CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Munkatársai megpuccsolták Schmidt Máriát

2019. augusztus 28. 03:25 - csú

schmidt_maria_orban_viktorral_3.PNGOrbán Viktor tudott a Schmidt Mária elleni puccsról?

A XXI. Század Intézet munkatársai, köztük Lánczi Tamás, az intézet igazgatója kedden „váratlanul és puccsszerűen”, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta munkaviszonyát – írta Schmidt Mária a szervezet Facebook-oldalán

Váratlanul felmondott a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány alatt működő XXI. Század Intézet több munkatársa, köztük az a Lánczi Tamás is, aki korábban a Schmidt Mária-féle Figyelő című újság főszerkesztője is volt – írta meg a 444. (A hetilap egyébként később átkerült az ötszáz médiumot tömörítő kormánypárti médiaholdinghoz, és Lánczi távozott a főszerkesztői posztról.)

Schmidt Mária az intézet Facebook-oldalán közzétett sajtóközleményében puccsszerűnek nevezte a távozást:

„A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány fenntartásában működő XXI. Század Intézet munkatársai, köztük Lánczi Tamás, az Intézet igazgatója a mai napon váratlanul és puccsszerűen, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta munkaviszonyát. A munkatársak döntése kockáztatja a XXI. Század Intézet tevékenységét, különösen az önkormányzati választási kampány előtt végzett kutatások publikálását, valamint a Kormány által meghirdetett, „30 éve szabadon” Emlékév egyes programjainak megvalósulását – írta Schmidt Mária és hozzátette, hogy bár az igazgató és néhány munkatárs döntése nehéz helyzetbe hozza a Közalapítványt, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a XXI. Század Intézet a vállalt feladatait zökkenőmentesen végezze.”

A 444 úgy tudja, Deák Dánielen kívül mindenki felmondott.

Forrás: Klubrádió és 444.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr315027566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.08.29. 00:10:10

Szép királyfi, ha velem töltöd az éjszakát, holnapra gyönyörű királylánnyá változom! ;)
süti beállítások módosítása