CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Katasztrófák árnyékában

2019. június 16. 05:32 - csú

gondolkodo_kezebe_temeti_arcat_9.PNG2006. augusztus 20-án az egész országot megrázta az a tragédia, amikor a tűzijátékot élvező gyanútlan tömegre esete 9 kor rátört a vihar. Három halott, köztük egy 12 éves kislány életét követelte. A rájuk dőlő fa okozta halálukat. Többen maradandó sérüléseket szenvedtek. 

Az akkor ellenzékben lévő Fidesz ezt az esetet gusztustalan mértékben kívánta a politikai haszonszerzésre felhasználni. Úgy tett, mintha a katasztrófa kizárólag az akkori szocialista-szabaddemokrata kormányzás hibája lett volna. Évekig nem hagyták a témát nyugodni, fenntartották a feszültséget, hamis ígéretekkel felbújtatták, tüzelték a hozzátartozókat,szenvedőket. Alig volt olyan Közgyűlés, vagy fővárosi bizottsági ülés, ahol ne álltak volna elő követelésekkel. Hol irreálisan magas kártérítéseket, hol emlékműveket követeltek az áldozatoknak. Azt állították, hogy a katasztrófa a kormányzat tehetetlenségének és alkalmatlanságának a következménye, ők pedig az emberek érzelmeinek megtestesítőik! 

2019. május 29-én a viharos esti Dunán elsüllyedt egy turistákat szállító kishajó. A jelek azt mutatják, hogy 28 ember halálát okozva. Az áldozatok egyike egy kisgyerek. A demokratikus ellenzék az ügyben felelősséggel viselkedik. Tudatában van annak, hogy egy szörnyű baleset tragikus következményi nehezednek Magyarországra! Tekintettel van az országunkra, az elhunytakra, a nemzetközi érdeklődésre, és nem „hisztériázik, mint 2006-ban a Fidesz. Nem gondolja azt, hogy itt a kínálkozó alkalom az ellenfél eltiprására. Gyászol a szenvedőkkel, és szégyenkezik azért, amiért nem is ő a felelős! Szégyenkezik azok helyett, akik most is a baleset elemzése, az okok feltárása, a segélyrendszer bénasága helyett a fideszes propagandagyárakban azon törik a fejüket, hogyan lehetne ebből a világra szóló „sztoriból” legkisebb veszteséggel kijönni! (Az elvetemültebbjei meg azon, hogy „jó esetben” hogyan lehetne újabb politikai hasznot húzni.)

Ezért van az, hogy a Fidesz most még sunnyog! Nincs jele annak, hogy akár az áldozatul esett utasoknak, vagy a magyar dolgozóknak, és hozzátartozóinak érzelmi, és gyakorlati megtestesítői lennének. Nem tudják, hogy mit kezdjenek a helyzettel! Megdőlt a mítosz, amit hirdetnek! Nem tudják megvédeni „az embereket!”! Kérdés, hogy vajon meg tudják-e védeni az országot? Itt keresendő az ok, hogy a katasztrófa bekövetkeztének még nincsenek a vezetés munkájára visszaható, (Fideszre jellemző) következményei. Nincsenek leváltások, elmarasztaló döntések, emlékművek, koszorúzások stb. – ahogy azt ellenzékben oly nagy vehemenciával követelték.

A kormány a Dél Koreaiaknak írt részvéttáviratokon kívül hallgat! A vizsgálatokból pedig kiderül, hogy egyre több a kapcsolat a NER-közeli emberek és a katasztrófában okolható vállalkozások között. Míg 2016-ban a kákán is csomót kereső Fidesz szuper kreatív emberei sem tudtak összefüggést találni az akkori vihar következményei, és a kormány emberei között, addig most a vizsgálódók számtalan a kapcsolódásról adtak hírt. Felmerül, hogy a balesetben érintett vállalkozásokban, NER minisztereknek, oligarcháknak, és még a miniszterelnök családjának is fellelhető kisebb nagyobb mértékű érintettsége.

Ez a tragédia kegyetlenül rámutat a Fidesz populizmusára! Itt, a híreszteléseikkel ellentétben,szó sincs a népképviseletéről. Itt a nép igényeinek ismeretéről, annak kihasználásáról, és a hatalom megtartásának az uszályába csatornáról, (népiesen „parasztvakításról) ” van szó! Ez a viselkedés, valójában egy propaganda lufi! Nincs valós tartalma! Ha, mégis van benne tartalom, az nem a lényegre, - az ügyek megoldására, az ország, nép boldogítására - hanem a hatalom megragadására, megtartására, és egyéni gazdagodásuk megszervezésére irányul! Mindent, - benne az emberi szenvedéseket, tragédiákat is - képesek gátlástalanul politikai céljaik szolgálatába állítani.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6914887968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása