CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli érintetlenek

2019. augusztus 05. 05:38 - csú

csepeli_hirmondo_a_penzkiado_automatanal.PNGElfekvő készlet. A csepeliek közpénzéből egy év alatt 40 millió forintot fizetnek ki erre a közéletinek  álcázott Fidesz-pártlapra

A jelek szerint már nem csak a csepeli postaládákat nyomják tele hétről hétre az önkormányzat fideszes propagandalapjával, hanem a kerületi pénzintézetek fiókjait is. - Így összegzi megfigyeléseit a 21ora.hu című kerületi online hírlap.

Azt írják, hogy a középületeket, például a polgármesteri hivatalt, vagy az önkormányzat által működtetett intézményeket (piacot, strandot stb.) minden héten elárasztják a Csepeli Hírmondó néven megjelenő, úgynevezett közéleti kiadvánnyal. Nemrégen azonban már az egyik sétáló utcai bankfiók pénzfelvevő automatájának pultján is ott pihent a közpénzből terjesztett önkormányzati fideszes újság tucatnyi példánya. 

Ezek után felmerül a kérdés:

vajon hány példányban szórják az újságot, ha az összes csepeli postaládán, a társasházak szórólapos ládáján, valamint az összes nonprofit (önkormányzati fenntartású) intézményen túl még magán-pénzintézetek csepeli fiókjaiba is tucatjával jut. A Hírmondó impresszuma szerint az “ingyenes” lap hetente 32 ezer példányban jelenik meg.

Ez már csak azért is furcsa, mert a fellelhető legfrissebb, 2019-es adatok szerint Budapest XXI. kerület utolsó becsült népessége 74 ezer 406 fő, a lakások száma pedig 33 ezer 271. Ami azt jelenti, hogy eleve nem minden lakásra jut minden héten a fideszes mantrából, magyarán: hírmondó sincs a Hírmondóból.

Ettől persze még lehet, hogy konkrétan postaládából csupán mintegy 32 ezer darab van kihelyezve, ám ezzel együtt sem érthető, hogy képesek a lap terjesztői a legkülönfélébb közösségi tereket is tucatjával elárasztani a közszolgálatinak nehezen nevezhető pártlappal.

A Fidesz állandó kampánykiadványnak is bőven beillő újság főnökei szerint a Csepeli Hírmondó ingyenes. Ezzel szemben ma már tudjuk, hogy évi 40 millió forint közpénzt költ el rá a fideszes városvezetés.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4814989432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása