CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dagad a kis gömböc

2019. március 02. 02:34 - csú

orban_viktor_nagy_hassal_pocakkal.PNGA nők feladata a Fidesz környékén világos és egyértelmű. Az a dolguk, hogy biztosítsák a lakosság utánpótlását, hogy megoldják a demográfiai problémákat. Ezért hajlandók fizetni is nekik.

A magam részéről ugyan nem tartom szerencsésnek a gyermekvállalást aprópénzre váltani, az érzelmet összekötni az anyagiakkal, de hát ez egyrészt nem fideszes találmány, másrészt mindenki azzal főz, amije van.

Ami viszont valóban érdekli őket, az a pénz. Egyre dagadóbb kis gömböcként mindent magukba szívnak, ami az útjukba kerül. Hol a magánnyugdíjpénztárakat ürítik ki, hol a lakáskorszerűsítésre kapott uniós pénzt nyúlják le, de nem kerüli el figyelmüket az az anyagi támogatás sem, amelyet

külföldi kormányok a hazai civil szervezetek számára biztosítanak.

Már sikerült központosítani az egészségügyet és az oktatást, természetesen a hozzájuk tartozó pénzekkel együtt (bár ettől ezek a területek fikarcnyival sem teljesítenek jobban).

Legújabban éppen a kutatás-fejlesztésre szánt uniós támogatásra vetettek szemet. Ennek érdekében lelkiismeretfurdalás nélkül képesek szétverni az MTA jól működő kutatóintézeti hálózatát. Utóbbiak állítólag nem elég hatékonyan teljesítenek.

Akinek ideje és kedve van, fellebbezhet a jó istenhez. Más kérdés, hogy mindennek a jövőnk látja a kárát.

Forrás: J. K. (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2814656515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása