CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan legyünk milliárdosok?

2019. március 13. 03:54 - csú

meszaros_lorinc_orbannal_3.pngMindig kell egy barát...

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kis faluban egy szegény gázszerelő. Látástól vakulásig dolgozott, mégis szegénységben tengette életét. Munkát alig kapott, pedig mindent megtett, ahogy azért is, hogy szeressék és megbecsüljék az emberek.

Ugyanott élt egy okos, agyafúrt, vidéki ember, a gázszerelő közeli barátja, aki elhatározta, hogy segít neki ebben. Egy idő után a gázszerelőnek fel is tűnt, hogy egyre több a munkája, egymás után kap megbízásokat, közben a falubeliek is kedvesek lettek hozzá. Először nem értette a dolgot, hisz nem csinált ő semmit, ugyanaz az egyszerű falusi gázszerelő, aki korábban is volt.

Ahogy telt múlt az idő, lassan kezdte megszokni, hogy nem kell robotolnia, mégis

egyre gazdagabb. Özönlöttek hozzá a megrendelések, a hatalmas munkák, már maga sem tudta, mit is csinál valójában. Építkezett, felújított, hotelt, tévét, rádiót vett. Magára és persze gyerekeire is vagyonokat költött, pöpec kis házat vásárolt, aztán telket, palotát, luxushajót, földeket, később komplett városokat, szinte az egész Balatont, lassan a fél ország az övé lett. Ő pedig csak csodálkozott, hogy milyen ügyes ember lett belőle, furmányosabb és okosabb, mint Mark Zuckerberg.

Csak néha jutott eszébe, hogy talán a jó barátjának is köze lehet a sok aranyhoz, kincshez, földhöz, amit megszerzett. A végén már nem is dolgozott, csak néha aláírt pár papírt, más dolga nem akadt.

Ezzel pedig a világ 2057. leggazdagabb milliárdosa lett, vagyona immár világraszóló. Csodájára jártak a népek. Egyszer meg is kérdezték tőle, hogy csinálta. Ő pedig bölcsen ezt válaszolta: „Mindenki a maga sikere kovácsa, ez bárki legyen, azt gondolom, tehát mindenki, mindenki, tehát kell hozzá, hogy valamire vigye, vagy valamire ne vigye, ahhoz is kell ám nagyon sok minden, ez lehet pozitív, negatív.”

S akinek ez nem lenne teljesen világos, annak még egy magvas gondolat a gázszerelőtől: sikerét a jóistennek, a szerencsének és a miniszterelnöknek köszönheti.

Mi meg legfeljebb csak nézünk, mint a moziban. 

Lampé Ágnes (Klubrádió)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5414674601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása