CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Téboly: csepeli migránsáradattal riogat Németh Szilárd

2019. szeptember 22. 05:43 - csú

A szeretett miniszterelnökét hasán hordó fideszes államtitkár , Németh Szilárd (képünkön) tökéletesen érzi a viccesen gagyi álhírgyártás lényegét. Szombaton például ezt az üzenetet tette ki Facebook-oldalára: „Veszély! Az ellenzék Csepelre is betelepítené a migránsokat” – az állítást pedig  fotómontázzsal támasztotta alá. A fotón felül Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje néz a messzeségbe – mintha csak a menekülteket várná, akik a kép alsó felében sétálnak Budaörs határában.

A bejegyzés – amin a kommentelők többsége is csak röhögni tudott – többszörösen is fake news, és nem csak azért, mert

az összevágott képeknek köze nincs egymáshoz. 

Az alsó fotó ugyanis 2015 szeptemberében készült, az Ausztriába tartó, 250 fős menekültcsoport épp gyalog készült elhagyni az országot, és Hegyeshalom irányába bandukoltak – erről a hirado.hu cikke is tanúskodik.

Németh posztja valószínűleg a Fidesz központi propagandahíréhez kapcsolódik, mely szerint „az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a bevándorlókat”. Karácsony Gergely ebből a szempontból többszörös célpontnak számít, hiszen a kormánypárt 2018-ban is azzal vádolta őt, hogy polgármesterként zuglói laktanyába telepítene migránsokat – elegánsan eltekintve attól a ténytől, hogy Zuglóban nincs laktanya, és kerületben 2014, tehát a fideszes Papcsák Ferenc leváltása óta bevándorlási engedéllyel rendelkező személy sem bérelhet önkormányzati lakást.

Forrás: Népszava
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6915157914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása