CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen kampánykellék lett az óvodás, az ígérgetés és az átvágás

2019. szeptember 20. 05:59 - csú

kampany_csepelen_onk-2019_borbely_ovodasokkal_es_fidesz-jeloltekkel.PNGBájos kép a CSH-ban. Mindenki fel van sorolva a fotó magyarázó szövegében, csak a gyerekek névtelenek. Az óvodások szüleit megkérdezték, hogy akarják-e gyerekük díszletként szerepeltetését ebben a díszes társaságban?

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) szeptember 18-án megjelent 27. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

A lap ezen számában Borbély Lénárd ismét óvodásokkal kampányol, szalagot vág, konferenciát, ingyenes gyümölcsfa akciót szervez, be nem váltott ígéretei ügyében tesz újabb ígéreteket, aranylakodalmon tetszeleg, fut, szemetet szed – azaz kampányol, ingyen a Csepeli Hírmondó aktív közreműködésével. Az egységes ellenzék pedig, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, szót sem kap.

Ugyanakkor a lap szerkesztősége valamiért „elfelejtette”, hogy a szeptember 13-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen, az ellenzék tiltakozása ellenére, sportberuházási célok megvalósítására, ingyen átadták az északi terület 10,5 hektáros területét. https://csepeliek.blog.hu/2019/09/14/csepel_vegkiarusitasa_rendkivuli_kotyavetyelessel_orban_rogeszmeje_miatt 

Arra sem jutott hely, hogy az augusztus 21-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen zárt ülésen döntöttek: „Mészáros Lőrinc cége 15 évre megkapta Csepel plakáthelyeit”. Miért volt szükség zárt ülésre, miért éppen Mészárosék, miért 15 évre, mennyiért, s miért nem hozták nyilvánosságra még a szerződést? Talán van valami titkolni való? Nem  közölték,

pontosabban most sem közölték a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásokat, nem reagáltak a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Változatlanul nem férnek bele a lapba a közéletet valóban foglalkoztató témák: a lakosságszám csökkenése; a megélhetési viszonyok romlása; közlekedési, környezetvédelmi gondjaink; a Kis-Duna-parti zöldövezet fogyása. Meg sem említik, hogy Németh Szilárdot időközben elmarasztalta a Nemzeti Választási Bizottság, illetve, hogy birkózó alapítványa újabb két milliárdot kapott a kormánytól, a Hollandi úti birkózócsarnokra,  és további százmilliókat a kapu bontására, újabb bejárat építésére…

Véleményünk a cikkekről:

1) Népművészeti óvoda: felújított udvar, új sportpálya

Óvodások, szülők, intézményvezetők, képviselőjelöltek, sport, multifunkcionális pálya, polgármesterjelölt, szalagátvágás. Sokadik alkalommal olvashatjuk, láthatjuk a hasonló tartalmú cikkeket, képeket a Csepeli Hírmondóban, most éppen a Népművészeti óvoda felújított udvara és új sportpályája kapcsán. És mellettük a számok, a felújítást, megújulást bizonyítandó. Csak „az óvodások számára kifejlesztett” multifunkcionális pályára 27 milliót fordított az önkormányzat, míg a többire 67 milliót. Vajon minden óvoda hasonló feltételekkel újult/újul meg? PE-t, a cikk íróját ez nem érdekli, mint az sem, hogy mit kereshetnek ezeken a pályákon a labdarúgás népszerűsítésével foglalkozó, állami támogatással működő alapítványok, szervezetek, ismert és ismeretlen, nem egyszer a Fideszhez köthető személyiségek. Folyik a kampány, a gyerekek felhasználásával. Gőzerővel, pontosabban önkormányzati támogatással, ingyen, a fideszes polgármester jelölt mellett.

2) Lezárult a 3. Csepeli Konzultáció

Fantasztikus. A válaszadók többsége egyetértett vagy fontosnak tartotta, hogy „az útszakasz tovább bővüljön”, „jövő évtől az iskolák is megújuljanak”, „folytatódjon” a parkolóépítés, a „Csepeli Gyermeksziget Program, sőt nélkülözhetetlennek tartják a szociális támogatásokat, az „ingyenes”? bölcsődei ellátást, az elsős gyermekeknek biztosított iskolakezdési utalványt, az egészségügyet, hogy „Csepel továbbra is a főváros egyik legbiztonságosabb kerülete maradjon”. Gondolták volna? Egészen elképesztő, nem várt eredmény. A június végén elindított, majd meghosszabbított, nagyképűen Csepeli Konzultációnak nevezett kérdésekre, amelyekre lényegében csak igennel lehetett válaszolni, a választópolgárok valamivel több mint 8 %-a válaszolt, ami jóval kevesebb, mint a legutóbbi uniós választásokon a Fidesz-KDNP listájára leadott szavazatok száma. Nem csodálkozunk. Ennyire bugyuta, szakmailag elfogadhatatlan konzultációnak csúfolt kérdésgyűjtemény valószínűleg még a fideszeseknél is kiverte a biztosítékot. 

