CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendkívül botrányos rendkívüli ülést tartott a csepeli képviselő-testület

2019. június 15. 05:34 - csú

 

csepeli_strand-2019-majus_22_2.PNGPénzek szállanak a nyári fák alatt, de pancsoló kisgyerek vagy felnőtt egy sincs...

Strandra is mehetett volna a fideszes többségű csepeli képviselő-testület (kt) ebben az irtózatos júniusi forróságban, de sem az ellenzék, sem a kormánypárt nem tehette ezt, mert a Csepeli strand átalakítás és botrányok sorozata miatt zárva van. Na, éppen ezért volt rendkívüli kt-ülés a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. Ennek részleteiről a 21ora.hu adott  tudósítást.

"Lekezelő stílusban, pofátlan közpénzpazarlással kezeli a csepeli fideszes városvezetés a strandfelújítással okozott bajt." - így adta meg az alaphangot beszámolójának a kerületi hírportál, és folytatta:

Rendkívüli ülésen, pontosabban: rendkívül botrányos ülésen vitatta meg a XXI. kerületi képviselő-testület csütörtök este a csúnyán elúszó strandfelújítás ügyét. Mint ismert, az utolsó pillanatban kitalált fürdőfejlesztéssel rendesen befürösztötte a csepelieket a városvezetés.

Szenteczky János, az MSZP kerületi frakcióvezetője az általuk kezdeményezett ülés után a 21órának elmondta, a fideszes városvezetők elképesztően pökhendi, lekezelő stílusban válaszolgattak a csepeli lakosságot érintő kérdéseikre.

Amik továbbra is a következők:

– hogyan állhatott elő, hogy a csepeliek a tomboló nyár kellős közepén nem használhatják a fürdőt?

– hogyan csúszhatott el ennyire csúnyán a tavasszal megkezdett kivitelezés?

– ha tudták, hogy a beruházás óriási csúszásban van, ahogy újabban kommunikálják, miért hosszabbítottak mégis szerződést a vállalkozóval?

– milyen feltételeket tartalmazott a vállalkozóval kötött eredeti, illetve a módosított szerződés?

– miért történt végül mégis szerződésbontás?

– ha a csepeli önkormányzat cége képes egy ilyen méretű, milliós fejlesztés lebonyolítására, ahogy a botrány kirobbanása óta kommunikálják, akkor miért kellett egy 440 milliós szerződést kötve egy külsős céget bevonni?

Válaszokat egyik kérdésre sem kaptak az ellenzéki képviselők, így a csepeli lakosság sem. A vitára jellemző, hogy amikor a fideszes Noé László bedobta a mindent elsöprő érvet, hogy

“nem a Gellért szintjén kell a csepeli strandot megcsinálni”

Borbély válasza az volt, hogy

“mélyen egyetértek a képviselőtársammal!”

Ezek szerint a polgármester egyetért azzal, hogy egy csepeli kevesebbet ér, mint az, aki a Gellértbe jár. Ezt akár a polgármesteri újraválasztási programjába is beemelhetné Borbély Lénárd.

Ha már itt tartunk, a fideszes városvezetők behoztak az ülésre még két előterjesztést. Az egyik arról szólt, hogy hatalmazza fel a testület Borbély Lénárd polgármestert, hogy beszámolhasson az elmúlt évek eredményeiről. A botrányra válaszul tehát hivatalosan is beindítják Borbély polgármesteri kampányát, közpénzből.

A másik utolsó pillanatos javaslat szintén a fideszes propagandát szolgálja: azt is megszavazták maguknak az ülésen Borbélyék, hogy folytathassák – természetesen szintén közpénzből – az úgynevezett Csepeli Konzultációt.

Strandügyben pedig lesöpörték a vizsgálóbizottság felállítását célzó előterjesztést, mondván: ez csak az ellenzék politikai színjátékát szolgálja, különben is az általuk megbízott vállalkozó tehet mindenről, aki ezt vitatni merészeli, az a vállalkozó oldalán áll, nem pedig a csepeliekén, akiket természetesen egyedül Borbély Lénárd és a Fidesz képvisel megfelelően a XXI. kerületben.

Forrás: 21ora.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3614894944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása