel, az állami tulajdonban lévő területen a labdarúgó pálya megvalósítására. Mi a véleménye a jegyzőnek, volt-e joga, bármilyen felhatalmazása a polgármesternek ebben az esetben a megállapodás aláírására, s jogilag érvényes-e, s mikortól a megállapodás?

3) Kötöttek-e írásos megállapodást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel, hogy „ingyenes használatba adná az ingatlant kerületünknek, s ha igen, miért nem mellékelték?

4) A szerződés, annak 2.3 pontja és a 9.6 pont, illetve az 1.1.7. pontja között ellentmondás van, a szerződés hatálybalépését illetően, valamint a használati megállapodás vonatkozásában is. Mi erről a jegyző véleménye?

5) Mi lesz, ha az önkormányzat nem tudja fedezni a létesítmény fenntartását, működtetését, további fejlesztését?

6) A javaslat megvalósítása ronthatja a Hollandi út közlekedési helyzetét. Tervez-e az önkormányzat valamilyen intézkedést a várható közlekedési gondok enyhítése érdekében?

Zárt ülés:

Napirend-tervezet 3. pontja: (165. sz. előterjesztés)

Javaslat a Budapest, XXI. kerület Simon Bolivár sétány 4-8. szám alatti ingatlan (ÁMK) területén kézilabda csarnok létesítéséhez szükséges támogatás kiegészítésére, valamint a kapcsolódó szerződések módosítására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: mi indokolja a zárt ülés keretei közötti tárgyalást? Miért kell ezt az ügyet elzárni a csepeliek elől?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1014192327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.08.21. 21:57:10

Németh Szilárdhoz köthető a Margit-szigeten állított Urmánczy-emlékpad, tehát tőle eredhet a csepeli szoborállítás ötlete is!

Borbély Lénárd ismételten bebizonyítja, hiába ő Csepel megválasztott polgármestere, valójában nem több Németh bábjánál/helytartójánál, kinek hogy tetszik!

A többi kötelezettségvállalásról meg csak annyit, majd a következő képviselőtestület kimondja, nincs rá pénz, s megszüntetik azokat! Ugyanez lesz a szobrokkal és egyéb eszement beruházásokkal, mennek a levesbe, egyik sem jelent semmit a csepelieknek! Ilyen egyszerű ez, kedves Németh és Borbély úr! Ameddig hatalmon tetszenek lenni, addig állnak ezek, úgy hogy szíveskedjenek előre is helyet biztosítani a szobortemetőben, mert egyébként mennek az olvasztóba!

Tarjányi László 2018.08.21. 22:04:48

Borbély úr igyekezhetne megvalósítani a 2014-ben megígért 5000 új csepeli munkahelyet, amelyből eddig 200 valósult meg a METRANS-nál!
www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/927926947220897
” FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program
MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!
1.) A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek. “

Tarjányi László 2018.08.21. 22:27:08

Szerkesztő urak, holnapra van egy kitűnő téma, a királyi pár (Ráhel és Tiborcz) és szaros pelenka! Gyalázat!
süti beállítások módosítása