3) Folytatódnak az útépítések

A választások előtt pár héttel folytatódni kellett(!) az útépítéseknek, hiszen ezek szerves részei a kampánynak, nélkülük, pontosabban többszöri „eladásuk” nélkül még a Csepeli Hírmondó sem jelenhet meg. Így például most ismét megírták, hogy augusztusban átadták a felújított Popieluszko utcát, csak arra nem kaptunk választ most sem, hogy miért került 253,6 %-kal többe az eredetileg tervezett összegnél.

4) Hatalmas csőtörés volt a Rákóczi úton

Sokan tették/teszik fel a kérdést a csőtörés kapcsán, mi is megfogalmazzuk: miért nem lett semmi Borbély 2014-es ígéretéből, miszerint „Teljes egészében kiépítjük a gerincutat”? Már csak azért is lényeges e kérdés, mert a gerincút II. szakaszának megépítésével jelentősen csökkenthető lett volna a II. Rákóczi F. úton a teherforgalom, ami várhatóan további csőtöréseket okozhat még a Rákóczi úton. Jogos kérdés azért is, mert az út megépítése helyi önkormányzati feladat, amelyhez gyakorlatilag pénz, paripa biztosított volt, s kilenc év alatt még csak a tervezésnél tart a megvalósítás. Ki ezért a felelős?

5) Csepel építészeti öröksége

Újabb konferencia – s kilenc éve ugyanott tartunk. Gyakorlatilag semmi sem történt a volt Csepel Művek területének fejlesztése, hosszú távú jövője feltételeinek megteremtése érdekében. Most is csak felhívják a figyelmet, hogyha a terület egyetlen tulajdonos kezébe kerülne, akkor rendezettebb viszonyokat lehetne teremteni. Mi tett ezért a kerület? Mit tettek a  terület szabályozási terve jóváhagyása érdekében, vagy miért nem lett semmi a terület kormány által is megígért rekultivációjából, illetve a Németh Szilárd által 2012-ben bejelentett Weisz Manfréd Tervből, amelyet egyébként sohasem tárgyalt meg a csepeli képviselő-testület? Ki mindezért a felelős? Válasz, válaszok most sincsenek, viszont ismét megtudtuk, hogy „Csepel nagy fejlődés előtt áll”. 

6) Önkormányzati választás 2019

    Csepel új utakkal és híddal gazdagodik

    Civil szemmel az aláírásgyűjtésről

    Erdősi Éva a nyolcadik legfontosabb

    Wolf József: az ember számítson ne a profit!

    Kampány-közjáték a piacnál

Furcsa kampányanyag: Borbély, a hivatalos kampányban immár negyedszer, saját lovát és önmagát dicsőítheti, ismét szót kaphatott a Fidesz által sztárolt, teljesen esélytelen ellenzéki polgármesterjelölt, akinek országos pártelnöke még a budapesti főpolgármester jelöltséghez szükséges ajánlásokat sem tudta összegyűjteni, és az egységes ellenzéki fellépést megtorpedózó, civilként induló volt jobbikos önkormányzati képviselő. A változás legesélyesebb letéteményeséről, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum közös polgármesterjelöltjéről és képviselő jelöltjeiről meg csak TK, Borbély házi újságírója ír, ők önálló véleménnyel, programmal nem jelennek meg a CSH-ban. Vajon miért? Ki dönti el ezeket a szerkesztési elveket? Mi erről a helyi választási bizottság véleménye? Miért nem lépnek fel határozottabban a választási törvényt sértő gyakorlat ellen az érintettek?

Ami pedig a konkrétumokat illeti, a hazugságok, csúsztatások cáfolása és a beváltatlan ígéretek felsorolása helyett, olvasóink figyelmébe ajánljuk az alábbi linken olvasható írást:

https://csepeliek.blog.hu/2019/09/19/a_kijozanito_valosag_csepelen_ot_evi_bodult_kapkodas_utan_ujabb_ot_evert_kapkod_a_hazug_igergetes_ba#more15125758  

amely választ, válaszokat is ad több, a polgármester által a cikkben felvetett témára. 

A kampány-közjátékkal kapcsolatos írás olvasásához ajánljuk a másik oldal véleményét tartalmazó, az alábbi linken olvasható írást: 

https://21ora.hu/2019/09/10/abel-attila-mar-nem-csak-a-klaviaturaval-tamad/?fbclid=IwAR2y_H-f2zGM0r_us0x54XbJCG5Jc0CdrnpUFK4UbDM9O9vvXVAw61c1wco    

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9515135166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása