CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrányos botrány-elhárítás a csepeli suba alatt Rogán és Németh miatt?

2019. augusztus 24. 05:55 - csú

nemeth-borbely-rogan_a_radnotinal.jpgHa a kukák beszélni tudnának...! Csepeli tájkép a dühös Németh Szilárddal és a feszengő Rogán Antallal, a háttérben a sunnyogó Borbély Lénárddal valamint a szemétgyűjtőkkel

Sok mindent eltakar a folyamatos öldöklő választási kampány Csepelen is. Amíg a színpadon a szereplők egymást gyilkolják, addig a főrendezők a háttérben kisded játékaikat játsszák. Mi most a színfalak mögé vezetjük be olvasóinkat. Ennek jegyében mutatunk be néhány igen furcsa érdekességet az augusztus 21-i csepeli rendkívül képviselő-testületi ülésről. 

A nyári szünetet megszakítva, augusztus 21-én 17 órára rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze a polgármester. Eredetileg – 21-én 8 óra 30 perckor ‑ hat napirendről tájékoztatták a nagyérdeműt, végül a helyszínen ugyanazon a napon, 21-én 17 órakor ‑ még ötöt lazán hozzácsaptak. Ezért gyorsan megszavaztatták az önkormányzati választások lebonyolítását irányító helyi választási bizottságot, majd a helyszínen kiosztott anyagok miatt fél óra olvasási szünetet rendeltek el, amit ismeretlen okból, még fél órával megtoldottak. 

A 11 napirendet áttekintve érdemes megállni a választási bizottság javasolt összetételénél. (1. napirend) Javaslatában Borbély úr ragaszkodott a bizottság régi, bevált tagjaihoz. Például Felkai Péterné dr. Klinghammer Júliához, akit egyébként az önkormányzat éveken át foglalkoztatott.  Pedig a fővárosi választási bizottság és a bíróság is megváltoztatott néhány, az előző választásokkor hozott helyi választási bizottsági döntést. A választási bizottság javasolt tagjai korábban tétlenül nézték a Csepeli Hírmondó Fidesz melletti, hónapokon át tartó kampányát is, ami miatt

a választási szervek és a bíróságok megbüntették a lapot. A tulajdonost az Állami Számvevőszék is elmarasztalta. Az a jó, ha a választási bizottság is a hatalom zsebében van?

Az 5. napirendben javasolt fitneszparkon túl, volt Németh birkózó alapítványának a testületi ülésen egy másik javaslata is, amely a 2. napirendben elővezetett építési szabályzatban került megfogalmazásra. Az előterjesztő egyetértésével javasolták, hogy a birkózókomplexum részét képező birkózó szakkollégium építési magasságát 16 méterben(!) határozzák meg. A javaslat a fideszesek korábbi javaslatainak, állásfoglalásainak teljes felrúgását jelentette. Meglepetésemre a javaslat az ülés másnapján megjelent, elfogadott dokumentumban már nem volt benne. Mi történt? Mikor vették ki az egyébként felháborító javaslatot? Lehet, hogy az ülés kb. egy órás szünetében? Ha igen, miért nem tájékoztatták erről a testületi ülés résztvevőit? Maguk is szégyellték? Vagy lehet, hogy mégis megszavaztatták a 16 métert, de el akarják titkolni, ezért került ki a végső anyagból? Vagy ki sem került, csak eldugták a 17. oldal alábbi szövegébe: „A Hollandi út 8-10 szám alatt lévő egykori ifjúsági tábor helyen kialakítandó sport, szabadidő és rendezvényközpont területe határos a Natura 2000 területtel. A benyújtott tervdokumentáció szerint a tervezett fejlesztések érdekében a Kerületi Építési Szabályzat tervezett módosítása a Natura 2000 terület természeti értékeire várhatóan káros hatást nem gyakorol”. Nem tudni. Esetleg a közelgő önkormányzati választások miatt később akarják beterjeszteni a javaslatot? Ki mindezért a felelős? Egyébként szívesen megismerném már egyszer a polgármester személyes véleményét is, ezért kérdezem: támogatja a 16 méteres magasságot a birkózócsarnok szakkollégiuma esetében?

Az utolsó témám a zárt keretek között tárgyalt, Borbély polgármester által előterjesztett: „Javaslat a Publimont Kft. részére közterület használatra vonatkozó döntés meghozatalára.” című előterjesztéssel kapcsolatos. Miért kellett a témát zárt ülésen megtárgyalni? Mitől félt az elterjesztő? Csak nem attól, ami a hivatalban állítólag nyílt titok, hogy a Kft mostanában Rogán Antalhoz köthető? Vagy attól, hogy 15 évre, azaz 2034-ig tartó időszakra kötnének meg egy közterület használatra vonatkozó megállapodást? Ha igazak a hivatali információk, akkor igen, akkor volt mitől félni, volt oka a zárt tárgyalásra. Ettől még, szerintem, jogos a kérdésem: mikor hozzák nyilvánosságra az esetleges megállapodást?

Mindezek ismeretében érthető, hogy miért mostanra hívták össze a testületet. Nyár van, többen szabadság miatt nem tudtak elmenni az ülésre, a közvélemény már az őszi önkormányzati választásokra készül, ezért talán botrány nélkül lezajlik az egész. Nem kéne hagyni. Szerintem az új testületnek, a korábbi vitatható ügyekkel együtt, ezeket is át kell vizsgálni. Lesz min dolgozni. Remélem, október 13. után megfelelő csepeli önkormányzati képviselők is lesznek hozzá a megfelelő polgármesterrel együtt… 

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3815021834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása