CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen is lesz előválasztás

2019. január 06. 05:39 - csú

valasztasokhoz-100904_3.jpgMiként a 21ora.hu közölte: Egy XXI. kerületi szavazóhelyiség is a budapestiek rendelkezésére fog állni január végén, az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson – derül ki a voksolást hirdető honlapról

A többség változást akar Budapesten. Juttassuk érvényre!

– olvasható az elovalasztas2019.hu-n. Az oldal készítői, vagyis a budapesti főpolgármester-jelölti előválasztás szervezői szerint Budapesten a 2014-es és a 2018-as választáson is több szavazó akart új városvezetést, mint a mostaniakat meghagyni.

Vagyis a változást akarók vannak többségben a fővárosban, de a

változást akarók győzelme csak egyesített erővel érhető el. Egyes pártok érdekei, személyes karriervágyak bár részei a politikának, de most, 2019-ben nem állhatnak az első helyen – írják.

Budapesten a 2019. évi önkormányzati választáson az kell, hogy a változást akarók egy főpolgármester-jelöltet állítsanak a regnáló városvezetővel szemben.

Ezért jött létre az előválasztás is, hogy 2014 után ne “füstös szobákban” dőljön el, ki lesz Tarlós István és a Fidesz kihívója. Az előválasztással kapcsolatos részletek már hetek óta nyilvánosak, de a honlapon is megtalálni a legfontosabbakat, azaz az értéknyilatkozatot, amit minden szavazónak el kell fogadni, hogy hol lehet jelentkezni a voksolásra, hogyan és mikor lehet szavazni online, illetve személyesen.

És ha már a szavazásnál tartunk: a honlapon fellelhető információk közül érdemes kiemelni, hogy a 10 budapesti szavazóhelyiség egyike a XXI. kerületben, méghozzá a Kiss János altábornagy utca 21-23-ban fog felállni 2019. január 28-február 3-a között.

A szervezők egyébként egy 3 perces kisfilmet is készítettek az előválasztás céljáról és menetéről:

Forrás: 21ora.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1614530274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása