CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd leleplezte saját magát: Csepelen nem lesz közös gondolkodás

2019. január 30. 05:59 - csú

csepeli_hev-2_1.PNGA Csepeli HÉV jövőjéről, a közlekedést érintő tervekről, a Nemzeti Színház előtti sínfelszedésről Csepel polgármestere eddig nem volt hajlandó közösen gondolkodni a csepeliekkel. Nyilvános fórumon ezekről a kérdésekről meg sem hallgatta a véleményeket

Borbély Lénárd csepeli polgármester évkezdő és választási interjút adott a csepel.hu-nak, illetve a Csepeli Hírmondónak, amiből egyértelmű: ősszel ismét polgármester akar lenni. (https://www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/11838-a-csepeliekkel-kozosen-dontunk-a-jovonkrol;  http://www.csepelivaroskep.hu/hirmondo/2019/01/17/csepeli-hirmondo-x-1-szam/)

A CSH képe szerint papírról olvasott mondandója elején, megpróbált felelős, az emberek véleményét figyelembe vevő vezetőnek mutatkozni, de, vakbuzgó hívei megnyugtatása érdekében, rögtön belerúgott az ellenzékbe, a Csepel SC és a Csepeli Munkásotthon milliárdokat érő vagyonelemeinek bekebelezését ellenzők széles táborába is. Majd, letépve a felelős vezető álarcát, újra rálépett az

ígérgetések, a hazugságok már jól ismert, sokszor kipróbált útjára. Végül, csatlakozva a nemzetközi és hazai fideszes kampánytanácsadók nyolc éve alkalmazott javaslataihoz, migránsozott egy jót, nehogy azt gondolják róla, hogy nem ismeri a politikai fegyverként használt félelemkeltés, illetve fanatikus tábor egyben tartását szolgáló eszközöket.

Hazugságaival („fontos, közös ügyekben mi készen álltunk kompromisszumra, de nem jutottunk előrébb”; „vannak akik lövészárok-háborúhoz használnák fel az önkormányzati választást”; a Csikó sétányi iskola helyén „vannak olyan politikai erők, akik tulajdonosként lakóparkot építenének a helyére”; „akarjuk-e, hogy Csepelt egy kísérleti kerületté alakítsák azok, akik szerint a migránsokat be kell fogadnunk.”) már többször foglalkoztam.

A Kis-Duna-parti lakópark kapcsán mégis megjegyezném: hazugság, hogy az ellenzék lakóparkot szeretne építeni. Éppen ők, a Németh- Borbély duó építi be a védett területet, többszintes birkózócsarnokkal, birkózóakadémiával, parkolókkal, nagy méretű labdarúgópályával – az ott élők véleményének megkérdezése nélkül.

Bővebben csak az interjú főcímében és szövegében is olvasható mondatra reagálok. Borbély azt állította, hogy „a csepeliekkel közösen döntünk a jövőnkről”. Mit jelent a többes szám első személyes fogalmazás? A „döntünk” szóban ugyanis benne van pl. a képviselő-testület egésze, holott sem Németh Szilárdnak, sem Borbély Lénárdnak nem volt és most sem szokása figyelembe venni az ellenzék, a civil szervezetek, a helyi szakszervezetek véleményét, de még a csepeli gazdasági szervezetek érdekvédelmi, érdekképviseleti szerveinek a álláspontját sem kéri a polgármester.

Például a csepeli óvodák összevonása és az új, vezető kinevezése ügyében Borbély Lénárd az érintett pedagógusok és a szülői munkaközösségek, s az ellenzék véleménye ellenére hozta meg döntését. Az általa többször is említett, a csepeliekhez eljuttatott „különböző kérdések”, a titokban megszervezett telefonos közvélemény kutatások pedig csak arra alkalmasak, hogy bizonyítsák: ők megkérdezték az embereket. Még a nyílt lakossági kapcsolatokat, közmeghallgatásokat sem merték, merik vállalni. Lásd a csepeli közlekedéssel, a HÉV jövőjével, az északi területre tervezett fejlesztésekkel, az újabb, Csepelre tervezett híd helyével kapcsolatos, évek óta tartó hallgatást, a nyílt vitáktól való folyamatos elzárkózást. Sőt! Ellenzéki kezdeményezések ellenére, még testületi ülésen sem voltak hajlandók a témákról tárgyalni.

A „közös döntés” éppen általa lejáratott fogalmát újratöltve, újabb kutatásokat tervez:

 „a különböző fejlesztésekről, a közbiztonságról, a hajléktalan-kérdés kezeléséről, a csepeli családtámogatásokról, egészségügyről, a parkolási gondok kezeléséről, az útépítések folytatásáról. Azt is szeretnénk közösen eldönteni, hogy az óvodák és bölcsődék felújítása után belevágjunk-e az iskolák megújításába, vagy éppenséggel azt, hogy megőrizzük-e gyermekeinknek és unokáinknak a Béke téri sporttelepet. Határozott álláspontom szerint igen, de vannak olyan politikai erők és befektetők, akik tulajdonosként lakóparkot építenének a helyére. Arról is megkérdezzük a csepelieket, hogy továbbra is védjük-e a Kis-Duna partot a lakóparkoktól, hiszen ezen a területen is mást gondolunk mi, és mást az ellenzéki képviselők. De migrációs kérdésben is újra kikérjük a kerületiek véleményét.”

Az emberek véleményére kíváncsi vezetőt felmutató terveit ismertetve, egyrészt elhallgatta, hogy az elmúlt hetekben ezekről a kérdésekről már telefonos közvélemény kutatást végeztek, valószínűleg már az eredményét is ismeri, másrészt több témában változatlanul álkérdésekről beszélt. Még nem merte kimondani, de egyik kérdése („megőrizzük-e gyermekeinknek és unokáinknak a Béke téri sporttelepet”) mögött az a szándék rejlik, hogy megszűnjön a Béke téri sporttelep. Ugyanis az elmúlt években döntöttek: másutt, a Hollandi úton építenek birkózó központot, labdarúgópályát, műfüves labdarúgópályákat, vívótermet, a Nagy Imre ÁMK tornacsarnoka mellett pedig kézilabdacsarnokot: Ha „kiürítik” a sporttelepet, akkor funkcióváltással vagy megszüntetéssel számolnak. Szokásuk szerint azonban ezekről a kérdésekről senkivel sem egyeztettek, s nem látszik a szándék sem a közös döntésre.

Az interjú tehát egy felelőtlen ember átgondolatlan véleménye, ami előrevetíti a jövőt: nem lesz itt semmilyen közös gondolkodás. Nincs más, a csepeli választópolgároknak kell közösen gondolkodni. Ősszel, együtt leváltható Borbély Lénárd és csapata.

vox  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr414595018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása