CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ábel Attila csepeli alpolgármester botrányáról mélyen hallgat a Csepeli Hírmondó

2019. szeptember 13. 05:55 - csú

abel_attila_elharito_a_csepeli_piacnal_2019-09-08.jpgÁbel Attila, a Csepeli Hírmondót is rövid pórázon tartó, kommunikációért felelős alpolgármester csapkodó, betenyerelő, kamerát elhomályosító, piaci cirkuszáról nincs egy sor sem  a CSH hasábjain. Szerény eszközeinkkel mi most ezt a hiányt is pótoljuk, hogy a CSH olvasói lássák, milyen élménytől akarta a szócső megfosztani őket

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) szeptember 11-én megjelent 26. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Ismét öt oldal az október 13-i önkormányzati választás előkészületeiről, Borbély népszerűsítése, az ellenzék megosztottságát mutató erők kiemelt kezelése, az összefogást elérő pártok lejáratása jegyében. Folytatódott a csepeli sikersztorik, a „színes programok, nagyszerű élmények”, a fideszes kampányesemények, valamint a kultúr- és sportprogramok bemutatása. Hiába, Csepelen minden rendben van, akit pedig a valóság is érdekel, az keressen máshol híreket….   

Változatlanul elhallgatták, hogy az augusztus 21-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen zárt ülésen döntöttek: „Mészáros Lőrinc cége 15 évre megkapta Csepel plakáthelyeit”. Miért volt szükség zárt ülésre, miért éppen Mészárosék, miért 15 évre, mennyiért, s miért nem hozták nyilvánosságra még a szerződést? Talán van valami titkolni való? A közéletet foglalkoztató többi kérdésről meg semmi. A CSH most sem közölte a

lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásokat, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Kimaradtak a sokakat hónapok óta foglalkoztató témák: a megélhetési viszonyok romlása; közlekedési, környezetvédelmi gondjaink; a Kis-Duna-parti zöldövezet fogyása vagy éppen az idei lomtalanítás. Meg sem említik, hogy Németh Szilárd összeütközött a Nemzeti Választási Bizottsággal, amely elmarasztalta őt, illetve, hogy birkózó alapítványa újabb két milliárdot kapott a kormánytól, a Hollandi úti birkózócsarnokra, nehogy már gond legyen vele. 

Véleményünk a cikkekről:

1) Családbarát Önkormányzat Díjat kapott Csepel

„A szakmai elismerés annak szól, hogy a díjazottak olyan programokat és lehetőségeket kínálnak településeiken, amelyeken kiemelkedően támogatják a családokat.” - olvasható a cikkben. A nagyszerű elismerést az átadó, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete képviselője a kerületi önkormányzat bölcsőde- és óvodaudvari felújításaival, a játszóterek építésével, a Rákóczi Kert fejlesztésével, a Bringavárossal, a KRESZ parkkal indokolta, de megemlítette a  babaváró csomagot, a családi napokat, a parlamenti látogatásokat, a hajókirándulásokat, a nyugdíjasok ingyenes strandbelépőjegyét is. Sőt fontosnak tartotta azt is kiemelni, hogy az önkormányzat 2020-tól(!) „az összes csepeli iskolát is újjávarázsolja.” 

A kérdés, hogy ezek a valóban fontos felújítások, családi programok mennyiben segítették a családok jobb megélhetését, életminőségének javulását, drágább vagy olcsóbb ma Csepelen a bölcsőde, óvoda, iskola, a megélhetés, mint volt az elmúlt években. Szerintünk sok vonatkozásban rosszabb ma a csepeli családok  Az egyik elhallgatott tény, hogy jelentősen csökkent a kerületben élők száma, nő a nyugdíjas korúak aránya, azaz „öregszik” a kerület lakossága, ami hosszabb távon további gondokat fog jelenteni a kerületi önkormányzatnak. Ha pedig megnézzük, hogy az önkormányzat az elmúlt években mennyivel segítette a családok mindennapi megélhetési, gyermeknevelési gondjainak megoldását, akkor elkeserítő számokat kapunk. A fideszes vezetés 2010 óta, több mint 516 milliót(!) vont ki a családok részére adható szociálpolitikai és egyéb pénzbeli juttatási rendszerből, azaz ~ 84,8 %-kal csökkentette a rájuk fordítható költségvetési keretet. Néhány példa csak: ~ 75 %-kal csökkentette az átmeneti segélyezés, ~ 25 %-kal az ápolási támogatás és ~ 88 %-kal a lakbér-és lakhatási támogatások összegeit. Ha ezekhez hozzászámoljuk az infláció kilenc év alatti növekedését, akkor jogos lehet a kérdés: mitől családbarát a csepeli önkormányzat?

