CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Drága hazugságok ingyen krumplival, csökkenő szociális támogatással, növekvő sorokkal

2018. december 03. 05:59 - csú

cimkep.pngMiért és miként jutottunk oda, hogy Csepelen egyre nő az ingyen krumpliért sorban állók száma? Milyen örömöt talál ebben a látványban a fideszes városvezetés?

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) november 29-én megjelent 29. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

A Csepeli Hírmondó szerkesztőségében megállt az élet. Változatlanul a hatalmat, nem a csepelieket szolgálják. Így maradhatott ki ismét a lapból, a kerület közéletét foglalkoztató több kérdéskör: a HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd felújítása, a Weiss Manfréd Terv léte vagy nem léte stb.

Arra sem jutott hely, hogy megszólaltassák a polgármestert, milyen alapon nyomozott egy ellenzéki képviselő ellen, vagy Németh Szilárdot, miért szavazott le a parlamentben a fideszes többségű gazdasági bizottság valamennyi, csepeli fejlesztést szorgalmazó javaslatot. Nem közölték, hogy Németh Szilárdnak a jogerős bírói ítélettel leleplezett hazugsága miatt bocsánatot kellett kérnie, s fizetnie is kell, mert ha nem, akkor jön a végrehajtó. Továbbra is elhallgatják, hogy

a nyár elején az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft-t és az Önkormányzatot is elmarasztalta – éppen a tájékoztatás egyoldalúsága miatt.

Új vállalkozások, új munkahelyek százmilliós fejlesztések az egészségügyben, javuló közbiztonság Csepelen, tudjuk meg a lap új számából. Csepel lassan megelőzi a világ legélhetőbb városát, Bécset. Budapest meg csak áll az „óriási fejlődés kapujában”. Az ezermilliárdos kormányfői fejlesztési ígérettel együtt. Fantasztikus siker. Nem is értjük, miért kell „harmincnégy tonna segítség” (ingyen krumpli és alma) több ezer csepelinek, miért van szüksége a kórháznak (nem a csepelinek, azt csak megígérték, hogy lesz), amikor ilyen sikeres úton haladunk, miért kell javuló közbiztonságban kigyúrt legényekkel fenntartani a rendet a Sétálóutcában. Érthetetlen.  

Csak ezek a fránya ellenzékiek ne lennének. A vezetésnek kell velük kell foglalkozni,  megmagyarázni, mit akarnak, ha kell csúsztatásokkal félremagyarázásokkal, hazugságokkal kell felvilágosítani a csepelieket: emberek, ezek nem akarják a rendet. Micsoda áldozatos, közjót szolgáló munka ez a vezetés, különösen a fő kommunikátor, Ábel Attila alpolgármester részéről. De Csepel érdeke mindenekelőtt! Még van hely a vezetés dicsőségét oldalakon át hirdető Csepeli Hírmondóban, de a választások közeledtével szükséges tehát  az ellenzékkel kapcsolatos felvilágosító, leleplező munka erősítése, ezért már be kellett vonni e honmentő munkába Ábel úr faliújságát, a csepel.info-t is, mert mi lenne itt, „ha nyernének a civil bőrbe bújt szocialisták”. Brrr!

Véleményünk a cikkekről:

1) Közmeghallgatás: mi történt az elmúlt négy évben?

CS cikke a legutóbbi közmeghallgatáson történtekről, a csepel.hu-n november 23-án, Cs. A.  tollából megjelent írás majdnem szó szerinti átvétele. A blogunkon megjelent „Közmegcsúfolás közmeghallgatás helyett” című írás szerzője viszont részletesen véleményezte a közmeghallgatáson történteket. https://csepeliek.blog.hu/2018/11/25/kozmegcsufolas_kozmeghallgatas_helyett#comments

Véleményét csupán néhány gondolattal egészítenénk ki:

1) A lap szerkesztősége arra sem méltatta a fórum részvevőit, illetve a csepelieket, hogy megemlítse: hozzászólások is voltak, s néhány közérdeklődésre is számot tartó hozzászólást kiemeljen. Pedig lapzártáig lett volna idejük rá.

2) Arra is lett volna idő, hogy a szerkesztőség rákérdezzen: a közmeghallgatással együtt megtartott képviselő-testületi ülés összehívása rendeletellenes volt.

3) A CSH-t az sem érdekelte, hogy mi lehetett az oka a csepeli lakók távolmaradásának. A közmeghallgatáson ugyanis a 20 főt sem érte el a 250 férőhelyes teremben a nem önkormányzati dolgozók száma. Még a hivatalból ott lévők, a kivezényeltek(?) száma is igen alacsony volt. Szerintünk a szerkesztőség tagjai is tudják, csak nem merik leírni: ez kampánygyűlés volt, Borbély úr kampány beszéde sem a csepeliekről szólt, még a fideszes szavazókat sem érdekelte. Nem merik leírni, mi viszont, jó eséllyel írhatjuk: az erősödő cenzúra miatt véleményük meg sem jelenhetett volna.

2) Harmincnégy tonna segítség

Krumpli- és almaosztás, sorokban álló csepeliekkel, hét helyszínen, derült ki a cikkből. De megtudhattuk azt is, hogy a Duna utcai nyugdíjasház lakóinak „a polgármester és csapata személyesen vitte el a zsákokat.”  Azt már nem, hogy vittek-e ki a Simon Bolivar lakótelepen lévő nyugdíjasházba is?  Vagy az nem volt fontos? Fontos volt viszont, hogy ne maradjanak ki az írásból a rászorulók köszönő, elismerő mondatai: „a polgármester törődik az emberekkel”; „le a kalappal a polgármester előtt”; többen megragadták az alkalmat és kezet szorítottak a polgármesterrel, megköszönték az ajándékot és gratuláltak a városvezetés munkájához”; „a kisnyugdíjasnak minden segítség jól jön”. Csak azt nem tudtuk meg a „szociális akció”- ról szóló, a rendszerváltás előtti évtizedeket, fideszes választási kampányokat idéző tudósításból, hogy miért szorultak rá csepeli ezrek az ingyen/ajándék krumplira és almára. Miért álltak sorba órákig, időnként esőben ázva, miért kellett egy 93 éves embernek sorban állni egy zsák krumpliért és almáért? A Fidesz illiberális hatalmának nyolcadik évében. Hogyan jutottunk oda, hogy Csepelen egyre nő a sorban állók száma? Hogyan lehetséges, hogy az utóbbi nyolc év alatt, miközben az állam milliárdokkal segítette ki az önkormányzati költségvetést, sőt, további sokmilliárdos fejlesztésekre adott lehetőséget, a Németh-Borbély duó egy milliárddal csökkenthette az önkormányzat szociális és egészségügyi kiadásait, milliárdot költhetett sportberuházásokra, majd Róbert bácsit játszva egy zsák krumplival és almával hozta megalázó helyzetbe az általa is kisemmizett emberek ezreit?

Nem ez a 34 tonna krumpli és alma nyomja tehát Borbély és csapata tagjainak vállát, hanem a felelősség az eltelt nyolc évért, amelyben a fentieken kívül, az orbáni Nemzeti Együttműködési Rendszer jegyében, tudatosan elutasítottak minden együttműködést, együtt gondolkodást a csepeliekkel, a csepeli civil szervezetekkel, oktatási-, kulturális- és sport intézménnyel, a helyi szakszervezetekkel, a gazdaságot képviselő érdekvédelmi szervezetekkel. Ennek jegyében szerveztek át mindent, váltottak le valamennyi intézményi vezetőt, központosították a még kezükben lévő óvodákat, szüntették meg a CSEPP TV-t, csináltak például, a Csepel Újságot megszüntetve, az általuk létrehozott Csepeli Hírmondóból, önkormányzati közéleti lap helyett, Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot dicsőítő fideszes pártlapot. A csepeli ezrek krumplira és almára várók sora eközben, egyelőre csendben, egyre nőtt….  

Olvasóink figyelmébe ajánljuk még blogunk egyik, témával kapcsolatos írását:  https://csepeliek.blog.hu/2018/11/27/csepeli_nyomorusag_a_kirakatban#more14395380

3) Civil szervezet lesz a csepeli MSZP?

    Hűtlen kezelés: kiállnak párttársuk mellett a szocialisták

Néhány megjegyzés a polgármester házi újságírója, TK által jegyzett cikk állításaihoz:

> „Az egykori jó hírű intézmény a több évtizedes elhanyagolás miatt gyalázatos állapotban van.” – írja a szerző. A fideszesek hatalomra kerülése előtt a helyi szocialista vezetés, a fővárosi önkormányzat évente sok tízmillióval támogatta a Munkásotthont. Ebben az időszakban lett teljesen felújítva pl. a színházterem, a nagy- és kistáncterem, több emeleti nagyterem, s új kiállító terem jött létre. A 2010-es váltást követően azonban a Németh-Borbély duó leállított minden önkormányzati támogatást, később az állami támogatást, s tiltott ki minden önkormányzati intézményt a kultúrházból. Ennek tükrében aljasságnak is lehet nevezni a szerző állítását.

> „Ám az MSZP politikusa nem fogadta el az önkormányzat által felajánlott pénzügyi segítséget, pedig csak annyit kért a kerület vezetése, hogy számoljanak el azzal, hogy mire költik a közpénzt.” Az aljasság után jött a kétszínűség, az ők segítettek volna, de nem fogadták el szöveg, majd a hazugság, miszerint az MSZP politikusa volt, aki elutasította őket, pedig a Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriuma döntött a javaslatról, ami egyébként jogellenes volt, és szabályos zsarolásnak is megfelelt. A közpénzzel való elszámolást pedig az Állami Számvevőszék rendszeresen ellenőrizte, s kuratórium meg is jelentette az alapítvány honlapján – csak el kellett volna olvasni.

> A „Takács Krisztián hűtlen kezelési bűntettét” mondatrésszel, illetve a témával foglalkozó cikkel kapcsolatban, az ítélet ismeretének hiányában, csak annyit jegyeznénk meg, hogy szerintünk az követ el hűtlen kezelést, „akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg”. Úgy tudjuk, Takács Krisztián nem volt kezelője semmilyen önkormányzati vagyonelemnek. Ráadásul a másodfokú ítélet ellenére is van további jogi lehetőség a lassan tízéves ügy végleges lezárására. Ideillik a bibliai közmondás: „Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre?” (Máté 7:3)

> „A csepel.info hírblog információja szerint” – írja TK. A csepel.info a fideszes alpolgármester, Ábel Attila kézivezérlésével működik. Az eltelt nyolc évben többször is hazugságon fogtuk a hírblogot és Ábel urat egyaránt, ezért nincs okunk hiteles forrásnak tekinteni a hírblogot, csakúgy, mint a Csepeli Hírmondót, amely önkormányzati lap létére, rendszeresen idézi a főnök, azaz Ábel úr saját hírblogját.

4) Migránskártya, migránsvízum

    Az EP választás tétje

    Huszáros névadás

    A Nagy Háború Zalaegerszeget sem kímélte

    Birkózót választottak a Nemzet Sportolójának

Két Orbán Viktor, nyolc Németh Szilárd, 4 kép, leginkább Németh Szilárdról, továbbá migránsok, Brüsszel, Soros – ez a Magyarország rovat szerkesztője és lap tulajdonosa részére Magyarország, immár sokadszor. Nekünk nem. Bennünket, kitekintve Csepelről, érdekel a fővárosi, a vidéki magyarok élete, gondjaik és sikereik, a magyar gazdasági, társadalmi, politikai és kulturális közélet sokszínűsége, vagy az ország egy nagyobb arányú kettészakadásának okai. Ezek helyett e rovatban is tömény kormány- és fideszpolitikát kapunk, leginkább Németh Szilárddal „megtűzdelve”. Igaz, a CSH szerkesztői, vigasztalásul, mindig hozzácsapnak egy Németh féle receptet, most például egy ízig-vérig magyar húsos-zöldséges rizst, tortillába (eredeti azték lepénybe) tekerve, amerikai, Németh szerint coleslaw salátával. Igazi magyar étel. Vajon mi lesz velünk, ha Orbán ilyen ütemben fogad be hazánkba bevándorlókat? Akkor igaza lesz Fazekas Sándor volt fideszes földművelésügyi miniszternek, Németh jóbarátjának, hogy „fel kell adni a hagyományos magyar ételeket is”? https://24.hu/kozelet/2018/02/21/fazekas-sandor-szerint-rovarokat-kell-enni-a-magyaroknak-ha-befogadunk-menekulteket/ Semmi baj. Németh, Kötcsén, már megette a birkafejet, a norvég szegényemberek kedvenc csemegéjét is.

További kimaradt események:

November:

15.

Élőben követhető koncertsorozatot indított el az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola.

16.

Száz éve, 1918. november 16-án született az első Magyar Köztársaság.

17.

Éppen 145 éve született meg Budapest. Ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda és Margitsziget.

24.

Hármas karambol volt Csepelen, a Szent István úton, a Szebeni u. és az Erdélyi u. közelében. A balesetben egy ember sérült meg.

25.

Hétvégi matinén lépett fel a Csepeli Munkásotthonban a Nefelejcs Bábszínház.

Jubileumi lemezbemutató volt a Csepeli Munkásotthon színháztermében.

26.

Teherautó gázolt halálra egy gyalogost a II. Rákóczi Ferenc úton, a 323. sz. ház előtt. Az elgázolt férfi a helyszínem meghalt.

27.

A miniszter félrelép című bohózatot mutatta be a Munkásotthonban működő Csepel Színház, a Bánfalvy Stúdió színészeinek közreműködésével.

A Csepeli Munkásotthon Tamási Lajos Irodalmi Klubja zenés versbemutatót tartott a klub helyiségében. A műsorban Szöllősi Dávid Viszockij-80 című verseskötetét, illetve Újvári Ferenc Vers a lelkem című kötetét mutatták be.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9514407152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása