CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Két budapesti október 23. emléke: az új főpolgármester meghívója

2019. október 23. 00:05 - csú

56 hősei mellett a harmadik köztársaság 30 évvel ezelőtti kikiáltására is emlékeznek a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett mai, október 23.-ai fővárosi ünnepségen.

Hol szabad vagy, otthon vagy – Budapest Mindenkié! címmel jött létre egy Facebook-esemény, október 23-ára, ahol Budapest új főpolgármestere, Karácsony Gergely beszédet mond majd nyilvános rendezvényen koncertet ad a Quimby. A helyszín a Városháza parkolója, melyet a Károly körút felől lehet majd megközelíteni. A rendezvény 17 óra 30 perckor kezdődik. Az est moderátora és házigazdája Nagy Zsolt, az Örkény Színház művésze 

1956. október 23-án a magyarok kiálltak a szabadságukért. Azért harcoltak, hogy hazájuk elnyomástól független, szabad európai ország legyen. Idén azonban nem csak erre emlékezünk: 1989-ben szintén október 23-án kiáltották ki a köztársaságot.

Tíz nap telt el azóta, hogy visszavettük Budapestet. 

Visszaszerezzük az elvett éveket, visszaadjuk a

fővárost a budapestieknek, megteremtjük a beleszólás jogát közös ügyeinkbe és élő, élhetőbb, zöld metropoliszt építünk! - olvasható a meghívóban, ami így folytatódik:

Emlékezz velünk ’56 hőseire, ünnepeljük együtt a harmadik magyar köztársaság születésnapját!

Hallgassuk meg együtt Budapest új főpolgármestere, Karácsony Gergely beszédét!
A nyilvános rendezvényen koncertet ad a Quimby. A helyszín a Városháza parkolója, melyet a Károly körút felől lehet majd megközelíteni.”

Karácsony Gergely: Már áll a színpad. Gyertek, legyünk sokan, ünnepeljük együtt október 23-át Kapunyitás: 16 óra, a Károly körút felől.

 

Nagy örömmel jelenthetem be nektek, hogy az est moderátora és házigazdája Nagy Zsolt színművész lesz. Az Örkény Színház illetve az utóbbi évtized magyar filmgyártásának jeles alakja több szavalattal is emelni fogja az est fényét.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szakáll és közeli
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8615251188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása