CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ha nem vigyázunk eléggé, akkor mindenütt meglopnak bennünket

2018. december 17. 02:34 - csú

arleszallitas.JPG A nagy karácsonyi leárazások egy része  igazi átverés, az árcédulán szereplő összeg egy hónapja ugyanannyi volt, most csak fölé írtak egy nagyobb számot

Nem csak a pénztárcánkat lehet elemelni a tömegben, másként is ki lehet venni a zsebünkből a pénzünket. A piacon a kofák a tavalyihoz képest másfélszeres áron árulják a tojást, a zöldséget, a karácsonyi asztalra szánt menü szinte minden fogása drágább lesz a korábbinál. A nagy karácsonyi leárazások egy része is igazi átverés, az árcédulán szereplő összeg egy hónapja ugyanannyi volt, most csak fölé írtak egy nagyobb számot, hadd örüljünk.

A szabadidőnket is éppen most készülnek ellopni:

Hiába bizonygatja a 400 órára kitolt, törvényessé tett túlóra beterjesztője, hogy semmi okunk a pánikra, aki nem akar ilyen sokat dolgozni, annak nem is kell majd. Inkább örüljünk, a több munkáért több pénzt fizetnek, és abból mennyivel jobban élhetünk! Akik ezt nem hitték el nekik, azok morcosan kimentek az utcára tüntetni. Sokan kerestek maguknak egy sárga mellényt, Európa másik felén másoknak ez bejött.

Ilyen körülmények között az ember nem nagyon tud örülni a közelgő ünnepeknek sem. Külföldi vendégem a minap leforrázva jött haza a városi sétájáról. Nem értette, miért olyan komorak mindenfelé az emberek. Miért nincs még egy futó mosoly sem az arcokon?

Hosszú lett volna mindent elmagyarázni. Csak annyit mondtam neki: megeshet, rosszkedvű telünk lesz.

Forrás:

Somfai Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9914479820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása