CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Üvöltözés helyett

2019. augusztus 30. 02:46 - csú

tiborcz_istvan_ok.jpgAz őszinte, jószívű adományozó, Orbán Viktor veje, a saját lábán álló Tiborcz István

Amiről nem üvöltözik a ballib sajtó… sikoltja világgá blogján Bayer Zsolt publicista.

Hogy miről nem üvöltözik? "Egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO-műtüdő) berendezést vásárol a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára abból a 34 millió forintos adományból, amelyet a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól kapott.” Bayer képet is mellékel leleplező sikolyához, amelyen maga Tiborcz István is látható, aki az adományozó cég többségi tulajdonosa.

Nem gondoljuk, hogy Bayer bélmozgásával kellene szórakoztatnunk a közönséget, de annyit azért jegyezzünk meg:

ha nem is üvöltözünk, mint ballib sajtó, a gesztusról hírt adunk. Másrészt, továbbra is úgy gondoljuk, mint ahogyan kommunista szombatokkal, úgy filantróp cselekedetekkel sem lehet építeni, vagy működtetni egy társadalmat. A gazdagok adományozása ennek ellenére minden esetben dicsérendő, történjen az Amerikában az adókedvezmények és a kapitalizmust felvirágoztató protestáns etika vonzásában, vagy Magyarországon, ahol ritka manapság általában is az etika, a protestáns etika is.

Miközben csendben örömködünk, Hadházy Ákos sorait sem feledjük: "Tiborcz az ELIOS LED-lámpáin keresett 3,5 milliárd egy százalékát fordította közjóra. És nem beszéltünk még a HCS Experts fél milliárdjáról, a vérplazma bizniszről, arról, hogy az adományozó cég tulajdonában mennyi palota van, meg bagóért szerzett 500 hektár állami föld. Ha pedig nem lemutyizott közbeszerzéseken, kétszeres áron venné az állam az EU támogatásokból az orvosi műszereket, akkor éppen kétszer annyi fejlesztés történhetett volna az egészségügyben európai pénzekből - és akkor nem lenne szüksége a professzoroknak a kisherceg lopott pénzének töredékéért hálálkodni.

Hát, ezért sem üvöltözik a ballib sajtó. Üvöltöznénk, ha azt üvöltözhetnénk, mennyi közpénzt költ az állam a köz egészségére, s nem arról kellene üvöltözni, hogy az egészségügy zászlóshajójának, a Honvéd korháznak az orvosi szobájában véresre marták a doktorokat az ágyi poloskák.

Friss Róbert (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8815017382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása