CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lőni fog, ha lőni kell: filmfőszerepre szemelték ki Németh Szilárdot

2018. december 04. 05:34 - csú

nemeth_szilard_birkafejjel-x_karcag_2018-06-30.JPGEzt még nem lőtte, hanem főzte...Egy majdani történelmi thriller főhősének szerepére felettébb alkalmasnak tartott Németh Szilárd itt még csak az idei trófeáját, a saját készítésű, Karcagon főtt birkafejet mutatja a kamerának

Hogy az Orbán-rezsimről egyszer majd történelmi szatíra, véres dráma vagy szimpla gengszterfilm készül, a felnövő generációk forgatókönyvíróin múlik. A színpadon azonban máris viszontláthattuk a Kárpát-medence géniuszát és európai populista társait. A vérfagyasztó élményről a HVG számolt be. A bécsi Burgtheaterben síri csend és rémület fogadta az Orbán-beszédekből idézett, csatába hívó, győzelemre buzdító – németül még ijesztőbben csengő – szavakat, amelyek súlyát tovább növelte, hogy (színész)nők előadásában hangoztak el.

Persze tudjuk,

Orbán nőügyekkel nem foglalkozik, kivéve, ha a nő egyben anya, pláne sokgyerekes anya is.

A nemzeti konzultáció irányított kérdései és a mögöttük felsejlő intézkedések alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy a kormányzat továbbra is csupán a társadalmi reprodukció megtestesítőiként tekint a nőkre. Vagy ha annyira akarják, hát hadra fogható munkaerőként is, s megfelelő termékenység esetén a 

kettős szerepet hajlandó anyagilag támogatni. Aminek a hatékonysága viszont erősen kétséges.

Mindenesetre a kabinet világképe szerint a nőknek legkésőbb 40 éves korukra a szülőszobában, a konyhában és a munkahelyen is rutinosan helyt kell állniuk, ezzel szemben – legalábbis Németh Szilárd honvédelmi államtitkár szerint – csak 40 és 50 között válnak férfivá az ifjak. Egy majdani történelmi thriller főhősének szerepére felettébb alkalmas Németh ezzel indokolta, hogy a hadkötelezettség határát tíz évvel megemelik.

Az sem kecsegtet tehát sok jóval, ha az Orbán-kormány férfiügyekkel foglalkozik.

Az pedig még kevésbé, ha Kósa Lajos elkezdi megvédeni a magyar munkavállalók érdekeit – jelen esetben ez a hatnapos munkahét visszaállításával egyenértékű túlóráztatásra adott kormányzati áldást jelenti. Mindkét témáról a Magyarország rovatban olvashatnak, mint ahogy arról is, hogy a szép magyar vitézek, aranyos leventék romantikája mögött valóságos fenyegetésként jelennek meg az Orbán által a szomszédos országokkal gerjesztett konfliktusok s a Németh által is belengetett fegyverkezés.

Miközben pedig Orbán a kárpátaljai nemzetépítéshez elegendő erőről és annak használatáról szónokol, s blokkolja Ukrajna közeledését a NATO-hoz, keleti szomszédunkban valódi hadiállapotot vezettek be. Világ rovatunk cikke nemcsak az orosz–ukrán konfliktus lehetséges kimenetelét elemzi, hanem azt is felvillantja, hogy a kényszermunkától a kisajátításokon át a kijárási tilalomig milyen intézkedéseket jogosult bevezetni a rendkívüli állapot okán teljhatalmat kapó kabinet.

Forrás: Jakus Ibolya, a HVG felelős szerkesztője

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614405118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása