CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Proli

2019. január 16. 05:59 - csú

bayer_zsolt_ok.PNGBayer Zsolt a maga stílusában az ECHO TV-ben durván kirohant egy 18 éves leány ellen. Az ifjúnak  sarkos véleménye volt egy aktuális közéleti eseményről, amit Bayer az újságok tudósítása szerint úgy reagált le: „No, hát akkor kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt kis proli.”

Bayer Zsolt, - a nyilvános megjelenésekből kitűnően - a csepeli lakosú Németh Szilárddal (Sziszinek szólítja) bensőséges viszonyt, Borbély Lénárddal meg atyai gondoskodást ápoló ember. Ő, a fenti mondat tanúsága szerint, amikor meg akar sérteni valakit, akkor prolinak mondja! A proli szó, a proletárnak, a kétkezi dolgozó embernek a lenéző formája, a dolgozó megvető megjelölésére szolgál. Bayer Zsolt fenti monológjából arra lehet következtetni, hogy a világ legmegvetettebb embereinek, a társadalom leglenézettebb aljának a „prolit” tartja. Hogyha Borbély Lénárdnak ez tetszik, Németh Szilárd meg tapsikol neki, az csupán az ő valós gondolkodásukat mutatja.

Ebből nekünk, csepelieknek azt kell tudnunk, hogy azok, akik most a kerületet vezetik, csupán megjátsszák magukat. Nem szeretik, hanem megvetik, kihasználják, és csak a pénzüket akarják azoknak, akiknek a nyakára ültek. Lenézik lakóit, és tönkreteszik

értékeit azoknak, akik mindezt évszázados munkával megteremtették. Keblükre ölelik, barátságukkal tisztelik, és nagymértékben segítik azt, aki bátran belevágja a kisember szemébe, hogy mennyire megveti, gyűlöli, „nyomorult rohad prolinak” gondolja őket. 

Csepel a főváros tradicionális munkáskerülete. (Egyesek proli kerületnek mondják) Nem egyedül ilyen, mert Váci út felel neki! És kiabál, ordít Erzsébet, Soroksár, Kispest, Újpest az összes peremkerülettel, és az agglomerációval együtt. Amikor leproliznak egy 18 éves lányt, - azért, hogy megértsék - mind sértve érzi magát! Az itt élők ősei,- és sokan mostaniak is - az aktív dolgozói világból jöttek, ott keresik kenyerüket. Azok prolizzák, azok gyalázzák őket, akiknek eddigi életük során még valóságos munkahelyük soha nem volt! Akik jó életüket, magas jövedelmüket, kiváltságos életvitelüket mind az ő vérük szipolyozásával keresték meg.

A Csepelt most vezető fideszesek sem az itt lakó embereket akarják szolgálni, hanem az itteniek pénzén (a nyakukon) akarnak jól élni! A valóságban azonban mélységesen megvetik, lenézik a dolgozó embert. Néha elviszik hajókázni, néha löknek nekik három kiló krumplit, egy öl fát, egy tál ételt. Aztán lefényképeztetik magukat velük, majd vigyorogva konstatálják, hogy megint jól megszívatták őket! Megtanulták, hogy a hatalmat úgy lehet birtokolni, ha azt mutatják, hogy alázatosak a szavazókkal szemben. A lelkük mélyén pedig úgy gondolkodnak, mint barátjuk, az ötös Fidesz tagkönyv birtokosa: amíg mi hatalmon vagyunk „belőled nem lesz hős, hanem maradsz egy szerencsétlen rohadt proli”! 

Azt, hogy milyen a valós viszony Bayer és a Németh-Borbély tandem között, nem tudhatom. Néhány jel azonban arra utal, hogy az egymás segítése működő valóság. Amikor egy blogomban bírálattal emlegettem Bayert, (a „nemzetinek mondott” újságírás üdvöskéje, és a Fidesz felkent megmondó embere) a Budai Központi Kerületi Bíróságra idéztetett.

Nem vagyok szerénytelen, de mégsem gondolom, hogy Bayer az én facebook bejegyzéseimmel fekszik, és kel. Azt sokkal inkább gondolom, hogy Bayert Németh, vagy Borbély tájékoztatta és kérte, a feljelentésre. Különös nyomatékot adott-e megérzésemnek, amikor a bírósági tárgyaláson Bayer a csepeli önkormányzat egyik intézményének fizetési listáján szereplő, - Borbély Lénárd és Ábel Attila védelmét is ellátó - jogász jelentkezett, a műsorvezető védőjeként.

A bíróság a keresetét elutasította, így Bayernek nem volt módja kimondani, hogy én is proli vagyok. Pedig vállalom! Ha ez a tinédzser lány az ő szemükben szerencsétlen rohadt kis proli, akkor én már régen az vagyok! 
De nem vagyok egyedül: testvérem van sok millió!

HORVÁTH GYULA

Forrás: A szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1514565536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása