CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli közlekedési csődből győzelmi jelentést fabrikáltatnak Csepel városvezetői a hűbéreseikkel

2019. szeptember 27. 05:59 - csú

csotores_csepelen_a_ii_rakoczi_ferenc_uton_2019-09-11_borbely_lenard_asszisztalasaval.jpgA  gerincút folytatása nélkül gödörben van Csepel. Elég egy csőtörés a II. Rákóczi Ferenc úton, és lebénul a kerület teljes közlekedése. Ígéret kilenc éve van, de újabb szakasz egy centi sem épült

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) szeptember 25-én megjelent 28. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

A már megszokott politikai kampányprogramon túl érdemes felhívni az olvasók figyelmét néhány, a mostani lapban beharangozott  vagy már lezajlott, de még hirdetett kulturális/sport/ eseményre, amely – nyilván ‑ teljesen véletlenül lett a választás előtti időszakra programozva: Csepeli Egészségprogram rendezvénysorozat, Hungarikum Fesztivál, IV. Csepeli Fitnesz Nap, Magyar Örökségünk: nagyoperett a monarchia idején, ingyenes gyümölcsfa akció, fotópályázat gyerekeknek, ingyenes védőoltás időseknek, Fut a Csepel, szüreti mulatság Királyerdőben. Rendezvények közpénz milliókból, amelyek a választási időszakban a különböző csepeli rétegeket célozzák meg, lehetőséget adnak a fideszes polgármester- és képviselőjelölteknek népszerűsítésére, megjelenésre, a CSH-ban való megszólalásra. Mellettük a lapban csak a Fidesznek kedves ellenzék kap szót. 

A lap szerkesztősége most sem merte megírni, hogy a szeptember 13-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen, az ellenzék tiltakozása ellenére, sportberuházási célok megvalósítására, ingyen átadták az északi terület 10,5 hektáros területét. https://csepeliek.blog.hu/2019/09/14/csepel_vegkiarusitasa_rendkivuli_kotyavetyelessel_orban_rogeszmeje_miatt 

Arra sem jutott hely, hogy az augusztus 21-én zárt ülésen döntöttek a képviselők: „Mészáros Lőrinc cége 15 évre megkapta Csepel plakáthelyeit”. Miért zárt ülésen, miért éppen Mészárosék, miért 15 évre, mennyiért, s miért nem hozták nyilvánosságra még a szerződést? Talán van valami titkolni való? Most sem közölték a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásokat, nem reagáltak a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. 

https://hirklikk.hu/kozelet/fillerekert-kapta-meg-meszaros-a-csepeli-plakathelyeket/355127/ 

Nem férnek bele a lapba a közéletet foglalkoztató témák:

újabb kérdőíves felmérésbe kezdett az önkormányzat, most a volt Csikó iskola területének beépítéséről kérdezik az ott lakókat; a lakosságszám csökkenése; a megélhetési viszonyok romlása; közlekedési, környezetvédelmi gondjaink; a Kis-Duna-parti zöldövezet fogyása. Meg sem említik, hogy Németh Szilárdot időközben elmarasztalta a Nemzeti Választási Bizottság, migránsveszéllyel riogatja a csepeli választókat, illetve, hogy birkózó alapítványa újabb két milliárdot kapott a kormánytól, a Hollandi úti birkózócsarnokra, nehogy már gond legyen vele. 

Véleményünk a cikkekről:

1) Csillagtelepi panelszigetelés

„Csepel a főváros egyetlen olyan kerülete, ahol már három Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) kiírásban is sikerrel szerepelt.” Ami kimaradt az írásból, hogy a három programból kettőt (Ady lakótelep, Csepel Kapuja) még a szocialista városvezetés indított el 2010 előtt, az első gyakorlatilag 2010 végére be is fejeződött. Kimaradt az is, hogy Borbély úr még a 2014-es, ominózus 35 pontos választási programjában azt ígérte, hogy Csepel valamennyi panel épülete meg fog újulni, úgymond „újjászületik”. Újjászületés helyett késve indul a csillagtelepi szigetelési program is, ráadásul botrányosan. Mint kiderült például a Nap utcai háznál, a beígért ablakcserék nélkül, ami komoly tiltakozást váltott ki az érintett lakókból. 

https://21ora.hu/2019/09/18/sajat-facebook-oldalan-tettek-helyre-a-panelfelujitasrol-posztolo-borbely-lenardot/?fbclid=IwAR2qtDS-fhRIPe5oL6JOxpan7DtHEmlMp1WTSI_29YGQ4Xchm7SUheAlPkc   

Úgy tudjuk, az ott élőknek a városvezetőkhöz küldött levelére még nem válaszoltak a címzettek. 

2) Tovább épülnek az utak a kerületben

Minden számban „folytatódnak az útépítések”, most pedig megtudtuk, amit már évek óta szajkóznak, hogy„Csepelen 2010-ben még ötven kilométernyi földút volt, ma viszont már csak harminc.” Micsoda eredmény! Hősi tett. Nem lebecsülve a 20 kilométert, azért meg kell állapítani, ha kilenc év alatt 20 km-nyi út épült meg, akkor még legalább 13 évet kell a csepelieknek várni, hogy Borbély úr 2014-es ígéretéből, miszerint „kormányzati segítséggel teljessé tesszük az aszfaltúthálózatot” – valóság, pontosabban járható út legyen. Ráadásul nem lett kész, az ígéret ellenére sem, a gerincút második szakasza, és a 2x2 sávos Gubacsi hídból sem lett semmi. Kész csőd, a CSH mégis győzelmi jelentéseket közöl, közben pedig elhallgatja, hogy a sportberuházásokra fordított milliárdokból (kézilabdacsarnok, birkózócsarnok, birkózóakadémia, felnőtt méretű labdarúgópálya stb) hány kilométer utat lehetett volna még megépíteni. 

3) Harmadik Csepeli Konzultáció: amiben a többség egyetért

Két oldal egy elfuserált, szakmailag elfogadhatatlan, kezelhetetlen, milliókba kerülő „konzultáció” nagyszerű eredményeiről, igaz, a képviselő-testület elé terjesztett változatban leírt hazugságok nélkül. A cikkben nem merték ugyanis a beérkezett válaszokat közel 6000 család véleményeként értékelni, s a válaszokat sem nevezték ki „Csepeli Fundamentum”-nak. Valószínűleg nem véletlenül. TK, a szerző nem merte vállalni a vállalhatatlant: a kérdésekre lényegében csak igennel lehetett válaszolni, ami miatt az egész konzultáció nem ért/ér semmit. Csak önmaguk választások előtti fényezését szolgálta.

4) Önkormányzati választás 2019

    Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk

    A belügyminiszter Csepelen

    Wolf József: a Munkáspárt nem partner az ellenzék rombolásában

    Pákozdi József: civilként alternatívát nyújtunk a választóknak

    Megszorításokkal kampányolnak az ellenzéki pártok

    Milliókat kereshetett a hitelkárosultakon az ellenzéki polgármesterjelölt

    Zárható konténertárolók

A Fidesz csepeli kampány-, vagy hecckampány-receptje, nem változott: ingyen, közpénzből kampányolni a Fidesz és polgármesterjelöltje mellett, teret adni az egységes ellenzéki fellépést megbontó munkáspárti és civil szervezeti polgármesterjelöltjének, s véleményük kikérése nélkül, lejáratni, aljas módon felheccelni az ellenzéket, illetve közös polgármesterjelöltjüket. Ez folyik ebben a számban is. 

A mentőállomás kapcsán megjegyezzük, hogy az új mentőállomást még a szocialisták építették, sőt új mentőt is adtak a szolgálatnak. Ajánljuk olvasóink figyelmébe a belügyminiszter csepeli programját is, az alábbi linken olvasható írással együtt: https://csepeliek.blog.hu/2019/09/23/ki_lett_kegyvesztett_orbannal_nemeth_szilard_vagy_borbely_lenard

a rendfenntartás elhallgatott módszereihez pedig a

https://24.hu/belfold/2018/11/01/hajlektalanok-csepel/   linken megtalálható cikket. Véleményünk az ellenzéki programokról, jelöltekről szóló cikkekről: a CSH-nak nem magyarázni kellene, hogy mit ért az ellenzéki célkitűzések alatt, hanem hagyni, hogy saját maguk fejthessék ki álláspontjukat a jelenlegi vezetésről, saját programjaikról. Tudatosan vállalják, a hatalommal a hátuk mögött, az egyoldalú tájékoztatást. Blogunk változatlanul szívesen ad helyt az ellenzéki összefogás pártjai és személyiségei válaszainak. 

Zárható konténertárolók pedig már Csepel több helyen találhatók, viszont egyiket sem Borbély Lénárd polgármester/polgármesterjelölt és a körzet képviselőjelöltje jelenlétében helyezték el. Így lett egy szemetes kukából kampánykuka. A hatalmuk megtartásáért még a szemét mellé is odaállnak. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4515173166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.09.27. 07:25:19

Csepel 2005-ben az északi terület 84 hektárját 11.3 Milliárdért adta el. Ezen az áron számítva a 10.5 hektár 1.4 Milliárdot érne! Persze azóta az ingatlanárak Csepelen is felmentek, így az ingyen átadott terület értéke legalább 3 Milliárd lenne!
süti beállítások módosítása