CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Blöffpártrendszer

2018. november 24. 02:04 - csú

buvesz_kalappal_1.PNGBlöff az egész világ – már ahogy Shakespeare Vilmost kiforgatva a kormány el akarja hitetni velünk. Mindenki át akar itt verni mindenkit, csak a magyar hatalom lát tisztán, amikor ezt közli a hazai és nemzetközi közönséggel.

Soros-féle politikai blöff volt Kovács Zoltán (egykori CEU-s hallgató) kormányszóvivő szerint a Közép-európai Egyetem Bécsbe költözésének terve, aztán kiderült, hogy Orbán Viktor remélt "menekültügyi” szövetségese, Sebastian Kurz kancellár nem blöfföl, hanem tárt karokkal várja Bécsbe a Budapestről szánalmas trükkökkel elüldözött egyetemet. Blöff a magyar kormány szerint a "menekültbarát" Brüsszel és az Unió, az Európai Parlament Sargentini-jelentése, blöff az egész ENSZ, blöff az Európai Néppárt Fidesz elleni morgása (ebben azért van némi igazság) , blöff, hogy

bármilyen normát is megsértene, ha a köztörvényes volt macedón miniszterelnököt magyar diplomáciai segédlettel átsegítik a gyodával lezárt határon.

Amikor 2010-ben Orbán hatalomra került , vagyis 2010 óta  megtapasztaljuk, folyamatos szemfényvesztés a saját kormányzóképessége. Pakstól, a szemétszállításig, a hajléktalanok eltüntetéséig, az egészségügyig és a kulturális tao beszántásáig egyetlen hatalmas kormányzati blöffben élünk, amellyel el akarják velünk hitetni, hogy rendes kormányzás.

A legszörnyűbb, hogy ebben a blöffországban az ellenzék sem csinál többnyire mást, mint a perifériára szorítva, a blöffparlamentben ágaskodik. Aztán nem találva fogást a kormányzaton folyamatosan összefogásról blöfföl. 

Van, akit vigasztal, hogy mondjuk hat év után az Alkotmánybíróság kimondja: az emberi jogok európai egyezményét sérti a fogyatékosok állapotát felülvizsgáló 2012-es törvény. Sovány vigasz, mert mit kezdjenek most határozattal a kezükben életük utóbbi hat évével az érintettek? Mit fogunk kezdeni elmúlt akárhány évünkkel, ha egyszer, akárhány év múlva az Alkotmánybíróság kimondja majd: blöff volt ez a korszaknak tervezett undorító világ?

Friss Róbert (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8414386112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.11.24. 08:05:53

"Mi a különbség a párt és a maffia között?
Összeáll tíz szarházi, kölcsönösen hűségükről biztosítják egymást, majd megkezdik a működést! Ha bejegyeztetik magukat a bíróságon, akkor párt, ha nem, akkor maffia! Copyright Tarjányi

"Mi a különbség a diktatúra és a demokrácia között?
A diktatúrában a pénzért fegyvert vesznek, s a fegyverrel hatalmat szereznek!
A demokráciában a pénzért szavazatot vesznek, s a szavazattal hatalmat szereznek! Copyright Tarjányi László"László"

Nálam az összes párt leszerepelt! Én már csak az egyéni felelősségen alapuló politizálásban hinnék! A politikusok legyenek egyéni vállalkozók, közvetlenül feleljenek az őket megválasztóknak! Tilos lenne pártot alapítaniuk, mert az az érdekkapcsolatok és elvtelen együttműködés melegágya!
süti beállítások módosítása