2) Önkormányzati választás 2019

   Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület

   Pákozdi József: a választók igénylik a civil szervezetet

   Ismét belső ellenségeket keres az ellenzéki összefogás  

   Munkáspárt: emberséges önkormányzatok kellenek

   Lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő

Ez a hivatalos önkormányzati választási kampányról szóló harmadik cikksorozat. Most négy oldalon öt írásra volt helye a szerkesztőségnek. Ismét szerepelhetett a Fidesz, a Munkáspárt, a Jobbik, s folytatódott az ellenzéki összefogás lejáratása. Ismétlésekkel, gyakorlatilag a csepel.hu c. önkormányzati oldalon és a csepel.info c. jobboldali fideszes hírblogon található írások felhasználásával.

Az első cikk szerzője, TK, mint mindig, most is Borbély népszerűsítését vállalta fel. Írásának egyetlen, Borbély által megfogalmazott mondatát idézzük: „A 2010 előtti egyetlen egészségügyi fejlesztés a szakrendelő részleges felújítása volt:” Hazugság. Mint ahogy már többször is megírtuk, a 2010 előtti szocialista vezetés időszakában, az 1,8 milliárdos szakrendelői felújításon kívül 383 milliós nagyságban új műszereket kapott a rendelő, megépült az akkori Áruház téren a központi gyermekrendelő intézet, több mint 270 millióért, új védőnői centrum került átadásra, hat új orvosi rendelő lett kialakítva, megtörtént a Vénusz utcai rendelő akadálymentesítése. Arról is írtunk már, hogy az elmúlt kilenc évben a Németh-Borbély duó 315 millióval csökkentette a rendelőintézet önkormányzati támogatását. (https://csepeliek.blog.hu/2019/09/05/hova_lett_csepelen_315_millio_forint

Jogosnak tartjuk kérdésünket az ellenzéki összefogás körüli viták ismételgetésével, a lassan kimerülő témák újabb és újabb elemlegetésével kapcsolatban is: mikor kaphat szót a lapban az ellenzék polgármesterjelöltje, mikor reagálhatnak az összefogást létrehozó pártok képviselői a lapban közölt hazugságokra, vádakra? 

A civil szervezet polgármesterjelöltje, Pákozdi József hangsúlyozza, hogy a választók igénylik a civil szervezet jelenlétét a választásokon. A választók többsége azt igényelte, hogy a Fidesz-hatalom leváltása érdekében Csepelen is legyen teljes összefogás. Korábban Pákozdi úr is ezt tartotta fontosnak. A szigetszentmiklósi civil szervezet színeiben polgármesterjelöltként és önkormányzati képviselőként való indulása, sajnos jelentősen megnehezíti az ellenzéki összefogás céljainak elérését, a csepeli fideszesek leváltását. 

További kimaradt események:
Szeptember: 

4.

A Nemzeti Választási Bizottság jogerősen elmarasztalta Németh Szilárdot a választási eljárásról szóló törvény megsértése miatt. (https://azonnali.hu/cikk/20190904_hiaba-fellebbezett-nemeth-szilard-az-nvb-szerint-is-megsertette-a-valasztasi-torvenyt)  

6.

Sikeresen megtartotta hagyományos rendezvényét, a Futball Éjszakája c. rendezvényt a Csepel FC. A programon sok csepeli bajnok, híresség vett részt. 

7.

Lökdösődés volt a Csepeli Piacnál kampányoló pártok képviselői között. 

(https://hirklikk.hu/kozelet/a-csepeli-fideszes-alpolgarmester-ki-akarta-utni-a-telefont-az-ellenzeki-kepvisel-kezebl/354575/)   

8.

Halálos közlekedési baleset történt a Corvin úton, felborult egy személyautó. Utasa a helyszínen életét vesztette.

Buszbaleset történt az Iskola térnél. A balesetben három súlyosabban és négyen könnyebben sérültek meg. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6615069480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása