CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kövér László lekommunistázta az Egyesült Államok alapító atyáit

2019. augusztus 31. 03:54 - csú

kover_laszlo_zord_3.jpgMegszokhattuk már, hogy Kövér László házelnök (képünkön) sok mindenhez nem ért, ezért áll elő rendszeresen ideológiai zagyvalékokkal - mondja Gábor György vallásfilozófus

Kommunista találmány, hogy a politika és a vallás két különböző dolog. Az állami média szerint ezt találta mondani Kövér László Balatonszárszón, a reformátusok konferenciáján, amelyen a kereszténydemokráciáról és az egyházak közéleti szerepvállalásáról volt szó.

Gábor György vallásfilozófus szerint megszokhattuk már, hogy a házelnök sok mindenhez nem ért, így rendszeresen ideológiai zagyvalékokkal vegyíti mondandóját. Most például önfeledten lekommunistázta az Amerikai Egyesült Államok alapító atyáit, akik pontosan tudták, hogy vallás és politika két különböző dolog, ezért is írták bele az amerikai alkotmányba, hogy a kongresszus nem hozhat olyan törvényeket, amelyek kiemelnek, vagy netán el akarnak némítani egyes egyházakat.

Úgy 30 évvel ezelőtt egyébként a Fidesz 

hasonló véleményen volt. Most pedig vannak szeretett, dédelgetett egyházaik és olyanok, amelyektől még magát a státuszt is elvették. A politika pórázon tartja az egyházakat – mondta Gábor György. Azok kapnak nagyon-nagyon komoly finanszírozást állami pénzből, amelyek megteszik a megfelelő politikai szolgálatokat, azaz beállnak a hatalom politikai céljai mögé.

Úgy látszik, Kövérnek az tetszik, amit a pártállam művelt még a rendszerváltás előtt sokféle eszközzel, például az egyházi besúgóhálózat működtetésével.

Bálint Judit (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3215024420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása