CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hídcsata: Nagy átkelő vagy nagy átverés készül Csepelen?

2018. december 20. 05:59 - csú

felhajto_nelkuli_uj_csepeli_hid_latvanyterve-2018.PNGFelhajtás csepeli felhajtó nélkül! Ötven éve hiányolják az új hidat a csepeliek, de nem ide, hanem az albertfalvai Duna-szakaszhoz, ami a kerület központját tehermentesíthetné 

A csepeliek nem tudják majd használni az új csepeli hidat? - teszi fel a kérdést a 21ora.hu című kerületi hírportál. A kérdés jogos, már csak azért is, mert egyelőre sok a bizonytalanság a tervezett új létesítmény körül.

A baloldalhoz közel álló orgánummal ellentétben Ábel Attila fideszes alpolgármester különbejáratú hírblogjában szemernyi kétség sincs a tervezett híddal és az ellenzékkel kapcsolatban. Egy fura, fantasztikus fotóval és néhány sorral elintézik mind a kettőt:

holland_hid_csepelre.PNG"A holland UNStudio terve nem csak remekül néz ki, de a gyalogosoknak és a biciklistáknak is kedvez. De persze leginkább a csepelieknek, hiszen – ellentétben az ellenzéki ellenzőkkel és rémhírkeltőkkel – természetesen lesz csepeli felhajtó a hídra, hiszen nekünk készül." Csak valahol a kommentek között eldugva vallják be: "Ez a híd, mint kiemelt beruházás, a Főváros és a kormány közös projektje. Fürjes Balázs kormánybiztos szerint, az eddigi ütem alapján, 2028-2033 között kéne megépíteni."

Püff neki! Szép a látványterv, szép a jövő, csak hát már megint ez a jelen és ezek a makacs tények rombolják az illúziót.

A 21ora.hu a maga földhöz ragadt realizmusával ezt írja:

 A Déli Városkapu névre hallgató beruházás kapcsán már eddig is sok mindent lehetett hallani, miután pedig immár hivatalosan is Budapest rendezi a 2023-as atlétikai világbajnokságot, a vébé központi helyszíne pedig az észak-csepeli terület lesz, érdemes mostantól ilyen szemmel figyelni a híreket.

A főváros ígérete szerint a 40 ezer férőhelyes Nemzeti Atlétikai Központ lendületet ad majd Dél-Pest és Észak-Csepel városfejlesztéseinek is, ami jó hír, mert a XXI. kerület közlekedési infrastruktúrájára speciel igencsak ráférne egy kis lendület.

Ezzel szemben az egyik, a Déli Városkapu projekttel kapcsolatos minapi hír szemfüles olvasója azt szúrta ki, hogy a látványterven egész egyszerűen nem látszik az új csepeli híd felhajtója.

Azaz – ha szigorúan a portál által közölt látványtervből indulunk ki – elvileg a csepeli Szabadkikötői útról nem lehet majd fel és lehajtani az új hídra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2114492124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása