CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vaclav Havel időben szólt: "Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."

2019. március 23. 02:09 - csú

orban_viktor_diktatori_karba_tett_kezzel_1.jpgVágó Gábor néhány napja egy interjúban azt mondta a Fideszről: „2010-ben senki sem gondolta volna, hogy ilyen autoriter rendszert alakítanak ki."

Ez nem igaz!

Voltunk, akik még a „fülkeforradalom" előtt igyekeztünk figyelmeztetni mindenkit: ha Orbán ismét megszerzi a hatalmat – főleg a kétharmadot –, azt többé jószántából vissza nem adja, és ez katasztrofális következményekkel fog járni. Az 1998-2002 közötti regnálásában a mostani nyílt monokratikus kormányzási módszer csíráit már fel lehetett fedezni.

Ne felejtsük, akkor még az EU-ba való belépés előkészületei zajlottak, így vissza kellett fognia magát, fent kellett tartani a demokrácia látszatát, hiszen, ahogy ezt az EU-ban is többen megfogalmazták, jelen állapotában Magyarországot nem vennék fel oda.

Igen szomorú, hogy

a mostani ellenzéki elitben még mindig többségben vannak azok a naiv, szűklátókörű emberek, akik továbbra is reménykednek a csodában, a jobb belátásban, a parlamenti „küzdelemben", a rendszer békés visszafordíthatóságában.

Ebben a permanens hideg polgárháborús helyzetben már régen nem Chamberlainekre, hanem Churchillekre volna szükség.

Ne feledjék, Vaclav Havel már 2002-ben azt írta Orbán Viktorról: „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."

Sebestény Attila

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5914687348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása