CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs tette közzé a CEU-ról szóló szerződés tervezetét

2018. november 01. 05:07 - csú

ceu-evzaro-2018_az_utolso_lehet.PNGAz atv.hu szúrta ki, hogy Szabó Szabolcs közzétette a Facebookon a CEU-ról szóló szerződés tervezetét. Csepel és Soroksár független országgyűlési képviselője szerint ez az áprilisban keltezett dokumentum az, amely az egyetem működését biztosítaná, ha Orbán Viktor engedné aláírni.

Mint írta, a kormány képviselői a szöveget kilenc tárgyalási fordulón véglegesítették, a szerződés a magyar igények szerint alakult. Szabó Szabolcs úgy tudja, 

Altusz Kristóf tavasszal azt ígérte, a kormány alá is fogja írni, New York állam Oktatási Hivatala pedig igazolta, a CEU oktatási tevékenységet folytat az USA-ban.

Vagyis a CEU minden feltételnek megfelel, a magyar kormány pedig letárgyalt minden részletet. Egy dolog hiányzik, Orbán jóváhagyása. Orbán lelkén szárad, amiért elüldözik a CEU-t.

Mint korábban megírtuk, a 168 Órában Palkovics László miniszter is utalt az amerikai hatóságoktól kapott információkra, a CEU pedig már többször jelezte, minden, a felsőoktatási törvényben támasztott új feltételnek megfelel.

Forrás: 24ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4914336901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása