CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel csupa móka, kacagás annak, aki a Csepeli Hírmondót olvassa

2019. június 03. 05:55 - csú

falramaszas-2019-05-25-gyereknap_a_puli_setanynal.PNGFalra mászni lehet a csepeli önkormányzat lapjától, de közlekedési, egészségügyi gondok megoldására, közéleti kérdésekre ne várjanak választ tőle

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) május 29-én megjelent 11. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Egy kicsi politika (EP-választás Fidesz tarolással, ellenzék lejáratásával), egy kis fejlesztés, hogy az önkormányzati választási kampány megkezdéséig se felejtsék el a csepeliek a fideszes sikersztorikat, majd csupa móka, kacagás, önfeledt játék, lánglovagok, 60 éves iskolák, interjúk, némi ízelítő a civil életből, sport, most csak két oldalon. Sehol egy kényes újságírói kérdés, egyéni, közösségi probléma. Nem a csepeli közélet, az itt élők élete, mindennapjai unalmasak, problémamentesek, a  Csepeli Hírmondó lett egy lapos, a valós élettől elszakadt önkormányzati lap. Olyan mint a tulajdonos, aki önmaga képére formálta. Ne adj  isten, hogy felborzolják a kedélyeket, mert az csak rossz lehet a hatalmon lévőknek. Jobb, ha nem történik semmi izgalmas, bűnügyek, balesetek se legyenek, friss hírek meg pláne, mert csak felborzolnák az emberek közérzetét, ráadásul a tulaj úgy sem engedné megírni – nem biztos, hogy jó a Fidesznek.     

Ezért nincs szó a csepeli HÉV-ről, az újból felmerült hírekről, miszerint lehet, hogy mégis  villamos lesz belőle, sőt tovább csúszik a fejlesztése vagy a Gubacsi híd felújításáról. A CSH most sem közölte az Állami Számvevőszéknek a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásait, nem reagált a lap több tízmilliós önkormányzati támogatását és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Ismét, mint tavaly, elhallgatta a Fővárosi Választási Bizottság lappal kapcsolatos újabb elmarasztaló döntését. Nem jutott hely a közvéleményt hónapok óta foglalkoztató kérdésekre sem: csökken a kerületi lakosság száma, romlanak a megélhetési viszonyok, nőnek a kerület közlekedési, környezetvédelmi gondjai, csökken a Kis-Duna-parti zöldövezet.

Véleményünk a cikkekről:

1) EP-választás: tarolt a Fidesz

Ravasz! A szerkesztőség röviden elintézte az ellenzéket. Elvesztették, lesöpörték, megbuktatták, csalódtak, ellentétben álltak egymással stb., olvashatók az ellenzék eredményével kapcsolatos múlt idejű igék a rövid cikkben. Eközben egyetlen ellenzéki vezetőt nem kérdeztek meg, viszont Németh Szilárdnak lehetőséget adtak az értékelésre, a 3. oldal keretezett írásában. Németh szerint „Csepel-Soroksár megőrizte múltját, megvédte jövőjét”. Igen, megőrizte múltját, hiszen 2009-ben és 2014-ben sem kapott Csepelen a Fidesz többséget, hanem kisebbségben maradt az ellenzékkel szemben. Idén a csepeliek 58,5 %-a, tehát jelentős többsége nem a Fideszre, Orbán hétpontos európai uniós programjára szavazott. Ami pedig a jövőt érinti, azt nem az EP-választás és Németh értékelése dönti el, azt pedig, hogy Magyarország valóban győzött-e a Fidesz győzelmével, csak a következő néhány évben fogjuk megtudni. Ma már egy dolog biztosnak látszik, hogy Orbán álmai az EU átszervezésére elbuktak, és jelenleg kétséges a Fidesz Európai Néppártban való tagsága is. Ha a kizárás vagy a szakítás bekövetkezik, akkor hazánk könnyen a vesztesek közé kerülhet. Olvasóink figyelmébe ajánljuk a blogunkon megjelent, alábbi link alatt olvasható írást:

https://csepeliek.blog.hu/2019/05/28/a_csepeliek_tobbsege_vasarnap_a_valtozasra_szavazott

2) A DK bezáratná a Rákóczi Kertet, ha ősszel a baloldal nyer

TK, a polgármester legtitkosabb belső újságírója, cikkében nem igazolja semmivel a címben megfogalmazott állítását, sőt az általa idézett mondatok sem támasztják alá állítását. Írásához még két megjegyzés. Először is nem kellene lebecsülni a Rákóczi Kert fejlesztését követő fenntartási, felújítási költségeket, amelyek jelentősen növelik majd az önkormányzat évenkénti kiadásait. Másodszor a játszótér fogalma jelentősen eltér a park fogalmától, nem illik a kettőt összekeverni. Ha Csepel „kifejezetten parkfejlesztésre” nyerte el az EU-s támogatást, akkor elsősorban arra kellett volna fordítani.

3) Hatvan éves a Mészáros iskola

    Hat évtizede kezdődött el az oktatás a Kölcsey iskolában

Gratulálunk Csepel két híres, nagyszerű iskolájának, a két tantestület tanárainak és a diákoknak. Csak megkérdezzük, látva az utóbbi cikk előtti képen álló diákok és résztvevők sokaságát, hogy nem lehetett volna az iskola nagyszerű évfordulóját egy nagyobb intézményben, mondjuk a Csepeli Munkásotthon színháztermében megtartani? Vagy Németh Szilárd és Borbély Lénárd az ilyen jelentős eseményeket még most sem engedi a Munkásotthonban tartani?

További kimaradt események:

Május:

22.

A csepeli szakmunkásképzésről tartott vitaestet a FSZEK Sétáló utcai Könyvtára a Csepeli Helytörténeti Esték sorozat keretén belül, közösen a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesülettel.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4014873810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása