CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kinek a fejétől bűzlik?

2019. október 29. 02:34 - csú

orban-arnyeka-777_1.pngAhhoz, hogy lebontsuk ezt a bizánci, agyonközpontosított, versenyképtelen, személyfüggő kormányzati rendszert, úgy néz ki, új ember kell találni. Orbán ennyit tud

Bezárt egy kormányablak, mert egyetlen alkalmazott maradt, aki munkába állhatna, a többiek felmondtak, szülni vagy nyugdíjba mentek. A pomázi eset már nem az első, hogy a leépítések után  okmányirodát be kell zárni – mert nincs ember, aki dolgozzon az államnak.

Pontosabban: a végeken nincs ember, miközben a minisztériumi dolgozók létszáma a NER uralkodása alatt megduplázódott. Bajnai még 6800 emberrel megoldotta azt, amihez Orbánnak 13 ezer ember kell; a növekedés potom 93 százalék. Ezt nevezik

hatékonytalanságnak. Miközben egyfolytában az olcsó és erős államról szónokoltak az elmúlt kilenc évben,  annyira lett erős és olcsó, hogy jövőre már a miniszterelnöki irodákban – mert már ebből is kettő van – több, mint 700 ember fog dolgozni, vagy legalábbis bejárni a munkahelyére. Soha nem volt ilyen magas az államtitkárok, ilyen-olyan biztosok száma, miközben a kormányzás minősége egy jottányit sem javult.

Sőt. Nincs ma se egészségügyi, se oktatási, de környezetvédelmi minisztérium sem, pedig a gazdasági, a társadalmi versenyképesség - patetikusan szólva, a haza jövője – attól függ, hogy milyen válaszokat ad a társadalom az e területekről érkező kihívásokra. A kormány leginkább semmilyet, nem érdekli a romló egészségügyi, oktatási, szociális vagy környezetvédelmi helyzet, ezért a társadalomnak kell ez ügyben is dönteni.

Új kormányzati struktúrára lesz szükség, ám ahhoz, hogy lebontsuk ezt a bizánci, agyonközpontosított, versenyképtelen, személyfüggő kormányzati rendszert, úgy néz ki, új ember kell találni. Orbán ennyit tud.

Ebből a kormányzati rendszerből, az öt százalékos gazdasági növekedésből ennyit hozott ki: a világbank szerint ma Magyarország nem tud bekerülni a világ ötven legversenyképesebb gazdasága közé. Romániát idén még épphogy megelőzzük.

Papp Zsolt (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9715269488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása