CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kiskirályság nagyvezérnek álcázott udvari bolondokkal

2019. január 27. 05:07 - csú

000-2_borbely-nemeth-1000-es_2.pngA hazai sajtószabadság kérdéseire megkapták  a választ azok, akik még hittek Orbánnak, és az ő illiberális rendszerének. Az év első „kormányinfoján” nem vehettek részt az Orbánéknak  nem tetsző sajtótermékek képviselői, így nem is tehettek fel kérdéseket. 

Aki nem tetszik, az nem mehet be, és nem kérdezhet! Csepelen ez úgy valósul meg, hogy nem kerülhet az önkormányzati újságba! Ez a Fidesz álláspontja, ez az ő demokrácia felfogása! Nem csak a várban működik ez így, hanem a kiskirályságokban is.

Csepelen a Fidesz-uralom kezdete óta a közpénzen kiadott Csepeli Hírmondóban csak elvétve jelenhet meg az ellenzéktől, a szemléletét, véleményét bemutató írás. Itt nem lehet a Németh-Borbély tandem által képviselt diktátum ellen  közpénzen a nyilvánossághoz fordulni.

A helyi sajtó teljességgel képtelen arra, hogy sokoldalúan tájékoztasson, és bemutassa a véleményeket. Az ellenzékét is. Azért képtelen, mert ez a hírmondóval szemben elvárt fideszes követelmény, és bizonyára ennek a feltételnek a teljesítése alkalmazásuk  gerince. (Szakmai, morális gerincről ne beszéljünk!)

A fideszesek nem engedik, hogy az adófizetők alternatívákról, kettő, három vagy több közéleti felfogásról, választási lehetőségről  olvashassanak. Nem engedik, hogy a pénzük elköltésének ésszerűségét firtató kérdésekkel, és azok következményeivel foglalkozhasson az önkormányzatinak mondott sajtótermék. Vida Istvánnak (a fideszesek által kommunistának titulált Csepp TV egykori főszerkesztőjének) Fideszt védő szárnyai alatt minden ellenvélemény elakad! Az újság, egyoldalú fideszes propaganda-kiadvánnyá silányult. A baloldali, és jobboldali ellenzéket csak gyalázva, igaztalanul vádolva teszik be az újságba. Pofátlanul azt mondják, hogy ezzel az ő véleményük arányos megjelenését biztosítják. 

Az a viselkedés, ahogy a populista, radikálisok Magyarországon a sajtó nyilvánosságát, és szabadságát (is) megcsúfolják még az általuk létrehozott alaptörvénynek, és az írott és íratlan szabályoknak is ellentmond. Amikor vége lesz a rendszerüknek, akkor erről  is számot kell majd adniuk azoknak, akiktől a hatalmukat kapták: a csepelieknek.

Horváth Gyula

Forrás: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6414583180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása