CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Csepel-szigeti veszedelem miatt a közúti káosz elhárítását sürgetik

2019. február 27. 05:52 - csú

kozlekedesi_dugo_1.PNGAz a fojtogató közlekedési helyzet, amelyet a csepeliek naponta kénytelenek elviselni,  a szigeti települések lakóit is felzaklatja. Ma ezt tartják az első számú szigeti veszedelemnek. Így aztán sok ezer, de inkább több tízezer ember véleményének ad hangot a Szigetszentmiklóson működő Buckai Szövetség Egyesület, amelynek elnöke levélben fordult a kormányzati szervekhez riadót fújva a fülükbe. Csizek Csaba  ezt írta:

"A Csepel-sziget ma Magyarország azon régióinak egyike, amely lakosságának létszámát megnégyszerezte -  érdemben ugyanannyi kijárat mellett! Az itt élő népesség és lakosság döntő többsége fiatal, energikus és az a korosztály, amely társadalmunk motorja! De négyszer annyi lakos nem tud kimenni, élni és közlekedni ugyanannyi kijárat mellett! Négyszer annyi lakosságot kiszolgáló úthálózat nem bír el további beköltözőket, ipari parkokat és bármi mást, ami közúti forgalmat generál, amely

közúti forgalmat növel

Az elmúlt időszakban a közlekedés fejlesztésének tekintetében a döntéshozók számtalan fejlesztést ígértek e téren! Ígérték a Majosházáról Szigetcsépen és Tökölön át Százhalombattáig húzódó útvonalat! Ígérték Halásztelek kinyitását a nagy Duna felé és ígértek hidakat a sziget északi részére, azaz Csepelre! Megígérték, hogy a Szigetszentmiklósi és a Csepeli gerincút egyszer össze lesz kötve, ahogy azt is hogy egyszer felüljáró jön el a több települést kiszolgáló Szigetszentmiklós-Gyártelepre is! Ebből nem lett semmi és úgy látjuk új veszély, egy a közlekedési válságot jelentősen súlyosbító új egyéni érdekeket szolgáló ipari park jön el egyeztetés nélkül az érintett településekkel!

Felkérjük a döntéshozókat, hogy állítsák meg, hogy fékezzék meg ezeket a folyamatokat! Felkérjük a döntéshozókat, hogy bármely a Csepel-szigetre jelentős közlekedési befolyást gyakorló intézkedés meghozatalánál ott lehessen és tárgyalhasson minden érintett település! Ebbe beleértjük a szigetszentmiklósi polgármester földjén épülő, közlekedését nagy mértékben negatívan befolyásoló Sámé hegyi beruházást is! S felkérjük Önöket arra is, hogy a sziget kinyitásáig, kijáratainak jelentős mértékű bővítéséig ipari parkot erre a szigetre ne tessenek engedélyezni!"

Forrás: Csizek Csaba

a Buckai Szöetség Egyesület elnöke

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8414654401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása