CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A bűnbak, a nyugger, a megalázás és a csepeli elkönyvelt kétmilliárd

2019. január 23. 05:43 - csú

nyugdijas_nyugger_kuporgat_aprot_szamol.PNGÚjsághír: Leváltották a Magyar Államkincstár (MÁK) Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának (NYUFIG) szakmai igazgató-helyettesét – értesült a Népszava több kincstári forrásból. Gondán Csaba lefokozását ugyan hivatalosan nem erősítette meg a szervezet sajtóirodája, de ezen nem lepődtünk meg, hiszen a  nyugdíj-átutalási botrány óta  a sajtó egyetlen kérdésére sem válaszoltak.

Informátoraink szerint a több évtizede a nyugdíjfolyósítónál dolgozó jogász azért kerül alacsonyabb beosztásba, mert valakit meg kellett nevezni a példátlan technikai hiba felelőseként, miután Varga Mihály vizsgálatot indított az ügyben. A pénzügyminiszter ezt  Mesterházy Attila szocialista képviselő kérdésére válaszolva jelentette be. Az ügyben a MÁK vezetői nem álltak a nyilvánosság elé sem aznap, amikor nyugdíjasok tömege hiába várta bankja bejáratánál a megszokott kora reggeli időpontban, hogy pénzt vehessen fel a számlájára érkező nyugdíjából, sem pedig később, amikor egyértelművé vált, hogy a technikai hiba a kincstár központi informatikai rendszerében lépett fel.

Horváth Gyula a felháborító üggyel kapcsolatban ezt írta:

Nem kapták meg a nyugdíjasok időben a januári esedékes járandóságukat! Az illetékes hivatalok hallgattak, mint... Azt gondolják: nem nagy ügy a pár nap csúszás! Ezek a fideszes ficsúrok persze még sose láttak a posta előtt álldogáló öregembereket, akik arra vártak, hogy kijöjjön a postásuk, és elkérhessék a pénzüket. Ahogy átvették rohantak a boltba, hogy az unokáknak ennivalót vegyenek. Ezek mellett a szegény emberek mellett az ellenzéki pártok és a „kitiltott” sajtó állt ki csupán! Az a sajtó, melyikkel Orbán  benyögése szerint nem szeret „bikaviadalt” folytatni. Hát nem is kéne bikaviadalozni, ha a hatalmasok betartanák azokat a törvényeket, amiket maguk hoztak, és a szakértelmet követelő hivatalokból nem rugdosták volna ki a hozzáértőket.

Azért rúgtak ki a közelmúltban vagy nyolcezer embert, hogy jól fizetett pártkatonákkal töltsék fel az állásaikat. De, hát a fideszesek szerint ez megkerülhetetlen volt, ugyanis magukévá tették a torgyáni elvet, miszerint a szakértelem bolsevik trükk! Egyik forrásom elmondása szerint azért nemtudták a nyugdíjakat időben folyósítani, mert ezek a párttagkönyves új komisszárok nem tudták kiszámítani a megemelkedett nyugdíjak százalékos összegét. Hihetetlen a történet, de annyi hihetetlenről bizonyosodott már be, hogy igaz! Nem csoda, ha az ember kezdi elhinni, hogy ez a valóság! Csepelen például képesek voltak elkönyvelni kétmilliárd forintot. Aztán, mint a közönség által hülyézett bíró, még körbe is fut a pályán, hogy el ne tévesszék; ő a hülye, nem más. Így tett a Csepeli Hírmondóban Ábel Attila is, amikor erre reagálva megíratta: tudtuk, hogy jók vagyunk, de nem tudtuk, hogy ennyire! 

Ennyire Attila. Sőt, ahogy a szlogenetek mondja: jobban! A törvények ebben az illiberális rendszerben csak a kisemberre, és nem a fideszes /Voldemor/ nagyurakra vonatkoznak. Simicska még fideszes korában megmondta: hülyének lenni állampolgári jog! Lázár meg úgy csatlakozott: akinek semmije sincs, az annyit is ér! Csepelen meg egy személy egyéni bankszámlájára utalják a birkózócsarnokra szánt milliárdos állami pénzt! (Gondolom ez már lázári méretekben sem semmi!) 

Az elmaradt nyugdíj – a pénz hiánya miatt - egyben a  lejárt számlák befizetésének csúszásával is járt. Ezért, természetesen a „nyuggert” majd a szemetesek, villanyosok, vizesek, telefonosok, és a többiek megbüntetik, mert ők nem tehetnek arról, hogy a delikvens nem kapott pénzt. A „nyugger” a hibás, mert nem rakott félre: mondja a fideszes ficsúr! Tudják, az aki szerint 45.000- forintból meg lehet élni! Nagyon sikeresen feszegeti a NER kormány a népi pofonos ládát. Sokakat megsértett, sokakat megalázott. Még a nyugdíjasok nem kerültek sorra. De ennek is eljött az ideje. Pedig jól tudják, hogy a nyugdíjast úgy lehet felidegesíteni, ha elveszik a nyugdíját! Megtették! 

Horváth Gyula

Forrás: Facebook és Népszava

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1314573754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása