CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Programot, eszmét, stratégiát a baloldalnak!

2019. február 15. 05:55 - csú

horvath_gyuszi_egyenes_beszed-777_9.pngProgramot, eszmét, stratégiát vár már évek óta a demokrácia mellett elkötelezett baloldali választópolgár. Programot, eszmét, stratégiát vár arra, hogy milyen elvek alapján szervezzük azt az új rendszert, amelyiktől elvárhatjuk, hogy hiteles alternatívát mutasson a szavazópolgároknak Orbánnal szemben.

Itt van a kutya eltemetve. Meg kellene jelölni, hogy melyik az a népréteg, melyik az az osztály, amelyiknek az érdekei képviseletét vállalják a baloldali pártok, politikusok, politikán kívüli szervezetek. Pontosan, érthetően ki kell mondani, hogy a munkások, az alkalmazottak, a bérből, és fizetésből élő dolgozó emberek és a nyugdíjasok képezik a baloldal  bázisát. Azt akarjuk hallani, hogy mit kellene tenni ahhoz, hogy hazánk szavazópolgárai érezhessék, hogy a demokratikus baloldal vezetőinek  vannak elképzelései, vannak stratégiai céljai.

„Orbán rendszere bukásra van ítélve” – halljuk manapság több szónoktól. Ez rendben is van, hiszen az Orbánnal szembenállóknál ebben teljes az egység. De tessék mondani: Orbánék bukása után mi következik, mi lesz, milyen rendszer jön?

Megvárjuk, amíg saját súlya alatt összerogy az Orbán-rendszer, hogy utána ott folytassuk, ahol 2010-ben abbahagytuk? Talán éppen azért van a demokratikus baloldal népszerűsége a mélyponton, mert nem érti meg, hogy Magyarország népe más válaszokat vár. Olyan politikát, és egy olyan rendszert, ahol a kisember is megtalálja számításait, boldogulását és – mindenek előtt ‑ az életlehetőségét. Ahol Alkotmányban biztosított jog lesz az élethez, a munkához, a lakhatáshoz, az egészséghez, az oktatáshoz, a művelődéshez való jog.

Arról kellene végre beszélnünk, hogy miként alkotjuk meg azt a rendszert, amelyben a munkás, dolgozó embert nem lehet egyik napról a másikra kirúgni. Ahol bejelentés, és járulékfizetés nélkül senkit sem lehet alkalmazni, és ahol a vásárlót nem lehet következmények nélkül becsapni, átverni. Olyan rendszer elvét kell felvázolni, ahol gyógyulás közben nem lehet a kórházi fertőzésben meghalni! Az ilyen a rendszerben a bankok, és más hatalmasok nem uralkodhatnának korlátozás nélkül az embereken, és nem kergethetnék tragédiákba a kiszolgáltatott  hiteleseket. Meg kell mondanunk, mit teszünk azért, hogy hazánk polgárai is elérhessék a vágyott nyugat-európai életszínvonalat. Elegünk van a hablatyból…

A demokratikus országok a II. világháború után 30 évvel már a romokon virágzó életet  teremtettek polgáraiknak. A mi elmúlt harminc évünket arra pazarolták, hogy csak  egy szűk csoportnak biztosítsanak pompás életet. Nálunk a demokrácia azt hozta, hogy kevesen kimagaslóan meggazdagodtak, a nagy tömeg viszont piszkosul elszegényedett. Rengetegen lettek ágrólszakadtak, hajléktalanok, gyógyíthatatlan betegek.

Ezekre a 30 éve létező gondokra kell végre megoldást adni. Ezek lennének a stratégiai kérdések! Láttuk: az „Orbán takarodj!” – kezdésnek jó, de folytatást várnak az Orbán-rendszer elutasítói, kárvallottjai. Az „Orbán takarodj!”  skandálása ma már elfedi azt, hogy felelős baloldali politikusoknak fogalmunk sincs arról, hogy mit is akarnak tenni a kezükbe kerülő hatalommal. Hogy mit akarunk tenni az oligarchák által elzabrált EU-s milliárdokkal? Hogyan fordítjuk ezeket a hatalmas összegeket, oda ahova eredetileg is használni kellett volna: a dolgozó, értékteremtő emberek felemelkedésére.

Forrás: Horváth Gyula facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1114627950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.02.16. 00:03:22

"Az „Orbán takarodj!” skandálása ma már elfedi azt, hogy felelős baloldali politikusoknak fogalmunk sincs arról, hogy mit is akarnak tenni a kezükbe kerülő hatalommal."

Tisztelt uraim, itt dupla tévedésről van szó! A nép valóban el akarja zavarni Orbánt, de miből gondolják azt hogy a hatalmat a baloldal kezébe akarják adni! Az embereknek elegük van a teljes magyar rendszerváltó politikai garnitúrából! Választaniuk kellene a 60/40 vagy 70/30 arányban osztozkodók közül? Mert ez volt, amíg Orbán ezt fel nem rúgta a NER-rel! Vajon miért a pártpénztárnokok osztozkodtak egymással a színfalak mögött? Ha nem így volt, akkor Németh Szilárd miért is lett iskolaigazgató Csepelen? Miért is vették be a Wallis-Észak-Csepel üzletbe? Miért is lett sporttanácsnok dupla tiszteletdíjjal a szocialista érában?

Na ezért nem akarják az emberek a baloldalt! Inkább szeretnék saját kezükbe venni a haza sorsát! Csak hát a rendszerváltó elit bebetonozta az alkotmányba, hogy a nép csak kívülről nézheti a politikát, meg négy évente szavazhat arra, akit a fejébe sujkolnak! A Fidesz meg bebetonozta, hogy még szavazáson se lehessen megbuktatni! A nép közvetlen hatalomgyakorlást akar, erre természetadta joga van! A politikusok és politológusok ezt persze tagadják, hiszen így kijáróként nem kaparinthatnák meg a nép vagyonát és pénzét!

Az "Orbán takarodj" jelszó a nép türelmét és jóakaratát jelzi, mert szabad elvonulásra ad lehetőséget, holott kötelet vagy pallost is emlegethetne! A NÉPNEK MINDIG IGAZA VAN! De hát ezt Orbán és Németh Szilárd is tudja, csak gyenge a képzelőerejük, hogy ezt a valóságban is megtapasztalhatják egyszer! Ceausescu sem hitte el, hiszen még a végső pillanatban is azt kiabálta, "fiaim, mit csináltok!"
süti beállítások módosítása