CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeliek többsége vasárnap a változásra szavazott

2019. május 28. 05:55 - csú

osszefogas_egyuttmukodes_segites_szolidaritas.PNGA csodákért imádkozni kell, a változásért dolgozni

Ellentétben az országos eredményekkel, Csepelen, a vasárnapi EP-választáson, a változást, a Fidesz leváltását akaró választópolgárok kerültek többségbe, nem a Fidesz. Hiába kaptak ugyanis a fideszes fiúk Csepelen 41,4 százaléknyi szavazatot, a szavazók 58,6 százaléka nem őket, hanem az ellenzéket, a változást választotta. Egyrészt a helyi eredmények szerint a csepeli Fideszre adott szavazatok ~ 11 százalékkal maradtak el az országosan 52,3 %-os eredményüktől és Budapesten is csak a 15. helyhez voltak elegendők, másrészt a kerületi ellenzék a pártjaik országosan elért eredménynél jobban szerepelt.  

Ez pedig egyértelmű jelzés. Jelzi, hogy a csepeliek többségét nem győzte meg Orbán hazug, milliárdokat felemésztő kampánya, de a helyi fideszes vezetés által politikai pártlappá silányított, törvénysértésért megbüntetett Csepeli Hírmondó évek óta tartó sikerpropagandája, az egyoldalú, csak a Fideszt, Németh Szilárdot, Borbély Lénárdot előtérbe helyező, az ellenzéket tudatosan lejárató, tízmilliós közpénzt felhasználó kommunikációja sem.

Az ellenzéken belüli változások

ugyan Csepelen is átrendeződést, nem kevés kudarcot jeleznek, azonban a lényeg, hogy a számok igazolják: a csepeliek többsége változást akar, és úgy gondolja, hogy ezt az ellenzéki erőkkel, a civil szervezetekkel közösen el is érheti. Szerintem most nem a bűnbakokat kellene keresni, vitatkozni, hogy ki miért szerepelt úgy, ahogy szerepelt, melyik párt az erősebb, ki, mikor, hol bántotta meg a másikat, kit utálunk és kit nem, kit kellene leváltani, avagy azon gondolkodni, hogyan fúrjuk meg a sokak által már elfogadott jelölteket, hanem folytatni kell a tavaly ősszel elindult civil, szakszervezeti és a pártok közötti együttműködést, a közös fellépéseket, a kölcsönös bizalomépítést.

Ez azonban másfajta politizálást, vezetői, emberi hozzáállást is igényel. Az emberi kapcsolatok erősítése, az átlátható, nyílt politizálás, a választók folyamatos tájékoztatása, bevonása mellett szükséges a minden változást akaró erő által vállalható, hiteles és most már megkerülhetetlen program mielőbbi felmutatása. A felelősök elsősorban a helyi pártvezetők. Ha nem tudnak túljutni személyi ambíciójuk hajszolásán, ha a még el sem készült torta újbóli és újbóli felosztását tartják elsődleges feladatuknak, nemcsak ők és pártjaik buknak el, hanem a változás reménye is.

Aquinoi Szent Tamás írja valahol: a csodákért imádkozni kell, a változásért dolgozni.

vox

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1214865214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása