CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Azért az Európai Unióban is van határa az orbáni pofátlanságnak

2019. október 01. 04:24 - csú

trocsanyi_laszlo_-2019_-leszavazott_eu-biztos_orban.jpgAz egykor szebb napokat megélt Trócsányi László ismét elbukott, mint európai biztosjelölt. Ügyvédi irodája komoly közpénzeket húzott az államtól, aztán pedig lebukott orosz fegyverkereskedők Moszkvába való kimentését is a rovására írták.

A döntésből több dolog következik. Azért az Európai Unióban is van határa az orbáni pofátlanságnak. Bár az utóbbi időben kezdett úgy kinézni, hogy a mi kis vezetőnk úgy majmolhatja meg az Európai Uniót, ahogy csak akarja – a demokratikus világ csak áll szájtátva és nem tud mit kezdeni azzal, hogy a kis vezető nagy nadrágban, jó k-európai szokás szerint fittyet hányva erkölcsnek, szokásnak – gátlástalanul intézi az ügyeit. Most azért egy gyenge ejnye-bejnye csak becsúszott.

A következő, hogy Trócsányi egészen jól megúszta a dolgot. Ha továbbjut, akkor nyilván előkerült volna az, ami nem csak neki, hanem az egész Orbán-rezsimnek kínos lett volna. Már amennyiben

ezeknek bármi is kínos, ami nem kerül pénzbe.

Méghozzá az, hogy Trócsányi tevékeny és aktív részt vállalt abban, hogy Magyarországon egy újfajta diktatúra bontakozzon ki. Az alkotmányos puccs egyik jelentős szereplője nyilvánvalóan Trócsányi igazságügyi miniszter volt. Még akkor is, ha az értelmi szerző Orbán. De mégiscsak, hogy beszélhetne az Európai Unió bővítésének a feltételeiről az az ember, aki igen sokat tett azért, hogy ma Magyarországon olyanok az állapotok, hogy az ország egészen biztosan nem lehetne a demokratikus Európa, az Európai Unió tagja?

És a harmadik. Trócsányi bukásához sok politikai előrelátás nem kellett. Akkor mégis miért erőltették? Egyrészt, talán azért, hogy lehessen papolni arról, hogy itten nyomják Krahácsot, mindenki ellenünk van, Soros és migráncs és biciklista.

Másrészt, talán azért is, mert most simán lehet jelölni egy politikailag nem létező hivatalnokot. Aki nyilván még annyira sem lesz képes magát függetleníteni a hazai bonzai diktátortól, mint például elődje, Navracsics.

Így aztán lesz ott egy rövid politikai pórázon tartott ember, aki nyilván szakmailag amúgy kitűnően ismeri a brüsszeli bürokráciát, de a vonaltól – értik, a vonaltól – nem nagyon tud majd eltérni.

Ő az, akiről pár hete azt írták brüsszeli források, hogy gyakran utolsóként értesül arról, mit tervez Orbán az EU-ban.

Ő úgy fest, biztosabb szem lesz a láncban.

DÉSI JÁNOS (Klubrádió)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8515184908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása