CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki hitte volna? Halálhírét keltették! És mégis: megnyílik a jódos-sós fürdő

2018. november 20. 03:07 - csú

Több, mint tíz éve zárt be a pesterzsébeti jódos-sós gyógyvízű fürdő. Eredetileg jövő tavaszra tervezték a teljes körű átadását, de a legfrissebb hírek szerint, már idén ki lehet majd próbálni a fedett részleget.

A tervek szerint már decemberben megnyitja kapuit a nagyközönség előtt Budapest régi-új fürdője. A létesítmény jövő nyárra készülhet el teljes körűen, a fedett gyógyrészleg kipróbálására azonban már csak egy hónapot kell várni.

A termálfürdő.hu beszámolója szerint gőzerővel zajlik az építkezés a pesterzsébeti Duna-parton. A munkások azon dolgoznak, hogy a Vízisport utcában mielőbb újraélesszék a már-már elfeledett jódos-sós gyógyvizű fürdőt. Eredetileg csak jövő tavaszra tervezték teljes körű átadást, de már az idén ki lehet majd próbálni a fedett részleget, és a

régi kupolás épületben található nyolcszög alakú medencét.

A tudósításból az is kiderült, hogy a medencetér gránitból készül, a régi és a hozzáépülő új épületben a termálvizes és merülő medencék mellett szaunák, gőzkabinok, pihenőhelyiségek kapnak helyet. Több gyógyászati kezelés is elérhető lesz a létesítményben, azaz az orvos által kiírt súlyfürdőt, tangentor masszázst, valamint gyógyiszap- és szénsavkezelést is igénybe lehet majd venni.

A munkálatokat a Duna közelsége, a feltárt mészkőréteg és a talajból feltörő kénes víz is nehezítette, de most mégis úgy néz ki, hogy decemberben már megnyit a fürdő a fenti szolgáltatásokkal. A klasszikus, régi épülethez épített kétszintes rész emeletén szépségsarok működik majd, ahol többféle szolgáltatásból válogathatunk: lesznek különféle masszázsok és pedikűr is.

Forrás: travelo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8114376955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása