CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrányos tájékoztatás Csepelen: hiány hiány hátán

2018. szeptember 04. 05:59 - csú

vida_es_abel_egyutt_-777-feliratos.pngTalán az utóbbi hetek botrányai (közlekedési káosz Csepelen; a kerület felett kialakult légifolyosó miatt egyre növekvő lakossági felháborodás; a polgármester ellenzéki képviselő elleni magánnyomozásának ügye; néhány ellenzéki képviselő erős kritikájának növekvő lakossági támogatása, stb) miatt nincs ideje saját feladatával, a tájékoztatással foglalkozni Ábel Attilának? Nem tudom, mennyit dolgozik a 21. kerületi alpolgármester, dolgozik-e egyáltalán vagy csak saját tulajdonú lapjának, a csepel.info-nak a működtetése, az ott tapasztalható gyűlölködés fenntartása, egy-egy ellenzéki képviselő lejáratásának szándéka köti le minden erejét, mindenesetre a csepel.hu-val, amely munkaköri feladatai közé tartozik, az utóbbi időkben rendkívül keveset foglalkozik.

Mire alapozom véleményem? Nem arra, hogy a csepelieket érdeklő témák közül mi marad ki rendszeresen a honlapról, bár az is megérne egy hosszabb misét. Most inkább arra hívom fel a figyelmet, hogy

a csepel.hu-nak, amely az önkormányzat hivatalos tájékoztatási fóruma, sok oldala hiányos, vagy teljesen üres. Így például: 2015 óta abba maradt a Híreink rovat Archívumának feltöltése; a Közérdekű adatok Nyilvántartások és a Tevékenységi adatok oldalán hónapok óta „A könyvtár üres” szövege szerepel; az Intézmények, Cégek rovatból kimaradt a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft stb.

Külön megemlítendő, hogy a Civil rovat „Rendelettervezetek társadalmi véleményezése” oldalra utoljára 2015. augusztus 27-én került fel véleményezésre rendelet, pedig azóta több mint 90 rendeletet alkotott a képviselő-testület. Lehet, hogy a testület által elfogadott SZMSZ (Szervezeti és Működési Szabályzat) idevonatkozó előírása nem vonatkozik Ábel Attilára?

Ábel urat a saját „birodalmába” tartozó, a Vida István vezette Csepeli Városkép Kft honlapja és a cég, számára kiemelt jelentőségű „tagintézménye”, a Csepeli Hírmondó sem érdekli különösebben. A céghez tartozó Királyerdei Művelődési Ház, valamint a Radnóti Miklós Művelődési Ház „Programok” rovata gyakorlatilag üres. A Csepeli Hírmondó, amely csak a kiadás szempontjából tartozik a céghez, egyébként meg az alpolgármester felségterülete, tehát a Csepeli Hírmondó Archívuma pedig VII.26-án, a 21. szám megjelenését követően leállt. Hiányzik az augusztus 16-i, 22. szám archiválása, ráadásul a „Korábbi újságok” archiválásából kimaradt a teljes VIII. évfolyam, s a dokumentált VII. évfolyam is csak az utolsó három számmal fért bele az oldalba. Lehet, hogy Ábel úr valamire utólag rájött, s nem akarja biztosítani ezen lapszámok további elérhetőségét.

Szóval, Ábel úr, ha olvassa ezt a kis morgolódást, üzenem: néha dolgozni vagy dolgoztatni (a Polgármesteri Kabinetnek van sajtócsoportja) is kellene. Először saját feladatait illene tisztességesen ellátni, legalábbis ami kötelező, amit a nyilvánosság is ellenőrizhet. A szabadon választottak, a pártfeladatok csak ezután következhetnek. Bár, vélem, Önt ez nem érdekli. Fontosabbnak tartja a Főnökök (Németh és Borbély urak) és a hatalom szervilis módon való kiszolgálását, mint a csepeliek korrekt tájékoztatását. Pedig ez utóbbi egy jól fizetett alpolgármesternek a szolgálatot, nem pedig szolgalelkűséget jelenti.   

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3614218525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása