CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Botrányos december

2018. december 29. 05:05 - csú

rabszolgamunka_tulora.JPGHallatlan! A Fidesz olyan törvényt vert át a Parlamentben, amely kiszogáltatottá teszi a túlórákban dolgozó munkásokat, szolgáltatókat, közalkalmazottakat, köztisztviselőket

Az Országházban az ellenzék úgy próbálta megakadályozni a dolgozókat sújtó rabszolgatörvény elfogadását, hogy eltorlaszolta az elnöki pulpitushoz vezető utat. Így akarták megakadályozni, a svájci óra pontosságával működő fideszes szavazógépezetet abban, hogy a dolgozóellenes törvényt megszavazza. Abban senkinek nem lehetett kétsége, hogy a véd- és dacszövetségre épülő Fidesz-frakcióból senki sem mer ellenállni az orbáni akaratnak. Még az sem, aki tudja mi a munka. Az meg pláne nem, akinek sose volt a parlamenti képviselőségen kívül igazi munkahelye, nem volt munkaideje, kollégája, főnöke.

A magyar nép pedig megválasztotta őket! Nem egyszer, 2010-ben, hanem utána még kétszer. Ezért botorság azt mondani, hogy az ellenzéki képviselők az okai annak, hogy nem akadályozzák meg a Fideszt abban, hogy semmibe vegye a dolgozó embert, és 

lebontsa a demokráciát. Az sem igaz, amit a fideszes komisszárok hirdetnek. Nevezetesen; ami  történt a Parlamentben, az a demokrácia, és a parlamentarizmus megcsúfolása - szerintük.

Tudniuk kell a már évtizedek óta fiatal demokratáknak, hogy azt, amit a Parlament üléstermében kaptak a rabszolgatörvény végszavazása előtt az ellenzéktől, az az ő fideszes találmányuk! Vásott kisgyerekként árulkodnak az óvónőnek nézett népnek, hogy a másik pofonvágta őket. Nem mondják, hogy azért kapták a nyaklevest, mert folyamatosan piszkálták, ütötték- verték, ha lehetett rugdosták, a korábban kormányzói helyzetben lévő ellenzéket.

A Fidesz ellenzékben tízszeresét megtette annak, amit most kap! Négy évig szinte nem is dolgoztak. Orbán Viktor mint az ellenzék vezére ez idő alatt be se lépett a számára (papíron) az egyetlen megélhetését jelentő munkahelyére, a magyar parlamentbe. Senkinek eszébe nem jutott pénzbüntetésbe részesíteni ezért. Azért se büntettek a demokraták, hogy felégettették, szétverették, hónapokra élhetetlenné tették a fővárost. Fővárosi képviselőként megélhettem azt, hogyan obstruál a Fidesz. Tarlós Pista vezetésével, (Rétvári Bence, Németh Szilárd asszisztálásával) blődebbnél blődebb módosító indítványokat nyújtottak be százával, amikről a házszabály szerint egyenként kellett szavazni.

A kormányzó koalíció még éjfél után is a padsorokban ült, hogy működni tudjon a főváros. A Közgyűlés, Szolnoki Andrea felolvasása után egyenként szavazott a fideszesek „módosító javaslatairól” (helyesebben hülyeségeiről). Ők persze ekkor már régen otthon, vagy a kocsmák mélyében vigyorogva „pihenték” a fáradalmaikat. A Fidesz demokrácia értelmezésébe az is benne van: amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek! Tehát: amit nekik szabad azt másnak nem! Elvették a sajtószabadságot, kiherélték a választási törvényt, nekimentek a bíróságoknak, és most - kimutatva foguk fehérjét - rárontottak a dolgozó népre!

A Fidesz sorozatban harmadik megválasztatásával jogot érez arra, hogy a dolgozók nyakára tegye a kést! Néhány érintett már érzi a bőrén a hideg vasat. Kétségbeesetten látja, hogy végveszélyben van. Azt várja az ellenzéktől, hogy akadályozza meg a kormányzókat abban, hogy meghúzzák az ütőéren a kést. Az ellenzék pedig erején felül helytáll! Vállalja fogadott hitvallását, vállalja a büntetést, ha kell a gumibotütést és a könnygázt.  Csak ez már kevés a kiszabadult kormányzó despoták megfékezésére!

Horváth Gyula (Facebook)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614484378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása