CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd gyújtó szava az oka mindennek? Felrobbant az árampiac!

2019. február 06. 05:43 - csú

rogan_antal_es_nemeth_szilard_csepelen_rezsi_ugyben_1.PNGFogyás és hízás. Táblás láz négy éve: Rogán Antal és Németh Szilárd az energiaárak fogyásának  ígéretével. Az ígérgetők az áramár hízásával már nem kampányolnak, hallgatnak...

 A tény: több mint felével, hatvan százalékkal hízik a vállalkozások áramszámlája, pedig korábban rezsicsökkentést ígért a kormány a cégeknek is. Az állami szolgáltató drágán adja az áramot. Ne legyenek kétségeink! A termékek árának növekedését a lakosság is alaposan érezni fogja.

Felrobbant az árampiac, a drágulás már az év elején elindult. A vállalkozók azon dühöngenek, hogy nemrégen éppen a kormány ígérte, hogy az „államosítással” megnyílik annak a lehetősége, hogy a vállalkozói szférában is csökkenjen a rezsi, legalább 10 százalékkal alacsonyabb összegű számlákról beszéltek. Ehelyett kapják a nyakukba a

60 százalékkal magasabb áramdíjat.

"Az idén létrejövő állami szolgáltatóval a szabadpiacon is letörné az energiaárakat a Fidesz, hogy a vállalkozásokra is kiterjedhessen az akár 10 százalék közeli rezsicsökkentés" – erről Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő beszélt évekkel ezelőtt.  A politikus 2015. január elején tartott tájékoztatóján azzal érvelt, hogy akkor pörög a gazdaság, ha a vállalkozások olcsóbban jutnak energiához.

Németh Szilárd rezsibiztos azzal támasztotta alá áramár-csökkentési ígéretét, hogy az állami szolgáltató kisebb apparátussal, kisebb vízfejjel működik, a keletkezett hasznot pedig visszaforgatja a szolgáltatás minőségének, olcsóbbá tételének a megteremtésébe. De ezt a mondást a Nemzeti Közművek Áramszolgáltató (NKM) elfelejtette.

Ugyanis pont az állami szolgáltató, amelynek létrejöttével ígérték be a rezsicsökkentést a vállalkozói szférának, drágább, mint a többi magánszolgáltató - ez egyértelműen kiderül a  cégek, önkormányzatok közbeszerzéseit látva.

Az árampiaci árak magasak, 2011 után ismét elindult az emelkedés, amit még az állami cég sem tud elkerülni. Viszont úgy tűnik, hogy az állami egyetemes szolgáltató szedi be legdrágábban (átlagár fölött 3,8 százalékkal) az áramot, amit aztán a rögzített, hatósági áron tovább ad a lakosoknak. A vállalkozók ezért úgy érzik, hogy ezt az egyre növekvő különbözetet rajtuk verik le.

Forrás: Népszava és HVG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9814567566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása